torsdag 12 maj 2011

Ett urval ur L.A. Girl's Metal kollektion


Jag känner att jag grävt ner mig i Zoya-lacken ett tag nu, vi behöver liet ombyte!

För inte så länge sedan skaffade jag några lack från L.A. Girl's Metal kollektion. Huruvida de är metalliska eller inte låter jag vara osagt, jag är jättedålig på att bedöma finishen på lack. Det känns dock som att de bara slängde i lite silver eller guld glitter-damm och hoppades på att det skulle se metalliskt ut, jag är inte övertygad. 

Vi börjar med Red Iron. Låt dock inte namnet lura er, det är inte rött, inte ens nästan, det är helt klart rosa. Med pyttesmå silverglitterpartiklar i som ger ett fint skimmer.
På bilderna är det bara ett lager och det räcker nästan. Hade jag haft det som full manikyr hade jag lagt på ett lager till men man kan helt klart komma undan med ett om man målar på det flödigt.
Jag är inte betagen av färgen, för mig är det mest ett rosa bland alla andra rosa, långt ifrån unikt. Men eftersom formulan är så bra och det är så lättmålat så kan jag ju lika gärna välja det som nått annat när jag känner för att ha ett rosa. Jag misstänker dock att om jag vill ha ett rosa kommer jag välja ett med skimmer à la Zoya…
Formula: 5
Färg i sin genre: 2
Inköpsställe: Cherry Culture

Chromium Green tycker jag bättre om. Färgen är riktigt snygg men helt hopplös att fota, den ser bara blå ut hela tiden. Chromium Green är egentligen blåturkos och inte alls grön som namnet säger. Samma silverglitter här som i Iron Red.
Formulan var dock inte alls lika bra som Iron Red, här krävdes tre lager innan det blev helt opakt och ingen VNL. Det var väldigt lätt att måla med dock.
Formula: 4
Färg i sin genre: 4
Inköpsställe: Cherry Culture


De två resterande nagellacken ur kollektionen är båda två mörkt gröna. Jag var lite orolig att det inte skulle synas nån riktig skillnad på dem så jag målade upp dem samtidigt, det behövdes dock inte såg jag sen när jag tittade på bilderna, men men… Det är Metallic Olive på pekfingret och ringfingret. Det är en mörkt skogsgrön färg med guldglitter istället för silver.
På långfingret och lillfingret sitter Antique Gold som bäst kan beskrivas som ett olivgrönt lack med mycket guldskimmer. Namnen i den här kollektionen går alltså inte ihop alls, det olivgröna heter inte Olive, mycket förvirrande.Första fotot är i lampljus och det andra i kvällssolen.
De här två har inte heller samma härliga formula som Red Iron och är ytterligare lite skirare än Chromium Green, här krävdes tre flödiga lager och det första lagret var väldigt skirt.
Metallic Olive
Formula: 3
Färg i sin genre: 3
Inköpsställe: Cherry Culture
Anitique Gold
Formula: 3
Färg i sin genre: 4
Inköpsställe: Cherry Culture

Det hade varit intressant att ha resten av kollektionen för att se om det är den superba formulan hos Red Iron som egentligen är representativ eller om det bara var en lycklig olyckshändelse att just den blev så bra. Men jag beställer väldigt sällan hela kollektioner bara för att ha dem, jag skaffar bara lack som jag verkligen är lockad av. Så de resterande 11 i kollektionen kan jag inte uttala mig om. Nån som har någon annan av dem och vet hur formulan är på dem? Är det något annat i kollektionen som är värt att satsa på?

5 kommentarer:

 1. Nu blev jag väldigt sugen på Antique Gold. Ser superfint ut så snart måste jag nog lägga en beställning hos Cherryculture. Chromium Green fick jag vid senaste leveransen och den ser underbar ut.

  SvaraRadera
 2. Jag har nog de flesta och jag älskar dem! Copper Alloy och Deep Sea Mica samt Brass borde du skafa, tycker jag. Fast jag upplevde nog inte de andra som du beskriver dem heller. Metallic Olive är ett av mina favoritlack.

  SvaraRadera
 3. Ooh jag gillar chromium green! Snygg snygg ^^

  SvaraRadera
 4. Jag håller med om att de inte direkt känns metalliska i finishen. Jag instämmer i Sminkans rekommendation om att skaffa Copper Alloy och Deep Sea Mica, de båda är mina favoriter. :-)

  SvaraRadera
 5. Pamsan - ja, Antique gold är väldigt fin, en bra färg!

  Sminkan - ja, de ska jag spana på, bra tips!

  Annie - visst är den!

  Anne - Vad det är bra med rekommendationer av er andra som har koll :)

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.