tisdag 7 juni 2011

Första försöket med konad

Fick ju beställningen med konadplattor i fredags och var tvungen att testa omgående :) Men det var helt hopplöst!
Jag tänkte börja enkelt och tog en liten blomma bara och försökte lägga på Depends blå 252. Gjorde allting som man skulle, trodde jag i alla fall, men det ville sig inte. Jag använde Konads eget speciallack, jag höll plattan ren och stämpeldynan ren. Men hur jag än bar mig åt så fick jag inte mönstret att fastna på stämpeln. Jag måste ha målat och skrapat och försökt få upp det typ 50 gånger men de enda blommor jag fick upp är det ni ser på naglarna. Jag hade velat ha fler av de små blommorna men jag lyckades inte få upp dem.
Ni som kan det här, vad gör jag för fel?! Jag funderar på om stämpeln har blivit för gammal (har haft den i många år) eller om den är av fel material eller nått, kanske behöver jag köpa en ny. Tips någon?

Slutresultatet blev ju hyfsat men vägen dit ska inte vara så besvärlig!

11 kommentarer:

  1. Jag har precis samma problem, så jag kan tyvärr inte hjälpa dig... :( Men hoppas någon annan kan!

    Jag har provat mig fram med olika skraptekniker, vänta olika länge, olika lack och mönster, olika vinkel osv. Provat att slipa lite försiktigt på stämpeln för att rugga upp den (läste det någonstans). Men ser inget samband i resultatet >_<

    Skulle gissa på tråkiga "övning ger färdighet" :)

    SvaraRadera
  2. Ja, hoppas nån annan har mer tips än att öva, man känner ju sig stendum när man måste öva på att trycka en gummibit mot en metallplatta :P Jag trodde det svåra skulle bli att placera motivet på nageln i rätt vinkel men nu får jag ju inte ens chansen att uppleva det problemet!

    SvaraRadera
  3. Jag fick hem mina plattor idag, och en stämpel. Vågar fan inte prova än!

    Däremot tycker jag att dina stämplingar ser bra ut? :o Vad klagar du över!

    SvaraRadera
  4. Haha, jo prova och se om du lyckas så du kan berätta hur i hela jag ska göra sen! ><
    Det ska inte vara så svårt att plocka upp mönstren, det är det aldrig på YouTube-filmerna :p

    SvaraRadera
  5. Oj vad konstigt! Jag har bara haft det problemet enstaka gånger och det har löst sig när jag gjort om så jag vet inte vad det kan vara.
    Möjligen att det kan hjälpa att fila lite på stämpeln, som här: http://www.lacquerized.com/2010/07/how-to-konad.html
    Jag tycker ändå att dina blommor ser jättefina ut :)

    SvaraRadera
  6. Jag tycker det blev jättefint! Gillar både färgkombinationen och dekoren...

    SvaraRadera
  7. Annie - Jag slängde mig över konadplattorna och testade och det funkar! Jag slipade på stämpeln med en nagelfil och testade igen med samma mönster och det fungerade klockrent! Tack så hemskt mycket för tipset!!! *studsar lite på stolen av lycka* :D

    SvaraRadera
  8. Elin (samma som tidigare)9 juni 2011 08:59

    Oh! Jag kanske slipade för lite på min? Ska prova igen :)

    SvaraRadera
  9. Elin - Jag slipade ganska rejelt med en nagelfil som är så grov att jag aldrig skulle använda den på naglarna. Gummit verkar tåla det mesta så slipa på :)

    SvaraRadera
  10. Japp, skulle precis skriva det, att man ska slipa på gummidynan alltså. Bra att det ordnade sig. :D

    SvaraRadera
  11. Väldigt fint! Och konstigt nog brukar det funka för mig, men man måste vara himla snabb.

    SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.