torsdag 19 maj 2011

Nubar - jämförelse av Gem och Jewel

Igår hade jag den sista riktiga lektionen på min utbildning! Det är visserligen tentor, rapportinlämning och redovisningar kvar men ändå, det är lite speciellt. Så jag bestämde mig för att fira det med hololack!

För ett tag sen hade Kajalpennan det här inlägget och vi pratade om skillnaden mellan Jewel och Gem i Prisms-kollektionen, eller snarare avsaknad av skillnad. De är väldigt lika för att ingå i samma kollektion tycker jag så jag bestämde mig för att göra en jämförelse.

Det är Jewel på pekfingret och ringfingret och Gem på långfingret och lillfingret. Som ni ser är det inte mycket skillnad.De andra två bilderna är tagna i solen, den här i lampljus

Jewel är brun och Gem är mer beige med lite rosa i. Grundfärgen på Gem är lite duokrom i rosa men det syns dåligt eftersom det skyms av allt hologlitter. De är båda scatter-holos men det är rejäl effekt i dem och jag tycker verkligen om dem båda två. Det är udda färger och det uppskattas, hur många ljusrosa och silverfärgade hololack har vi inte sett? Då är det ju bra mycket roligare med de här udda nyanserna! Hjärtat klappar dock lite extra för Jewel, det brunare. Det är en klassisk färg på nått vis, trots galet hologlitter, och den gör sig väldigt bra på naglarna, diskret men ändå edgy. Gem är lite blekare, gör lite mindre intryck, mesigare liksom.
Formulan är bra på de här. De är lättmålade och drar inte med sig de undre lagren. Det är två lager av Jewel och tre av Gem. Antar att det tredje lagret behövdes helt enkelt för att Gem är ljusare. Hologlittret gör att de blir aningen knottriga. Strålande lack båda två på det hela taget, men om man inte är överdrivet tokig i hololack så behöver man inte båda, de är lite för lika för det. För min del är de ju dock livsnödvändiga båda två :p

Vilken är din favorit?

Gem:
Formula: 4
Färg i sin genre: 4
Inköpsställe: Nail de Royale

Jewel:
Formula: 5
Färg i sin genre: 5
Inköpsställe: Nail de Royale

2 kommentarer:

  1. Jag valde Jewel av de två och gillade den skarpt. Tycker dock inte att de är sådär lika. Visst är de mer lika än ett rött och ett blått lack, men i övrigt är de inte så lika enligt min åsikt.

    SvaraRadera
  2. Nä, det är klart, det beror på vad man jämför med, de är ju inte dupes. Men jag tycker de är lite för lika för att vara i samma kollektion, Nubar kunde varierat sig mer än så

    SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.