torsdag 8 december 2011

Eländiga veckan: BYS - Topaz

Ytterligare ett riktigt gammalt lack, Topaz från BYS. Det har stått och torkat lite grann (jag tänker inte slösa nagellacksthinner på det här!) men formulan var usel när det var nytt också. Det är som att lacka med klister, fast klistret har börjat torka och vill inte riktigt släppa från penseln. Färgen är den tråkigaste disiga ljusblå man kan tänka sig. Ett skimmerlack, fast penseldrag som ett frostlack.

Första lagret blir väldigt skirt, men med ytterligare två tjocka lager så får man det så här vilket är helt okej opacitet, om än inte bra. Men vid det laget började jag önska att det var skirare eftersom en orgie i VNL ser bättre ut än lacket i sig gör, ju mindre av det här som syns desto bättre.
Största nackdelen är dock att det inte torkar, inte över huvud taget. Jag väntade så länge som jag brukar göra och petade sedan på det. Ett bra lack är vid det laget torrt, ett mediokert lack kan få ett litet märke där jag petat. Det här fastnade på fingret! Inte ens yttorrt blev det.

2 kommentarer:

  1. Haha awe. Jag tyckte färgen på detta var lite gulligt men med så dålig formula och täckning spelar ju inte det så stor roll..

    SvaraRadera
  2. Helga - Nä, det är ju två komponenter med ett nagellack: formulan och hur det ser ut. Går den ena åt skogen så spelar det inte så stor roll hur den andra är :p

    SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.