lördag 28 maj 2011

Ozotic - 505

Min ursprungliga plan var att swatcha mig igenom alla lacken från Ozotic innan jag la upp ett inlägg med dem allihop och därefter individuella inlägg, men det tar alldeles för lång tid! Så vi gör det åt andra hållet istället och tar dem ett i taget.

Jag började med 505, det lacket som har mest färgskiftningar i grönt av de fem. Det ser verkligen ut som oljespill i flaskan. Färgerna blir precis lika på naglarna vilket jag tycker är så otroligt häftigt, jag fattar inte hur de kunnat skapa ett sånt här lack, och varför ingen annan också har gjort det! Färgskalan går från brons till guld, rött, rödlila, blålila, blått och grönt. Alla regnbågens färger på en gång! (alla gick dock inte att fånga på bild tyvärr) Och färgerna kommer fram lika bra i skuggan som i solen, det blänker som en skalbagge fast det knappt finns nått ljus att blänka i! Jag älskar det här, det är verkligen unikt.

På bilderna har jag lagt det över svart, för att inte behöva måla på massa lager och därmed ”slösa” på de dyra dropparna i onödan. Det är fem lager uppe på det svarta. Egentligen räcker ett för att få rejäl effekt, men det ljusnar lite för varje lager och färgerna blir lite tydligare. Så jag tyckte det blev perfekt efter fyra-fem lager. Sedan ett lager Seche Vite vilket inte ändrade färgen på något sätt (vilket jag inte väntat mig heller men man vet ju aldrig) Så många lager blev det, men det är det värt!
Nu blir det bildspam som heter duga! Det krävs ju massa stillbilder för att visa det som bäst syns när man rör på händerna. Klicka gärna upp dem i full storlek.

Att betygsätta det här är inte lätt eftersom jag inte har nått att jämföra med. Formulan är lättmålad men som sagt väldigt skir. Å andra sidan kanske man ska jämföra det med CND Effects snarare än vanliga lack, och då spelar det ju ingen roll att det är skirt. Men jag kan ändå tycka att det kunde gett större effekt på färre lager på nått vis.
Visst är det fantastiskt!

Färgen går ju inte att betygsätta, när det är alla färger på en gång. Det måste ju bli en femma eftersom det är så unikt, men jag tycker inte det är relevant eftersom det spelar i en helt annan liga än allt annat!
Formula: 4
Färg i sin genre: 5

Inköpsställe: PicturePolish

4 kommentarer:

 1. Ooh, dregel deluxe! Love it. Kanske för att det är så unikt, kanske för att jag är i en period där bara en liten hint duokromt ger habegär. Fint i alla fall och gissar att det är ännu bättre IRL?

  SvaraRadera
 2. Ja, de här var inte lätta att fota! Vinklar man handen 2mm så kommer det en ny färg... Verkligen helt unika lack, de höjde ju ribban för nyinköp helt klart :)

  SvaraRadera
 3. Häftigt!!! Det lacket vill jag ha!! Undra om det egentligen finns något lack jag inte vill ha :)

  SvaraRadera
 4. Det här är verkligen värt att ha! Hihi, jag tror inte det finns så många lack där ute som jag inte vill ha heller :)

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.