onsdag 4 januari 2012

Summering av 2011 i list-form

Hittade den här kuliga listan hos Viola Vamp. Tänkte att jag kunde fylla i den, kanske tycker nån det är kul att se mer personlig info om mig :) Fast jag utökar den lite grann och delar upp den i Nagellack och Icke nagellack / Personligt (där det går). Så håller vi oss till temat lite i alla fall ;)

Nu var det väl meningen att man skulle fylla i den innan nyår, men bättre sent än aldrig. Där det står "i år" får ni tänka 2011 :)
Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut?
Nagellack: Jag frankade som aldrig förr, särskilt med SpectraFlair, det var himla kul! Och nagellackssmycken, det var också nytt, och kul
Personligt: Pluggar man så är allting nytt hela tiden… Med ex-jobbet blev det också mycket nytt… Ska jag välja nått så tar jag att jag klarade den där förhatliga tentan (den som ”alla” kuggat) i augusti på femte försöket, det hade jag ju aldrig gjort förut :p
Höll du några av dina nyårslöften?
Jag brukar ha glömt eventuella nyårslöften lagom till januari är slut så det tror jag knappast!
Fick någon du känner barn?
Husse och matte till den lilla fluffiga hunden fick sitt första barn. Och min kusin fick också sitt första. Båda i december.
Dog någon som stod dig nära?
Inte under 2011 tack och lov
Vilka länder besökte du?
Nagellack: Jag beställde nagellack från Storbritannien, USA och Australien.
Personligt: Själv satt jag fast väldigt bra här hemma… tror inte ens jag åkte utanför länet! Mina lack är väldigt mycket mer beresta än jag.
Är det något du saknade 2011 som du vill ha 2012?
Nagellack: Full kollektion av China Glaze OMG (saknar ett) och Kaledoscope. Alla fina holosar från Hits och Ludurana. Och ett aldrig sinande lager av SpectraFlair!
Personligt: Motivation nog att börja träna regelbundet, det hade varit himla käckt!
Vilket datum kommer du alltid att minnas?
*tänker och tänker* …Uppenbarligen inget då eftersom jag måste tänka så mycket och ändå inte kommer på nått. Jag är kass på datum…
Vad är det bästa som hänt dig under året som gått?
Nagellack: Jag startade bloggen! Och ”träffade” alla härliga människor i nagelbloggssfären! Det är en rätt stor grej i tillvaron över huvud taget, bloggen tar en hel del av min tid nu. Men det är det såklart värt när det är så roligt!
Personligt: Ex-jobbet, att jag fick precis ett sådant ex-jobb som jag föreställde mig när jag fantiserade om det perfekta ex-jobbet. Jag hoppade omkring i början av 2011 och var omåttligt glad över det.
Vilket var ditt största misstag?
Nagellack: Att fila för mycket på ovansidan av naglarna! Lite går bra, och att polera upp ytan. Men jag gjorde det för mycket och det får jag (och bloggen!) lida för nu. Mina naglar går av och av och av, trots att de är så korta redan att det inte borde gå ens.
Personligt: Uj, jag har säkert gjort massa dumt! Jag kommer inte på nått just nu som sticker ut… Kanske att jag jobbade ihjäl mig ett par gånger under året, tog på mig för mycket att göra (frivilligt eller ofrivilligt) tills kroppen inte orkade med det. Tänker verkligen göra mitt bästa för att undvika det fler gånger.
Vilket var ditt bästa inköp?
Nagellack: Bästa nagellacksinköpet 2011 måste vara China Glaze OMG, det silverfärgade hololacket i kollektionen. Det köpte jag av Sarah på Owls and Nail Polish för så lite pengar att jag får lite dåligt samvete när jag tänker på det!
Personligt: Hmm… 2011 är svårt, 2010 hade varit lättare för då skaffade jag bilen… hmm. Ekonomiskt sett var det nog att jag bytte försäkringsbolag på hemförsäkringen och därmed fick paketpris på den och bilförsäkringen, så bilförsäkringen blev väldigt mycket billigare, det var ett bra köp. …Fast extremt vuxen-tråkigt ^^
Vad spenderade du mest pengar på?
Hyra, mat, bilen och elräkningar… Fast nagellack kommer nog rätt högt upp på den listan också! Väldigt mycket högre upp en kläder och nöjen i alla fall. Dyraste nagellacken måste nog vara Ozotics.
Vad gjorde dig riktigt glad?
Nagellack: Hololack, multikroma lack från Ozotic, SpectraFlair… Och alla kommentarer på bloggen så klart! …När bloggen var ny blev jag också jätteglad över att se att den fick läsare så snabbt. Särskilt när de stora svenska nagelbloggerskorna som ”alla” läser hittade till mig, och blev kvar :D Jag känner mig ibland fortfarande lite smått överväldigad över att lilla jag har fler än 5 läsare!
Personligt: Kollegorna på jobbet, vänner, familj, djur… bra TV-serier och lugn och ro :)
Har du varit sjuk eller skadat dig?
Högg mig lite i fingret med en kniv av misstag, in till benet… Annars är det nog mest förkylningar och dylikt. (inga nagellack har varit sjuka heller :) )
Mådde du bättre eller sämre under 2011 än vad du gjort tidigare år?
Bättre. 2011 var ett väldigt bra år, jag trivdes bra med tillvaron då!
Finns det något du önskar att du lagt mer tid på?
Nagellack: Skrivit kommentarer på andras bloggar, det har blivit dåligt med det under hösten och vintern. Och svarat på kommentarer snabbare på min egen blogg. Och skrivit fler faktainlägg, jag var bra på det i början, men sen blev det sämre… har mycket som jag vill göra…
