måndag 14 november 2011

Vinnaren + sammanställning av giveaway'en

Vinnaren i Picture Polish giveaway’en blev LackJunkie! Grattis igen! Tre valfria Picture Polish lack väntar!Jag drog vinnaren med random.org, så det var ingen urvalsprocess. Jag har fått in massa bra förslag och åsikter – tack så mycket – och allas förslag är precis lika viktiga! Jag önskar att jag kunde dela ut nagellack till er alla som har deltagit! Därför hade jag inget annat val än att lotta ut priset, kunde omöjligen välja ut det bästa förslaget :)
För att sammanställa lite kort vad ni tyckte så var blandningen mellan olika typer av inlägg och nailart återkommande punkter. Även listor och bästa/sämsta under olika tidsperioder, och jämförelser. ”Längst ner i Helmer” var mycket mer populära än jag trott så de kör vi vidare på tills den lådan är slut :)
Ett par mer specifika förslag… Helhandsbilder, det började jag med direkt. Det blir en övergångsperiod med arkivinlägg men jag försöker komma ihåg det vid alla nya inlägg. …Skriva ut inköpsställe har jag också börjat med, i den mån jag mins det :p Har gått igenom alla gamla inlägg och lagt till det där det går, ifall det är nått specifikt ni funderat på.
Innehållsförteckningar var också ett väldigt tänkvärt förslag. Jag är själv allergisk mot en massa olika ätbara och luftburna saker så jag vet ju hur det är, men allergi mot kemikalierna i nagellack har jag ändå inte tänkt på en sekund. Illa, bakläxa på det! Jag började genast vända och vrida på flaskor av olika märken men upptäckte att innehållsförteckningar mest lyser med sin frånvaro. Den mikroskopiska texten på dem som har den gör det också omöjligt att fota den med min kamera… Men jag vill inte riktigt släppa ämnet. Ni som är allergiska mot kemikalier, vilka kemikalier är det? Är det nått i basen på lacket, alltså att alla lack av ett visst märke har eller inte har det, eller är det individuella färgpigment? Så att vissa lack av ett märke funkar och andra inte? Jag tänker mig att det skulle gå att skriva ut en innehållsförteckning för vardera märke kanske, alternativt nått särskilt man kan hålla utkik efter. Kommentera gärna eller maila mig!

Jag har skrivit upp alla förslag och ska gå igenom noga och börja jobba på dem direkt! Åter igen: tack så hemskt mycket för alla toppenbra förslag!

4 kommentarer:

 1. Åh, tusan..! :P

  Grattis till JackJunkie!

  SvaraRadera
 2. Det var jag som gav förslaget med innehållsförteckningarna. :-) Jag är liksom allergisk av mig, eller vad man ska säga, så det var inte helt oväntat att jag skulle reagera på vissa lack, men trist. :-( Jag har inte gjort något allergitest men räknat ut själv vad det är genom efterforskningar på internet. Det jag är känslig mot är nog främst formaldehyde resin och tosylamide resin (resiner av formaldehyde och toluene), de är väldigt allergiframkallande. Jag blir röd och får klåda där jag har rört vid med naglarna när jag har lack som innehåller de ingredienserna. Sen är jag också försiktig med kamfer/camphor för det är allergiframkallande och jag köper aldrig lack med "the big 3", formaldehyde, toluene och DBP.

  De lacken jag använder mest (ifall någon annan allergisk typ behöver tips) är Zoya, Nubar, Color Club, L.A. Girls/Colors, Misa, Nfu Oh, IsaDora, Depend (deras nyare lack, inte de äldre!) och vissa lack från Mavala. Som över- och underlack har jag Lumos Top and Bottom coat från CND. De lacken jag använder har bra innehållsförteckningar men det kan vara svårt att hitta på andra lack. Jag har ibland mailat och frågat olika företag om deras ingredienser, vissa (t ex Misa och Mavala) var jättehjälpsamma medan andra inte svarade alls.

  Innehållet kan variera inom samma märke. Jag kan inte ha de flesta lack från OPI men jag kan ha de fina glitterlacken från Burlesque-kollektionen (så jag har givetvis köpt allihop :-D ) för det är andra ingredienser i dem (det är ofta det i glitter).

  Oj vilken uppsats detta blev! ;-)

  SvaraRadera
 3. Saga - Hejsan! Vad bra att du återkom :) Det är som sagt ett väldigt intressant ämne och alltid spännande att höra om hur andra upplever allergier, eftersom det är så olika från person till person. Jag satte lite hjärtat i halsgropen och hoppas att jag själv inte blir allergisk mot nagellacksinnehåll en vacker dag, med tanke på alla andra allergier jag redan har också :/

  De där ämnena är ju som du säger kända för att inte vara så trevliga. Får direkt upp tanken på China Glaze lack i huvudet som ska ha formaldehyd resin i alla sina lack per definition för att kunna skriva ut att lacket är stärkande för naglarna. Jag som själv inte vill ha den stärkande effekten tycker ju det är totalt onödigt, men det är ju jättetråkigt att inte kunna använda dem över huvud taget, att ett helt märke faller bort på det viset!

  Jag ska skriva upp de ämnen som du nämnt, det är säkerligen samma för andra allergiska också, plus minus nått. Om nån annan har nått mer som de är känsliga för så hojta så lägger jag till det på listan! Och så ska jag hålla utkik efter de sakerna på lacken. Många flaskor har ju inte innehållsförteckningar som sagt, men det kanske går att hitta nånting på nätet också. Ska skriva upp ämnet på att-göra listan för bloggen också, och se om jag inte kan göra nått med det här nu när jag har lite mer att gå på :)

  SvaraRadera
 4. Du behöver nog inte oroa dig, jag kände att jag var allergisk ganska fort (det kan iofs komma smygande men det är nog inte så vanligt). Jag vet att jag är allergisk mot nåt färgämnde som finns i hårfärg, textilier m.m men som tur är har jag inte stött på det i nagellack. :-)

  Ja det är jättedumt med China Glaze för de har många fina lack! Jag bryr mig inte heller om nån stärkande effekt. De har ju kaolin i också som nagelhärdare, kan de inte hoppa över formaldehyd resin och bara köra med det istället liksom? Då kan de ju dessutom skriva att de har en "naturlig" ingrediens i. :-D

  Jag är väldigt intresserad av innehåll i allt möjligt, från lack, smink och krämer till mat (antagligen började det med att jag blev allergisk en gång i tiden) och tycker att det är väldigt intressant att leta information och lära mig mer. Det är mycket lättare nu sen t ex wikipedia kom, och det finns massor med bra amerikanska databaser att söka i. Information om ingredienserna är alltså ofta lätt att hitta, men själva innehållsförteckningen kan ibland vara omöjlig att få tag på.

  Det låter som om det kan bli mycket jobb för dig att få med innehållsfärteckningar på bloggen, men om de är lätta att hitta (eller sitter på lacket) vore det superbra! Du verkar också vara intresserad av att gå på djupet med saker eller vad man ska säga. Risken för min del är att jag fastnar och snöar in totalt. Jag får nog ta och fundera på en blogg ändå, där jag kan dela med mig av allt jag har snöat in på, risken är att ingen orkar läsa. ;-)

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.