fredag 5 oktober 2012

Glitter Gal - 24 Carat

Om ett lack heter 24 Carat så förväntar i alla fall jag mig att det ska vara guldfärgat, men så tyckte tydligen inte folket på Glitter Gal eftersom det här är ljusgrönt :) Ljust gulgrönt och rätt likt en del annat men med lite mer drag i nyansen. Och med väldigt snygga och tydliga regnbågar, passande till Holofredag idag.
Vad jag däremot inte väntat mig var ett layeringlack. Jag började lacka med det men gav upp efter ett par lager eftersom det såg ut att aldrig bli opakt. Så jag började om med ett beige underklädeslack och sen lager efter lager med 24 Carat. 4 slutade det på innan det beigea slutade lysa genom och färgen blev som i flaskan. Inte okej. Och inte torrt. Det hade säkert funkar bra över ett grönt lack, men det hade ett vanligt holo topcoat också gjort så då är 24 Carat rätt meningslöst.

Formula: 1
Färg i sin genre: 4
Inköpsställe: Ninja Polish


I expected a polish named 24 Carat to be golden, but this turned out to be a light yellow green. But no matter, I like green polishes a lot better than golden ones :) Great holo effect too.
What I didn't expect was it to be a layering polish. It wouldn't get opaque on it's own so I put a beige polish underneath. Even so it took 4 coats to build up to the bottle color. Not okay. And not dry.

8 kommentarer:

 1. Snyggt, men dessa holo-formulas (vad det kan tänkas heta i plural) gör mig lite anti känner jag.

  SvaraRadera
 2. På avstånd ser det ju guldigt ut i alla fall! :D
  Synd att formulan var skit... :/

  SvaraRadera
 3. Som sagt, snyggt, men det verkar inte riktigt vara värt besväret. Det ser ut att vara rätt likt Gold Idol i färgen också?

  SvaraRadera
 4. Trist att det var så skirt. Jag köpte den inte. Jag föll till föga, efter mycket velande, på både Teal Green och Teal Blue, men annars var det bara Belgian Chocolate och Citrine som lockade mig.

  SvaraRadera
 5. Jag tycker att det var fint, men gud så jobbigt att behöva börja om med "underkläder"!

  SvaraRadera
 6. Fint men såklart trist att det är skirt...

  SvaraRadera
 7. Undrar om de var lite färgblinda då de namngav? Väldigt trist med superskira lack, i sånna fall kan man ju faktiskt som du säger bara ta ett holotopcoat över vilken färg som helst för att nå önskat resultat/färg utan femtusen lager av lack på.

  SvaraRadera
 8. Färgen var inget som tilltalade mig och framför allt inte när det jobbar så dåligt på egen hand. Trist eftersom övriga Glitter Gal verkar hålla bra kvalité.

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.