lördag 18 juni 2011

LA Splash - Ocean Sprinkles

Direkt när jag tittade på Ocean Sprinkles i flaskan insåg jag att jag inte skulle tycka om det. Det beställdes utan att jag visste hur det såg ut och det var uppenbarligen ingen bra idé.
Det är gott om glitter i en skir bas. Glittret är rätt fint, det glittrar i blått, turkos, lila och rosa, men det har hamnat helt fel i livet och i alldeles för stor dos. Basen är skirt blå och oförmögen att bli opak på egen hand. Jag la inte lacket över något heltäckande trots att jag visste att det behövdes, för jag tycker det är bättre att visa hur det verkligen är för sig själv så ni läsare kan ta ställning till om ni gillar det eller inte. Är man sedan bara ute efter ett layering lack så kan man ju absolut strunta i att det är skirt. Ett lager av det över ett blått cremelack kanske kan göra sig bra. För sig själv är det ju dock totalt hopplöst.


Det är fyra tjocka lager på bilderna och som ni ser är det VNL så det skriker om det. Glitter-partiklarna är så stora att det gör det lite svårt att måla det bra, de sticker ut från penseln och lägger sig i nagelbanden. Det är inte katastrof men det kunde vara mer lättmålat.
Jag är inte vidare förtjust i stort glitter. Glitter är jättebra som Zoya använder det i sina lack, och när det bara är glitterdamm (tänk China Glaze Fairy dust) men när det är många och stora glitterpartiklar skapar det vad jag kallar dragqueen-effekten. Det ser bara tacky ut i mina ögon. (Ett annat exempel på det är Nubars Sparkle-lack, som kan beskådas uppe på mina spikar i sidhuvudet, jättefint glitter i sig men inte nått jag vill ha på naglarna annat än möjligtvis till fest.) Det här lacket lider av det problemet och jag kommer knappast använda det igen, ens som layeringlack. Men gillar man framträdande glitter så är det säkert ett kap!
Yellow Dazzle från tidigare idag tycker jag om men ingen annan, det här tycker inte jag om... då kanske ni gillar det?  ;)

Formula: 3 som layeringlack, 0 som lack för sig självt
Färg i sin genre: 2

Inköpsställe: Cherry Culture
Betygen är väl dock färgade av mina personliga åsikter den här gången, det är svårt att undvika med det här lacket

4 kommentarer:

 1. Nja, det här känns som ett lack jag kan hoppa. Annars förstår jag vad du menar med dragqueen-effekt, men jag gillar det ändå och bär glitterlack både till vardags och fest. :-)

  SvaraRadera
 2. Ja, det är ju roligt med glitter många gånger, bara inte min stil :p andra passar bättre i det än jag

  SvaraRadera
 3. Jag tyckte det var fint, jag älskar ju glitter. Men skirt är jobbigt, jag vill inte behöva layera.

  SvaraRadera
 4. Ja det är verkligen synd på skirheten, sammansättningen är helt enkelt dålig. Men om nån tycker om den är det bara att hojta, jag kan absolut ge bort den här!

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.