fredag 12 oktober 2012

Seche Vite som underlack

Det har varit så mycket skriverier om trälim som underlack ett tag nu. Som alltså ska göra att man kan dra av jobbiga glitterlack från nageln istället för att använda remover i en mindre oändlighet. En del får det att funka och andra inte. Men jag vill upprepa att det inte behöver vara så krångligt. Vid det här laget har vi alla Seche Vite hemma och det funkar strålande som dra-av-bas!

Vill man få manikyren att sitta riktigt uselt och kunna dra av lacket igen direkt när det är torrt (tex om man swatchar lack bara för att fota dem) så smörjer man naglarna med lite olja eller fet creme - jag kör på Lemony Flutter eller nagelolja - innan man lägger ett lager Seche Vite som bas.

Vill man att det inte ska sitta fullt så uselt utan kanske hålla ett tag så tar man ingen olja utan lackar det över rena naglar. Sen kan man variera hållbarheten med mängden eller typen av olja. Barnolja eller olivolja etc får det att ramla av väldigt enkelt, medan nagelolja gör att det sitter lite bättre. Man får prova sig fram tills man hittar en lagom nivå. Man kan inte räkna med att det håller en vecka oavsett, men de flesta av oss vill ju byta oftare än så. Ett par dagar är inga problem om man inte utsätter händerna för nått hemsk.

Jag har testat samma metod med Poshé överlack också och det satt bättre, för bra för mig, så jag håller mig till Seche Vite. Men vill man ha bara lite bättre hållbarhet kan Poshé kanske vara ett alternativ.

Är man sen orolig för missfärgningar så lägger man ett vanligt baslack över Seche Vite. SV klarar sig oftast bra på egen hand men ska man använda ett lack som man vet kan missfärga så är ett baslack att rekommendera också.

Jag tar med samma bilder som i förra inlägget jag skrev om det här, som är över ett år gammalt. Det är inga nya grejer men antagligen finns det många nya läsare vid det här laget :)
Using Seche Vite as a base coat means no need for remover!

30 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja gör det :) Jag hade själv aldrig fått mina naglar att överleva ständiga removeromgångar, så det är i princip det här som gör att jag kan blogga mer än en gång i veckan ^^

   Radera
 2. Bra tips där!

  Jag har upptäckt att Isadora's Second Nail har liknande egenskaper som Seche Vite har. Dvs slarvar man med grundrengörningen, kan man dra av lacket relativt enkelt. Kanske använda Isadora som budgetval?

  Med vänlig hälsning
  /Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju jättebra, ju fler alternativ man har att välja mellan desto bättre :)

   Radera
  2. Budgetval?? Isadoran är ju dyrare! ;)

   Radera
  3. Beror kanske på var man köper sitt Seche Vite? Jag vet inte, jag har ingen aning vad IsaDora kostar ^^

   Radera
  4. PÅ kicks hos mig så kostar Isadora second nail 79:- och Seche Vite 129:- Så Isadora är budget i min stad iaf:-)

   Radera
  5. Här i Sthlm kostar ett lack från Isadora 69 kr och Seche Vite 129 kr. Men sen verkar det variera från pris till pris vart man bor verkar det som.


   /Eva som tycker det blev kul med sådan respons ;-)

   Radera
  6. Men SV innehåller väl mer än Second Nail vilket ger det ett lägre ml pris? Då är det ju billigare :)

   Radera
  7. Köper man SV på nätet blir det nog billigare. Å andra sidan kanske man kan använda hela innehållet i en flaska IsaDora utan ett det sista blir segt som tuggummi och man måste köpa en flaska Seche Restore för att få liv i det igen ^^
   Väldigt roligt med så livliga diskussioner :)

   Radera
  8. Mjaaeee.. Där är det nog väldigt stor likhet mellan de två!
   Isadora får också en tuggummiliknande konsistens i slutet av flaskan och man kan dra lååååånga trådar av det. Lite irriterande.

   Radera
 3. Vilken bra idé! Och Poshé och Seche Vite är ganska så likvärdiga. Just nu är jag inne i en SV period. Måste testa detta nästa gång jag provar glitter för jag avskyr verkligen att ta bort glitterlack.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja som överlack är de ju väldigt lika. Får testa Poshe som underlack nästa gång jag lackar!

