onsdag 31 oktober 2012

Nya naglar

Jag har under många år varit totalt anti alla former av konstmaterial på naglarna. Det enda jag har testat är lösnaglar i ask som man limmar på och de förstör ju naglarna totalt, och sen har jag inte vågat testa nått annat. Men nu har mina naglar varit urdåliga ett tag, och förra hösten havererade de fullständigt. Så jag tyckte att jag inte hade så mycket att förlora på att ge konstmaterial ett försök trots allt. Så idag var jag på nagelsalong för första gången i mitt liv! Jag var hos världens snällaste Jeanette som verkligen pysslade om mig och som dessutom var väldigt trevlig att prata med under tiden :)

Materialet heter Bio Sculpture och ska vara mycket snällare mot naglarna än akryl till exempel. Jag har ju inget att jämföra med, men är det så så är det ju bra :) Man kan göra en förstärkning med det, men jag slog på stort och gjorde en förlängning. Och så tog jag så neutrala färger så möjligt så att jag ska kunna lacka över med vanliga nagellack sen utan att deras färg påverkas. Ger lacket VNL så kommer det synas som vanligt nu istället för att jag hela tiden har "underkläder" under. Och den fria kanten som syns är min egen, eftersom Jeanette la förlängningen kant i kant.

Nu hoppas jag att de håller massa veckor och att mina egna naglar kan få en chans att växa ut under. Fast oavsett så var det en kul grej att testa... även om det ju förstås är ännu roligare om de sitter kvar länge :) Håller det bra så kan jag absolut tänka mig att göra det igen.

Jag kommer säkert fila lite på formerna lite, små små finjusteringar. Men jag tänkte att ni får bilder på hur det såg ut när det var helt nytt, och om intresse finns kan jag ju visa uppföljningar. Om de trillar av eller växer ut eller hur det nu blir ^^
I've been to a nail salon for the first time ever and tried nail extensions. It's a material called Bio Sculpture. I don't know how well known that is abroad but it's not very common where I live.
It's been a very fun thing to try and now I just hope they will last me a long time too :) 
...It feels very weird right now though, I haven't gotten use to them yet :p

34 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja det blev bra! Jag brukar ha en aning mindre rundning på mina egna naglar så jag får vänja mig lite ett par dagar bara :)

   Radera
 2. Är inte så mycket för "låtsas"naglar eller vad man ska kalla det, men tyckte de där iaf såg verkliga ut. Sen behöver de väl inte göra det heller men det är iaf vad jag föredrar :) Kul att prova nåt nytt också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, färgerna blev mycket mer naturliga än vad jag sett på bilder på andra ställen... Jag har så svårt för den där skarpa kritvita kanten på franska manikyrer, det ser så fejk ut

   Radera
 3. Åh vad fina! Jag är lite sugen på förstärkning. Du får vara försöksnaglar och rapportera så kanske jag vågar sen jag oxå...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det stora testet kommer ju när materialet ska av och jag ser hur mina naglar mår under :) Jag ska rapportera hur det går!

   Radera
 4. Spännande att höra hur det går tycker jag, så uppdatering, absolut.

  Jag körde på Shellac några vändor i somras och tyckte det funkade bra som förstärkning utan att skada naglarna. Man får välja en smart basfärg bara så man kan lacka ovanpå utan att det gör så mkt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle kunna tänka mig att göra förstärkning med Shellac också, fast inte själv. Nu när jag sett hur ett proffs jobbar så tänker jag inte ens testa att göra min egen högerhand med nånting alls :p Får se vad jag är sugen på när det här har suttit färdigt. Det var så kul att "gå på salong" så jag vill nog göra det igen oavsett om jag ska fortsätta med förlängningar eller inte :)

   Radera
 5. Vilken skillnad! :D
  Ska bli kul att se de med lack på sen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det här var en helt annan grej än mina sorgliga stumpar :p

   Radera
 6. Riktigt snygga förlängningar! Ser inte så konstgjorda ut, främst kanske pga att formen inte är fyrkantig som de annars brukar vara. Att de inte är kritvita är också ett plus. Ska bli jättekul att fortsätta läsa om vad du tycker om ditt nyförvärv:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan tycka att det är snyggt med den fyrkantiga formen (tänker på Chaosophias superfina naglar tex), men däremot den kritvita toppen med knivskarp kant på franska manikyrer gör att det ser otroligt fejk och plastigt ut!
   Fast det lär säkert se mer fejk ut när naglarna växer och skarven mellan förstärkningen och min egen nagel syns tydligare :p

   Radera
  2. Har inget emot fyrkantiga naglar, eftersträvar fyrkantigt själv också. Men på naturliga naglar blir det lite form på dem och med förlängning blir de så platt och fyrkantigt. Är väl mer det platta och inte det fyrkantiga jag inte gillar;)

   Radera
  3. Ja, C-kurvan på dem blir ju mycket mer utplattad på ovansidan än de naturliga naglarna, så lite platta är de allt :) Underkanten följer den naturliga nageln väldigt bra men iom att de är såpass tjocka så plattas de ju till. Men så länge de inte är bredare i toppen än vid nagelbanden så är det okej :) Det får inte se ut som ankfötter bara >.<

