måndag 16 maj 2011

OPI - Silver shatter

Jag lyckades mycket oväntat att knipa OPI’s nya Silver shatter nu när den är ny. Jag brukar vara seg med att beställa nya kollektioner, väntar gärna tills ”alla andra” visat dem på sina bloggar först så att jag är säker på att jag gillar dem. Silver shatter har synts en hel del på amerikanska bloggar men inte så mycket på de svenska (inte de jag läser i alla fall). Så för en gång skull är jag alltså inte sist på bollen, yey!
Silver shatter är inte ett cremelack som de flesta andra crackellack vi sett hittills, det är ett glitterlack packat med silverglitter. Trevligt som nagellack i allmänhet och en kul nyhet som crackellack. Crackeleffekten är dock lite dålig tycker jag, det spricker inte mycket alls. Eftersom jag blivit förvarnad om det försökte jag lägga så tunna lager som möjligt för att få mycket krackelering men det ville sig inte ändå. Så det här är ett bra lack om man tycker att silverfärgen är snyggare än färgen man har under och bara vill att den ska synas lite grann. Jag tyckte också att det tog längre tid för sprickorna att uppstå än vanligt så stressa inte med överlacket. Å andra sidan är det glansigt/glittrigt i sig själv – till skillnad från creme crackellacken som torkar matta – så man klarar sig utan överlack om man vill. Jag har inget på bilderna. Min vana trogen har jag lagt det över svart för en neutral framtoning.

Om bilderna visar guldskimmer så är det lampljusets fel, det finns inget guld i det, det är ett rent silverlack.

Jag är inte översvallade förtjust i crackellack, det är sällan jag använder de få jag har. Och silver är helt klart en rolig nyhet men jag blev inte kär i det här heller.
Eftersom min samling av crackellack uppgår till hela tre stycken tycker jag inte att jag har erfarenhet nog av dem för att göra en betygsättning, ni får klara er utan det den här gången. Men lite medioker crackel-effekt drar ner formula-betyget.

Vilka är era favoriter när det kommer till crackellack? Ska ni skaffa Silver shatter?

6 kommentarer:

 1. Hm, detta var det första crackle-lack jag kände mig intresserad av, men jag väntade mig en klarare silverfärg liksom. =/

  SvaraRadera
 2. Det är nog kassa bilder också som gör det, jag får göra ett nytt försök när det är bättre ljus.

  SvaraRadera
 3. Det är ett av de finare cracklelacken, helt klart. Det känns inte helt lyckat att kombinera med Pirates of the Caribbean-lacken, det blir för blekt, men över starkare färger är det klockrent!

  SvaraRadera
 4. Ja, det behövs nog nått rejält under, klarrött kan jag tänka mig kan bli bra!

  SvaraRadera
 5. Jag gillar crackle-lack, och rätt mycket dessutom. Tyckte det var rätt töntig effekt i detta dock, men jag kommer väl ändå skaffa det en vacker dag just för att det är silver.

  SvaraRadera
 6. Ja, det känns ju som ett sånt man "ska" ha :p fast effekten var en besvikelse

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.