söndag 11 december 2011

Jämförelse mellan Peridot, Ozotic 507 och Kicks Evening at Ch. Marmont

Vi tar en liten paus i Eländiga veckan, men det kommer fler inlägg i början av nästa vecka, jag hade fler eländiga lack än vad det tog en vecka att blogga om :p

Jag har syndat… Jag som skulle ha köpstopp året ut, det bidde ett nagellack i alla fall *skäms*. Var på stan med pojkvännen och smet in på Kicks och köpte Evening at Ch. Marmont. Har läst på andras bloggar att den börjat bli svår att få tag på på vissa håll och tänkte se om den fanns kvar. Det fanns gott om flaskor i stället så de kanske har fått in nya helt enkelt.
Vi har ju sett EaCM på massa bloggar redan så jag visar den inte för sig själv utan slängde ihop en jämförelse lite snabbt. Det är Peridot på tummen, Ozotic 507 på pekfingret och Kicks på långfingret. Av de tre är Ozotic och Kicks mest lika men de är inte riktigt dupes heller. Peridot är mycket mer kall i tonen och drar mot blått i det duokroma, så den skiljer sig tydligt från de andra. Ozotic är mer grön-grön, medan Kicks har mer guld i sina gröna toner. De är tillräckligt lika för att jag inte ska se skillnad på dem i visst ljus och i vissa vinklar, medan det är ordentlig skillnad i andra.


Personligen vill jag ju ha alla Ozotics multikroma lack i 500-serien (även om jag inte kallar just 507 för multikromt, ingen av de här 3 lacken är det i mina ögon) men de är rackarns dyra så jag förstår att alla inte håller med mig :) I så fall är EaCM en utmärkt ersättare för 507, de är tillräckligt lika för att det ska räcka att ha en av dem i sin samling.
Det som talar för Ozotic är väl att det är mycket mindre skirt än Kicks. På bilderna är det två lager Peridot, tre lager 507 och fem lager Kicks, ett par mer än jag orkar med egentligen.
Eftersom jag nu har båda och EaCM är så skirt så tror jag att jag ska hälla i lite SpectraFlair i det, jag tror det skulle göra sig bra :)


Länk till det tidigare inlägget jag gjorde med jämförelser av liknande lack. Där är det Models Own Golden Green istället för EaCM. Jag har inte kvar Golden Green men av det jag mins av det så är det dammigare i färgen än de andra. 507 och EaCM är mer lika varandra än Golden Green.

9 kommentarer:

 1. Alltid kul att se jämförelser som denna! Jag föredrar tummen, men det kan mycket väl vara undermedvetet för att rättfärdiga mitt eget dyraste lackköp någonsin :)

  SvaraRadera
 2. Chanels var ju typ minst snygg!

  SvaraRadera
 3. Har också varit inne och tittat på den på Kicks. Ska nog köpa den efter jul :) Men 5 lager.. Det var ju lite tradigt :/

  SvaraRadera
 4. Bra jämförelse! Jag har ju bara Peridot, och jag gillar den svala tonen i den, även om de andra är vackra också. Tråkigt att Kicks-lackert är så skirt bara.

  SvaraRadera
 5. Kerstin - Peridot är min favorit också, den spelar i en egen liga :)

  Sarah - De andra är ju mer åt det gröna hållet, så gillar man det är ju de bättre :) Jag gillar de blå tonerna i Peridot

  Helga - Ja, det är mer än vad jag orkar med oftast, tycker inte det är riktigt okej

  Roxcat - Ja, det var synd, de kunde säkert jobbat bort det med lite ansträngning bara

  SvaraRadera
 6. Kanske ordet polykromt passar OP 507? Om du inte tycker det är "multi". Det är ju alla fall minst tre färger så duo är det inte. ;D

  Kul med en jämförelse mellan EaCM och OP 507. Jag har inte orkat jämföra dem efter att jag fick 507:an. Bra om det är skillnad på dem!

  SvaraRadera
 7. Sminkan - Jag vill hävda att det är duokromt :D Jag tycker att de här lacken är duokroma i guld och grönt. Sen att det drar åt turkos i vissa vinklar tycker inte jag är en egen färg. Så närliggande färgnyanser "gills" inte, tycker jag :) Isf kan man hävda att lack är multikroma när de är rosa och lila och en massa nyanser där emellan. Jag tycker det ska vara tre primärfärger inblandade för att de ska vara multikroma, jag är kinkig ^^ Folk slänger sig med begreppet multikromt alldeles för lättvindigt, när det borde reserveras för de allra mest färgskiftande lacken :D

  SvaraRadera
 8. Men vad hände med polykromt? Det begreppet användes alla fall förr.

  SvaraRadera
 9. Sminkan - Ja, jag kan inte påminna mig att jag sett det på bloggar alls, särskilt inte engelskspråkiga. Det borde kanske komma tillbaka som beteckning på de där mitt emellan! Visserligen tycker Svenska akademiens ordlista att multi och poly betyder precis samma sak men det behöver ju inte vi bry oss om! :D

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.