   Radera
 4. Hur mår naglarna av detta? Om jag drar bort lacket när jag lackat som vanligt är ju naglarna inte så glada för då följer det översta lagret av nageln med... Funkar detta bättre?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här sitter inte alls lika hårt på nageln som underlack. Jag har visserligen inte nagalar som gärna skivar sig men jag har aldrig haft minsta tillstymelse till att SV har bitit sig fast. Tror att naglarna på det stora hela mår bättre av att slippa plågas med remover.

   Undrar om inte du skulle tjäna på att polera upp naglarna med buffer... då kan lacket (vad det än är för lack) inte gå ner i nageln lika lätt och bita sig fast så hårt att det tar med sig nageln. Jag har själv märkt skillnad på hur lätt eller svårt det är att peta/bita bort en vanlig manikyr efter att jag började polera naglarna.

   Radera
 5. Jättebra inlägg det här! Pedagogiskt och informativt!
  Jag har ett Nubar underlack som det blivit nåt fel på så det fungerar ungefär som det du beskriver här - fast det egentligen skulle fungera precis tvärtom ;)
  Min gissning är att det inte är baslack i min flaska utan överlack...
  Tänk att fel kan blir "rätt" ändå ibland! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen då är det ju perfekt att använda den flaska till sånt här! Så får du användning för den fast den var "fel" :)

   Radera
 6. Svar
  1. Hahaha, var inte ens tänkt som det, men nu när du säger det så :D

   Radera
 7. hihi, din nakna nagel ser lite ut som porslin :) Kul att läsa inlägget även om jag själv hör till skaran som vill behålla manikyren på så länge som möjligt. :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag polerade naglarna med buffer väldigt mycket mer förr än jag gör nu. Det hjälper också till att få lacket att lossna, så även riktigt baslack satt dåligt på mig ett tag av den anledningen :P Men mina naglar klarade inte av den nivån av polering riktigt så nu gör jag det mycket mindre :)

   Radera
 8. Jag läste om det här bland dina infoinlägg, och det har hjälpt mig enormt nu när jag mår som sämst med bebis. Jag kan helt plötsligt en bra dag swatcha 5-6 lack utan att förstöra naglarna, och sedan använda de bilderna de dagarna som kroppen inte orkar greja med någonting, känns helt underbart!

  TACK! Du har blivit min hjältinna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att höra! Jag läste igenom det gamla inlägget och alla kommentarer innan jag skrev det här och funderade faktiskt på hur det hade gått för er som sa att ni skulle testa :)
   Jag använder det precis likadant. Massa swatcher på löpande band nån dag och sen jobb och stress och inte orka nått de andra dagarna :p Eller avbrutna naglar som inte syns på bloggen förrän två veckor senare för att arkivet är fullt :)

   Radera
 9. Tack för tipset, det här måste jag testa som alternativ till min limbas :D Jag har inte SV eller Poshe men jag ska definitivt testa med de överlack jag har :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, andra överlack kan säkert funka lika bra :)

   Radera
 10. Det här ska jag prova med ett glitterlack. Tycker det låter lite läskigt med trälim på naglarna, så har hållit mig till foliemetoden. Men det är ju alltid bra att prova annat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trälim är ju en snäll grej, men det känns ändå bättre att ha saker på naglarna som är tänkt för ändamålet. Iaf närmast nageln, det kan har i de andra lagren känns inte lika viktigt som det understa.

   Radera
 11. Har nu provat med SV under och det verkar inte funka för mig tyvärr. Alla lack sitter som berget på mig. Kanske måste låta det sitta några dagar innan jag tar bort det, eller ha olja under, eller använda buffer först. Men tack för tipset och jag ska definitivt prova igen nästa gång jag ska ha glitter. Kan ju inte bli värre borttagning i alla fall. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja testa med nån riktigt fet creme eller lite olja under, det gör nog susen! För mig går det enklare att få av ju längre tiden går. Och har jag händerna i vatten så naglarna blir mjuka hoppar allt av på en gång av sig själv :p

   Radera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.