Personligt: Tja, så här i efterhand kan man ju önska att man pluggat mer, särskilt i oktober när tentan jag ska göra nu gick, så kanske jag hade klarat den då redan. Men det hjälper föga att vara efterklok…
Finns det något du önskar att du lagt mindre tid på?
Nagellack: Filat ovansidan av naglarna!
Personligt: Ha dåligt samvete över att jag inte pluggar så fort jag gör nått annat. Det spelar ingen roll om det är jätteviktigt det jag gör istället, det dåliga samvetet gnager i bakhuvudet alla dygnets vakna timmar. Så jag har i princip haft dåligt samvete i fem år nu :-/
Blev du kär?
Nagellack: I de multikromatiska lacken från Ozotic
Personligt: Nej
Vilket program har varit det bästa på tv?
Top Gear är den bästa serien alla kategorier, men under 2011 hittade jag Glee och White Collar och de är också bra.
Hatar du någon som du inte hatade förut?
Nej, det är bara jobbigt att gå runt och hata, det tar för mycket energi.
Vilken var den bästa boken du läst under året?
Har bara läst kurslitteratur, och det är inget för topplistorna direkt :p När man har så mycket att plugga på så förvandlas läsning till en uppgift istället för avkoppling. Har inte läst skönlitteratur på säkert 7 år.
Önskade du dig något som du fick?
Nagellack: Jag önskade mig massor med lack som jag ”fick” köpa själv :) Jag önskade mig Chanel Peridot och fick den av rumskamraten. Och fram för allt fick jag ljustältet, det var ett riktigt lyft!
Personligt: Världens bästa ex-jobb, och ett jobb! Hälsan i behåll för mina nära och kära.
Önskade du dig något som du inte fick?
Nagellack: Omåttligt med pengar för att köpa alla lack i hela världen… :p Catherine Arley’s hololack, som numera inte görs längre, de kommer jag alltid att önska mig.
Personligt: Jag önskade jättemycket att få stanna på den avdelningen där jag gjorde ex-jobbet. Nu blev det inte så men jag är fortfarande kvar på företaget så jag får väl vara nöjd ändå :)
Vilken var årets bästa film?
Jag ser så lite film på bio… var nog på bio tre gånger under året. Jag säger Twilight Breaking Dawn. Och sen får ni sucka över mig om ni vill, det går bra ;)
Vilka var de bästa människorna som du träffade?
Nagellack: De bästa nagellacken (kvalitetsmässigt sett alltså, inte till utseendet) jag träffade var KleanColors Metallic-kellektion, sååå bra pigmentering och formula.
Personligt: Nya människor var dels kollegorna på ex-jobbet, och dels alla trevliga bloggerskor och läsare. I allmänhet: vänner och familj.
Hur skulle du beskriva din (kläd)stil?
Nagellack: Massa färg, särskilt blått och grönt, nytt hela tiden, inte för mycket glitter men inte bara cremelack heller.
Personligt: Jeans, linne, kofta. Alltid.
Vad fick dig att må bra?
Vänner och familj, lagom mycket att göra, sol. Känna att jag klarade av nya situationer som jag hamnade i.
Vilken kändis var du mest sugen på?
Nagellack: Mest hypade lacket som jag ville ha var Chanel Peridot
Personligt: Nej, nej, nej… jag jobbar inte så!
Vem saknade du?
Nagellack: De hololack som tillverkarna förstört, det var flera kollektioner som gick hemska, mindre holografiska öden till mötes.
Personligt: De vännerna som jag inte träffade så mycket som jag skulle vilja. Pojkvännen, vi har lite för lite tid för varandra.
Vilken var din bästa månad?
Sommarmånaderna som alltid. Juni och juli var nog bäst i år.
Finns det något som du skulle kunna ha gjort bättre?
Allt, om man nu ska vara sån. Pluggat, jobbat, städat, lagat mat… Men jag tror inte på att ångra sig, man gör sitt bästa och det räcker. Det går inte att ändra på det som redan hänt ändå, så det är ingen mening med att gräva ner sig i det.  
Hur kommer nästa år att skilja sig från 2011?
Om allt går som planerat får jag min första riktiga fastanställning. Inget mer timjobb. Och heltidsjobb som ingenjör kommer betyda en helt annan inkomstnivå än lån från CSN. Så 2012 blir första året på en helt ny period i mitt liv. För bloggens del blir det massa nya nagellack :) För min del blir det mer hämtmat, ny bil, och att börja spara till handpenningen på en lägenhet. I gengälld får jag mycket mindre fritid och ledigt än jag haft de senaste tre åren.

Som vanligt uppmanar jag er att göra en egen lista om ni vill! :) Länka gärna i en kommentar i så fall.
God fortsättning!

6 kommentarer:

 1. Jä, rolig läsning! Får se om det blir en egen lista hos mig. Kanske, kanske inte.

  SvaraRadera
 2. Skoj! Fnissade lite åt frågan "vilken kändis var du mest sugen på?". Känns lite som nåt från Veckorevyn :P

  SvaraRadera
 3. Kul att du delade upp den på personligt och naglar. Finns så mycket listor jag skulle vilja göra och publicera men tiden räcker inte till:(

  SvaraRadera
 4. Pamsan - Bra att det var lite kul :) Hoppas det blir en hos dig med

  Helga - Ja, det var på den nivån :p hade jag inte haft nått om lack att skriva där så hade jag tagit bort frågan helt :) Skalade av ett par andra som jag ändå inte hade svar på

  Lela - Det finns alltid så mycket man vill göra!

  SvaraRadera
 5. Rolig lista! Undrar man orkar haka på...

  SvaraRadera
 6. Jättekul att läsa dina svar! Är också ett (aningen hemlo) Twilight-fan! :-)

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.