   Radera
 7. Åh, vad roligt att du varit hos Jeanette, hon är verkligen hur bra som helst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var så trevligt att vara där att det nästan var värt det även om de bara sitter en vecka nu ^^

   Radera
 8. Vad fina dom blev! Det ska bli spännande att se vackra lack på dom!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tänkte jag skulle plocka fram sånna där lack som jag sparat lite för att jag tyckt att jag har haft för trista naglar för att göra dem rättvisa :p

   Radera
 9. Jag kör med gellack hemma som förstärkning, det får mina naglar att kunna växa ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle kunna tänka mig att testa det också, fast isf får det bli på salong också, jag tänker inte ens försöka göra min egen högerhand med sånt :p

   Radera
 10. Jag är också ganska skeptisk till byggda naglar, så det blir spännande att höra vad du tycker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. För bara ett halvår sedan hade jag aldrig i livet kunnat tänka mig att sätta nån form av konstmaterial på naglarna, så jag tycker också det ska bli spännande att se vad jag tycker om det :) Kanske blir det första och sista gången, kanske blir jag helt frälst ^^

   Radera
 11. Så fint :) första gången jag gjorde förstärkning så släppte det mer första veckorna och när jag gjorde en rebalans så satt det mycket bättre. Det var ju iofs akryl men ändå. Tog bort det efter några månader då jag tyckte det blev besvärligt då jag byter lack så ofta och det blev inte av att jag bytte. Gillar att greja med mina naglar själv men går på manikyr då och då iaf :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag blev förvarnad om att det kanske inte skulle sitta så bra första gången. Får väl se hur det går. Om det sitter hyfsat iaf så kanske det är värt att göra om det och se om det blir bättre andra gången.
   Jag tycker ju också egentligen om att sköta mina naglar själv, men så sorgliga som de var förra hösten och vintern så kan du ju iaf inte bli värre i år, oavsett vad jag plågar dem med :p

   Radera
 12. Vad fint! :)

  Jag har dåliga erfarenheter av akryl, så det skulle vara jätteintressant om du berättade hur du upplever Bio Sculpture. :)

  En ska som jag har undrat över länge: (det är såklart svårt för dig att svara på men det skadar inte att fråga)när jag hade lösnaglar ramlade de av efter två veckor och det är svårt för mig att få nagellack att sitta länge. När jag frågade nagelteknologen om detta sa hon att det kan bero på att jag äter så mycket psykofarmaka i höga doser. Hon berättade att andra kunder som också åt mycket psykofarmaka hade samma problem. Vad beror detta på? Jag kan inte förstå hur det fungerar. Kan medicin verkligen påverka naglarna så att det är svårt att fästa nagellack och lösnaglar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, det var inte en lätt fråga! :) Jag hade nog frågat en läkare om jag var du, för att få ett riktigt svar. Min hjärna associerar så här med den mycket begränsade kunskap den har:
   På salongen igår så sa hon att materialet sitter sämre om naglarna torkar ut. Och jag vet att finns läkemedel som har som bieffekt att man får torrare och sprödare naglar...
   Om det sen är just den typen av läkemedel som du och de andra kunderna äter har jag ju ingen aning om. Eller om det bieffekterna är såpass starka att man märker skillnad. Eller om det beror på nått helt annat, jag gissar ju vilt! Men kroppen är ett extremt komplext system och det är generellt väldigt svårt att veta exakt hur medicin påverkar den, så det är ju inte alls omöjligt att det finns ett samband mellan medicin och nagellackens förmåga att fästa.

   Radera
 13. det ser ju jättefint ut! Jag vill se uppföljningar! och blir det en skarv mellan konstmaterialet och nageln när det växer ut?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det kommer att bli en kant i och med att materialet är ganska tjockt, så man ser var på nageln materialet börjar. Sen är det nog meningen att man ska gå på återbesök och ta bort det och lägga på nytt efter ett tag så det inte blir så tydligt. Men jag tänkte att jag skulle låta det växa ut och se hur länge det sitter kvar, och kanske fila ner materialet lite i kanten om skarven blir för tydlig :)

   Radera
 14. Har funderat på att göra konstgjorda naglar men tvekat då jag inte vill att det ska se så fake och plastigt ut, men dom här ser ju inte alls så ut. Kan absolut tänka mig att göra såna här. Ska kolla upp det materialet du använt. Och jag väntar med spänning på uppdatering :) Får man fråga vad det kostade?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja än så länge ser de väldigt naturliga ut. Varken arbetskamraterna eller pojkvännen reagerade på naglarna alls idag, så om man inte tittar speciellt på dem så syns det nog inte att de inte är mina egna med lite diskret lack på bara.
   Det får man absolut :) Priset för en förlängning på salongen jag gick till var 990:- Men sen hade jag en rabattkod som gav mig 40% rabatt vid första besöket

   Radera
 15. Vad fina de blev! Hoppas på en utförlig utvärdering framöver. :-)

  SvaraRadera
 16. Det blev jättefint! Jag är ännu en som är tveksam till konstmaterial, så det ska bli kul att höra vad du tycker om det i längden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag får se om jag klarar av skarven mellan materialet och min egen nagel när det växer ut :)

   Radera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.