torsdag 2 juni 2011

Nagelbandscreme

Nagelbandcreme är något jag använde en hel del innan jag gick över till oljor. Mina naglar är så torra att jag behöver det tunga artilleriet direkt men nagelbandscreme är trevligt på sitt sätt. Har man bra kvalitet på naglarna men torra nagelband kan en creme nog göra susen. Jag har testat tre olika som jag kan recensera.
Från vänster till höger är det:
Kiss – Cuticle balm
Orly – Cutlice therapy creme
och den anonyma tuben är Depend – Nagelbandscreme

Kiss kommer i en burk vilket jag inte tycker är vidare praktiskt. Det blir damm i burken och har man långa naglar så petar man ju ner nageln i burken innan fingertoppen når ner vilket gör det svårt att få upp cremen smidigt. Jag har inte använt den här på ett bra tag just av den anledningen.
Den är lite som Vaseline och lägger sig som ett lager uppe på huden, det tar ett bra tag för den att sjunka in. Den är nog bra om man är mycket i vatten och behöver en riktigt fet creme men jag stör mig lite på att den är kvar som ett kladdigt skikt så länge. Doften är å andra sidan trevlig, en frisk citrusdoft. Innehållsförteckning saknas och etiketterna förtäljer inte om det är någon särskild ingrediens i som är extra bra eller nyttig. Det är en creme rätt upp och ner.
Den är inköpt på Kicks eller Åhléns eller dylikt.

Orlys creme är i en praktisk tub, tub är verkligen rätt väg att gå med nagelbandscreme! Den innehåller vitamin A och E, avokadoolja och sesamolja. En bra bit ner på ingredienslistan dock, första ingrediensen är vatten.
Den sjunker in hyfsat snabbt i huden men det blir lätt rester vid kanten av nagelbanden som torkar in och går att hitta ett bra tag efter, mycket underlig egenskap. Doften är också synnerligen otrevlig tycker jag, den doftar gammal tant och tvål, äcklig tvål. Jag behöver alltid hålla fingrarna långt borta från näsan ett tag när jag använt den här. Parfymer verkar inte vara Orlys starka sida med tanke på hur deras nagelolja doftar.
Jag köpte den här på nätet hos en site som säljer Orlys produkter i allmänhet.

Sist ut är Depends tub. Den tappade texten väldigt snabbt, den tålde helt enkelt inte att man tar i den. Det ska stå Depend med silvertext över den rosa rutan, i rutan stod det Nagelbandscreme och under var Depends logga, så vet ni hur den ser ut i affären om ni letar. Jag köpte min på Kicks tror jag.
Den saknar också innehållsförteckning men texten på baksidan avslöjar att den är ”berikad med aloevera”. Berikad innebär väl tre troppar i varje ton produkt så det kan man ju ta med en nypa salt. För min del känns den som vilken handcreme som helst. Den går in väldigt snabbt i huden men efteråt märker man inte att man använt den, den bara försvinner och gör inte mycket skillnad. Jag har min tub stående på jobbet men använder den ganska sällan.

Vad har ni använt för nagelbandscremer som ni tycker är bra? Är den någon jag borde testa?

6 kommentarer:

 1. Jag gillar Lemony Flutter från Lush. Effektiv och superdryg!

  SvaraRadera
 2. Lemony flutter is the shit! Sitter faktiskt och smörjer in med den just nu :) Om man tar mycket är den lite seg att sjunka in, det behövs egentligen jättelite. Jag brukar dock smörja händerna med det som är "överflödigt" och använder den mest i samband med filmtittande eller bloggläsande så det gör inget.

  Jag har läst att vissa tycker den luktar illa, men det tycker inte jag. Gott och fräscht! Om man gillar citron I guess...

  SvaraRadera
 3. Håller med om Lemony Flutter. Har tänkt publicera en kort recension av den rätt länge, så det kommer nog upp en sådan på min blogg relativt snart.

  SvaraRadera
 4. Jag har använt Poshe AHA Cuticle Care, skulle säga att den är bättre än Depends men luktar sämre. Köpte den på head2toebeaty, tyvärr gick tuben sönder kanska fort...(måndagsexemplar?).

  Ett tips om man har burk är att använda något för att skopa upp (jag använder min "nagelbandsputtare"), så håller sig innehållet fräschare längre och man slipper få allt under naglarna istället för på nagelbanden :)

  SvaraRadera
 5. Vi kan konstatera att jag helt klart måste testa Lemony Flutter! Ser fram emot recensionen Chaosophia :)

  SvaraRadera
 6. Hej!

  Jag har använt OPI:s exfoliating cuticle treatment köpt på ebay (dyyyrt i affär i sverige) och nu senast har jag köpt mavalas nailactan tror jag den heter, får se när jag börjar använda den=)

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.