lördag 31 december 2011

Favoriter bland lacken som kom 2011

Att få ihop topp 20 bland lacken som kom ut 2011 visade sig vara mycket lättare än jag trodde. Jag plockade ut ett gäng lack som jag tänkte kanske kunde plats på listan och när jag räknade dem för att se hur många jag behövde plocka bort så råkade de vara exakt 20 stycken. Jag trodde att det skulle vara mycket svårare att välja… Det har visserligen kommit en hel del snygga saker i år men många av dem har uppenbarligen inte gjort nått större intryck på mig i det långa loppet då. Till exempel är ju Color Clubs Beyond the Mistletoe en väldigt rolig kollektion som jag är glad att ha, men som jag inte känner platsar på den här listan riktigt. Sen har jag också hoppat över flera kollektioner helt och hållet som inte har lockat så mycket. Tror inte att lackmodet i år har varit riktigt i min smak helt enkelt.

5 av lacken är återvunna från den andra listan så vi börjar med dem:
Chanel Peridot


Ozotic 507 (ett av de få av Ozotic’s multi/duokroma som jag garanterat vet kom i år)


Ozotic's Mish Mash lack, 4 stycken som jag fortfarande bara räknar som 1


China Glaze It’s Alive


Zoya Faye

Och sen till de “nya” tillskotten

Zoya Minka – perfekt som underklädeslack, jag är verkligen nöjd med att ha skaffat det. På egen hand är det inget för mig, men tekniska detaljer som underklädeslack är icke att förringa!

Zoya Rica – eftersom systern fick vara på den andra listan så får Rica vara här, skillnaden mellan dem är ju egentligen inte vidare stor. Båda är sommar på flaska!

Zoya Marina – från Mirrors kollektionen, underbar formula och finish, och färgen var över förväntan.


Zoya Nimue – också från Mirrors, och också med lika snygg finish!


Misa Grey Matters – från Beyond Infinity, en trevlig ljusgrå nyans, men det är den spräckliga finishen som gör hela lacket.

Misa The Great Green Whatsit – milt duokrom perfektion av blå och gröna nyanser, och silvermikroglitter som pricken över i. Den av de duokroma i Beyond Infinity som verkligen var nått att ha.

Color Club Perfect Mul-ten – grönt metallic ur kollektionen med det helt felaktiga namnet Foiled, men vad gör det när alla lacken var hur härliga som helst!

Color Club Cold Metal – mörkblå metallic ur samma kollektion


Orly Rock-it – rödrosa ur den underbara Mineral FX kollektionen. Det är alltid extra förväntan på Orlys FX-kollektioner och den här infriade dem! Hela kollektionen kunde fått vara med på listan men jag valde de tre som jag tyckte bäst om.

Orly Rococo-a-gogo / Zoya Jem – Samma sak i olika flaskor. Att de inte är unika ändrar ju dock inte det faktum att färgen är underbar.

Orly Emberstone – årets överraskning tror jag. Hade väntat mig att jag skulle tycka att den här var alldeles för orange och skaffade den bara för att ha hela kollektionen. Och sen slutade det överraskande nog med att jag blev helt kär i den!

China Glaze Electric Pineapple – ibland är det gult, ibland är det grönt… men det är alltid läckert!

China Glaze 108 degrees – självlysande rosa med glassfleck finish som China Glaze gör så himla bra.

China Glaze Blue Iguana – toppenfärg för sig själv men det jag mest uppskattar den som är som pigment till frankenlack. Har nästan gjort slut på halva flaskan men fått grymma frankenlack med blått och lila glitter.

China Glaze Cha Cha Cha – har gått samma öde till mötes som Blue Iguana: alla mina blågröna holofrankenlack med SpectraFlair har en skvätt av det här i sig. Men sen är ju den gröna nyansen supersnygg på egen hand med. Jag har gardiner och kuddar i precis samma nyans :)

 
Sådär, det var lista nummer två! Vad tycker ni om den? Nått lack jag missat? Eller som jag borde skaffat från 2011?
Nu blir det plugg några timmar och sen nyår hos föräldrarna. De bor lite mer ”på landet” än jag gör så jag åker dit för att få en chans att sova. Jag känner mig väldigt gammal som prioriterar sömn framför festande på nyår, men det får väl vara så då :) Vi hörs nästa år! ;)
Trevligt nyår allihop! Glöm inte fota nyårsmanikyrerna, och kör försiktigt!


6 kommentarer:

 1. Väldigt trevlig topplista, med ett gäng lack jag inte skulle ha något emot att ha i samlingen. Orly t ex...

  Gott nytt år! Nyårsmanikyren kommer snart. :)

  SvaraRadera
 2. Ambitiöst att göra två listor!

  Gott nytt år!

  SvaraRadera
 3. Helt plötsligt kikade jag in på ebay och klickade hem perfect mol-ten.. Ops! ;)

  SvaraRadera
 4. Oooh vad jag älskar listor! Speciellt listor med snyggingar, som denna :D

  SvaraRadera
 5. Mrs Data - Orlys kollektion var verkligen bra! Gott nytt år!

  Chaosophia - Ska det vara så ska det vara ordentligt ;) Gott nytt åt!

  Honi - det är farligt att läsa bloggar, hihi ;)

  Annie - Ja, listor är alltid kul!

  SvaraRadera
 6. Många himla tjusiga lack!

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.