måndag 14 november 2011

Jämförelse mellan Golden Green, Peridot och Ozotic 507

När jag ändå hade Models Own Golden Green på naglarna passade jag på att jämföra det med dels Ozotic 507 och dels Chanel Peridot. Jag tyckte att Golden Green var himla snyggt för sig själv men mellan de andra två så bleknade det betydligt. De tre lacken är absolut i samma färgfamilj och en icke-nagelnörd hade nog tyckt att de bara var gröna allihop och inte sett nån poäng med att ha så lika lack. Vi som vet bättre tycker ju dock självklart att alla tre är nödvändiga eftersom de ju absolut inte är dupes :)
Peridot har mycket mer guld i sig medan Ozotic 507 är mer lysande grönt. 507 och Peridot är lika varandra i framtoningen och båda har ett fantastiskt djup, medan Golden Green bara ser platt ut i jämförelse. Det är en aning mörkare och har mer grått i sig på nått vis, mer dammigt, och mindre duokrom effekt. Det var självklart roligt att jämföra alla tre så jag ångrar inte att jag köpte Golden Green, men jag vet ju vilka jag föredrar nästa gång jag ska lacka naglarna i guldigt grönt, så Golden Green blev avpolletterad.
På nått sätt tycker jag dock att det känns okej, med tanke på priserna på lacken. Man får vad man betalar för och så ska det ju vara.


 
Comparison between the new Models Own polish Golden Green, Chanel Peridot and Ozotic 507. Golden Green really falls flat compared to the other two. I don’t mind that though, for me the concept of getting what you’re paying for is okay.

8 kommentarer:

 1. Äh! Jag gillar allihop. Får snart någon gång i framtiden när ekonomin tillåter beställa Ozotic. Än har den inte tillåtit.

  SvaraRadera
 2. Pamsan - Ja visst är de fina :) ...Det är synd att Ozotic är så dyra!

  SvaraRadera
 3. Fina allihop! Jag föredrar Periodt, men skulle gärna ha ett av de andra som ett grönt komplement.

  SvaraRadera
 4. Måste säga att jag faktiskt inte riktigt förstår hypen över Peridot :O Det är fint men då tycker jag nog de andra är finare faktiskt.

  SvaraRadera
 5. Kerstin - Ja, mer grönt är aldrig fel :)

  Helga - Det är ju bara tycke och smak allting, alla måste inte älska allt :) Men jag har aldrig sett ett foto som gjort Peridot rättvisa (särskilt inte de här!), tror man måste uppleva det :)

  SvaraRadera
 6. hehe, jag tyckte faktiskt att models own va finast :D

  SvaraRadera
 7. Jättebra med en jämförelse! Jag har både Peridot och Ozotic 507, så nu känns det som att jag kan klara mig utan Models Own Golden Green.

  SvaraRadera
 8. Lina - :) Det är bra att alla tycker olika så det blir lite variation i världen

  Nageldraken - Ja, jag tyckte också det, de räcker bra de två :)

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.