tisdag 18 september 2012

Work appropriate: Essie - Fair Game

Det fick bli en Work Appropriate tisdag den här veckan istället, men det duger allt det med. Fair Game är också en repris men det fösta inlägget är borta nu då...
En diskret och trevlig kall grå med en rejäl dos skimmer och en aning penseldrag, nästan åt frost hållet fast ändå inte... Okej men inte mer, knappast nått som hjärtat slår snabbare av.
Jag har väldigt blandad erfarenhet av Essie's formula. Vissa lack är toppen - det här till exempel - medan andra är rent bedrövliga. Jag tycker att penseln är i smalaste laget så formulan måste vara anpassad efter det och när så inte är fallet blir det omöjligt för mig att få till en snygg jämn yta. Dessutom dras jag extremt sällan till Essie's färgutbud. Så numera har jag bara 4 Essie-lack kvar i samlingen varav två är underklädeslack. Men formulan på det här är jättebra i alla fall, två lager och extremt lättmålat.

Formula: 5
Färg i sin genre: 2 (på grund av penseldragen, utan dem hade det fått en trea)
Inköpsställe: Nail de Royal för länge sen


I'm going to try the whole bilingual thing again... I've done it in the past but I only lasted a couple of posts. On one hand I feel that I hardly have anything to contribute to the gigantic pool of information in English out there already, but on the other hand I do get the occasional English reader/comment that probably would appreciate a ready made translation instead of Google Translate...

So this is Fair Game, which I have categorized as Work Appropriate, a label I normally (try to) use every Monday. I really like the formula on this, contrary to some other Essie polishes I've tried. For me it seems like a bit of a hit-or-miss brand. 

10 kommentarer:

 1. Isch nej det var ingen rolig färg när det finns så många andra att välja mellan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är egentligen en trevlig blågrå nyans, men skimret förstör det lite :/

   Radera
 2. Mja, sådär i mina ögon. Och speciellt inte till essies priser. Jag måste säga att jag inte har ett enda essie och trots att jag kollar sortimentet så faller jag inte för dem ännu helt enkelt. Jo, jag såg en på åhlens men jag vet inte om det var bra nog och isåfall blir den ju inte köpt där iaf..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja deras priser är inte alls rimliga för vad man får. De Essie jag har har jag köpt på rea och det är enda gången jag kan tänka mig att köpa Essie för deras färgutbud är inte roligt nog för ordinariepris

   Radera
 3. Jag gillade färgen på det, men inte så att jag känner att jag behöver köpa det. Jag har bara ett Essie-lack och jag tycker nog också att penseln är lite väl smal, även fast jag är en sån som avskyr breda a la IsaDora.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är värre med breda än med smala iaf :p Formulan får som sagt passa penseln om det ska funka, jag har testat ett par cremelack där formulan inte var bra nog och det var hopplöst

   Radera
 4. Nja, det går inte riktigt hem hos mig. Finishen avskräcker mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, lite för mycket åt frost hållet

   Radera
 5. Ännu en förklaring till varför jag heller inte faller för Essies kollektioner...

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är oftast himla tråkiga, bara nyanser som man redan sett 50-11 gånger

   Radera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.