onsdag 22 juni 2011

Essie - Mint Candy Apple

Mitt tredje och sista Essie är Mint Candy Apple som jag sneglat åt ett bra tag nu men inte tyckt var värt priset. Nu när jag har det kan jag definitivt bekräfta att jag inte tycker det är värt priset! Det är en fin ljust mintgrön färg. Inte helt olik China Glaze Refresh mint men mer blå och lite mörkare. Färgen på bilderna är ju alldeles för blå eftersom min kamera har en egen åsikt när det gäller blågrönt men jag har resignerat och gett upp med det. Det jag kan säga om färgen är att den blir klart mörkare på naglarna än den är i flaskan.

Beklagar chipet på tummen, det blev fotat dag 2. (och det är inte MCA's fel, det är underlacket som är anledningen)
 

Jag tyckte ju så mycket om formulan på de andra Essie-lacken, men det gäller inte för det här! Typsikt pastellack, sådär strimmigt och omöjligt att få jämnt, precis som China Glaze’s pasteller. Därmed tycker jag som sagt inte att den är värd pengarna. Om man beter sig som ett China Glaze, då får man kosta som ett China Glaze också! Det är tre till fyra lager på bilderna i ett försök att få det jämnt, det gick sådär.
Formula: 2
Färg i sin genre: 3

4 kommentarer:

 1. Hmm, nja, ingen färg jag går igång på direkt, och om formulan var dålig också så glömmer vi den här historien helt då.

  SvaraRadera
 2. ja det kan du nog göra :p

  SvaraRadera
 3. Synd, jag har faktiskt bara goda erfarenheter av Essies krämlack men jag tror dig på ditt ord. Inget att sätta upp på önskelistan alltså...

  SvaraRadera
 4. Det kanske var ett hafsjobb från Essies sida med just det här lacket då, får testa nått annat och se om det blir bättre. Men synd på en fin färg

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.