söndag 11 december 2011

Eländiga veckan & Längst ner i Helmer: Pejori Spice

Nästan alla lacken jag visat den här veckan står längst ner i min Helmer, om man ska vara noga. Men jag vill ändå ha ett riktigt Längst ner i Helmer inlägg, för det är ju söndag trots allt :) För att göra nått extra av det så får ni tre lack i samma inlägg, de hör ju ihop.
Jag har ingen aning om vad märket Pejori gjort utöver de här tre lacken, och jag vill nog inte veta det heller… Kollektionen heter Spice och innehåller tre lack med numren 92, 97 och 98, vilket tyder på att det finns ett gäng till med nummer mellan 92 och 97 i alla fall. De jag köpte kom i ett trepack som kostade 19 kronor, vilket även det är ett överpris med tanke på vad man får…. 
nr 92

De heter Spice för att de luktar, och doftlack är en lite svår genre. Nagellack är mycket kemikalier och det är svårt att få in en doft utan att det ändå mest luktar kemikalier. Om jag inte mins fel så skulle det blå lukta blåbär och det lila vindruvor, vad det gröna skulle lukta vet jag inte. De luktar dock precis likadant allihop. Jag pillade av lacket i bitar varje gång jag bytte och la dem i varsin hög så jag kunde sniffa på dem och jämföra. Och alla luktar precis likadant. Lite sött och lite syrligt, som nån sorts godis bara. Inte blåbär eller vindruvor, mer åt lime-hållet. Jag har nog inte riktigt fattat grejen med doftlack i allmänhet tror jag, förstår inte varför det skulle vara kul.
nr 97

När det gäller utseendet så är alla lacken skimmerlack som nån sen förstört genom att hälla i glest silverglitter i dem. Det ser bara ut som sand och ger lacket den där skamfilade känslan, som om nått gått väldigt fel när man lackat och man fått smuts på naglarna innan de torkat. Jättesynd, för utan det hade de varit acceptabla och kanske värda sina 19 kronor men nu blir det bara fult.
nr 98

Penseln är ingen höjdare att jobba med men i övrigt är formulan helt okej, täcker på två till tre lager. Min favorit är nog det blå, som utan sand-glittret faktiskt skulle varit rätt snyggt.
Ifall det finns nån som maniskt samlar på just doftlack och vill ha de här så ger jag gärna bort mina flaskor...

3 kommentarer:

 1. Jag är himla intresserad av doftlacken.
  Jag mailar dig på en gång.

  SvaraRadera
 2. Jag förstår vad du menar, silverglittret tillförde ingenting. Men jag tycker att färgerna vad jättefina så utan glitter hade det ju kunnat vara något :)

  SvaraRadera
 3. Rebecca - Tur att nån gillar dem :) Har svarat

  Annie - Nä precis, totalt onödigt att förstöra dem med det fjomp-glittret

  SvaraRadera