måndag 17 oktober 2011

Revolutionerande present

Nu ska ni få se vad jag fick i present av min pappa förra veckan! Jag blev ju über-förkyld (och är fortfarande) så det var inte tal om att skriva inlägg, bara mata ut sådana som redan var klara. Nu börjar jag piggna till tillräckligt för att orka fota och skriva igen, även om jag nog väntar ett par dar till med att gå ut ur lägenheten :p
Av nån underlig anledning så tycker min pappa 50+ att det är lite kul med min blogg. Han har till och med börjat snappa upp vokabulären, frågade för ett tag sen om det var ett frankenlack jag hade på naglarna :) Han är dock mer intresserad av tekniken än av själva nagellacken och han var till stor hjälp när jag fixade bilden och texten till min header på bloggen! På sista tiden har jag beklagat mig på bloggen över att ljuset försvinner och att jag behöver ett stativ till min kamera. Jag började prata om det med min pappa, bara lite löst sådär och om vad som kunde tänkas passa, olika kamerafästen, osv. Typ tre dagar senare dyker han upp med det här kittet!
Ni får se produktbilden eftersom jag inte har det uppställt alls som det ska vara :p

Säljs på bland annat NetOnNet


Det är ett ljustält, ett kamerastativ och två lampor med lågenergilampor á 50W. Massa ljus! Har just fotat i bara lampljus, det är bäckmörkt ute (skriver det här ”igår kväll”), och det funkar klockrent! Nu kan jag fota oavsett väder och tid på dygnet, så bloggen slipper bli lidande! Förhoppningsvis kan det också övertala min kamera om att acceptera besvärliga färger, eftersom ljuset blir mer homogent och konsekvent. Hololack och liknande kanske fortfarande ska sparas till soliga dagar men andra lack är inga problem. Det kommer bli så bra det här :D
Jag har vänt mitt tält upp och ner, så att det inte har ett tak, och hängt lamporna över kanterna. Jag hade inte plats att ställa upp det som det "ska" stå. Tanken är att det ska kunna stå uppställt permanent så att jag bara ska kunna knäppa några bilder när det passar. Och när jag har vant mig vid det helt tänkte jag ge mig på att filma också :)

Eftersom jag gör inlägg i förväg så dröjer det ett tag innan ni får se bilder som är tagna med den nya utrustningen, jag håller fortfarande på att bekanta mig med den.

15 kommentarer:

 1. Wow, häftigt! Vad roligt att du inte behöver bekymra dig över väder å vintermörker längre :)

  SvaraRadera
 2. Vad kul! Det löser ju hela ditt bloggproblem. :D Då kan man förvänta sig många och fina inlägg framöver trots höstmörker.

  SvaraRadera
 3. Wow, ingen dålig pressent! Och va smart! Hur stort är tältet? Är det så att du går in i det eller mer sticker in händerna?:) När man bloggat ett tag börjar man störa sig på dålig teknik..fota ögonmake uper med en vanlig digitalkamera är också lagom roligt! :P

  SvaraRadera
 4. Nice!! Jag ser verkligen fram emot att få se hur bilderna blir med det där :D

  SvaraRadera
 5. Klockrent ju! Skulle behöva något liknande :)

  SvaraRadera
 6. Häftig present, hoppas du får mycket glädje av den!

  SvaraRadera
 7. Johanna - Ja det känns väldigt skönt!

  Pamsan - Haha, jag hoppas det! Ska bara bli kompis med det först, hade ju vant mig vid att fota i fönstret och nu får jag lära om lite :)

  Camilla - Nä, den var riktigt bra :) Tältet är ungefär 50x50x50cm, så det är gott om plats för händerna och lackflaskor och annat. Passar på mitt skrivbord, efter lite ommöblering.
  En kompaktkamera är ju inte det optimala direkt :p Men jag tycker jag har klarat mig rätt bra på min hittills, det var över förväntan när jag började med den.

  Annie - Ja, när jag får ordning på ljuset så blir det riktigt bra bilder. Än så länge är det lite slumpen, men jag lär mig :)

  Lacklycka - Ja, det här är perfekt när man är nagelnörd så här långt norr ut som Sverige :p Ska skriva mer om kittet sen när jag vant mig, ifall nån annan är intresserad av samma produkt

  Ann - Ja, det här blir nog väldigt bra tror jag :)

  SvaraRadera
 8. Åh vilken bra present! Ska bli intressant att se bilderna.

  SvaraRadera
 9. Då säger jag "Åh vilken bra pappa" i stället :)

  Som fotointresserad ska jag tycka till att många moderna kompaktkameror är väl så dugliga som en lågpris-system med billig optik, så tro inte att det löser alla problem bara att köpa systemkamera.

  Men alla kameror gillar ljus. Varde ljus!

  SvaraRadera
 10. Kan han inte ge mig en present som den också? Jag har också problem med ljuset... :D
  Lyckos dig!!

  SvaraRadera
 11. Agneta - Det kommer testbilder senare idag :)

  Kitty - Ja, det är en väldigt bra pappa, han har sina stunder :)
  Jag skulle gärna byta upp mig till en systemkamera en dag, men som du säger, då får den inte vara billig, det blir inte bättre... Tror jag klarar mig hyfsat nu när jag har ett stativ, så jag kan få bilder som inte bara är blurriga. Sen flippar min kamera på vissa nyanser av turkos, men jag får väl fortsätta att redigera de bilderna då, man kan inte få allt :p

  Sminkan - Haha, du som får så bra bilder ändå! Den var inte farligt dyr egentligen, kan nog vara värt det tror jag, även om man inte får den i present :)

  SvaraRadera
 12. Vilken fin present du har fått! Skulle också behöva något liknande, ser fram emot att få höra mer om detta set.

  SvaraRadera
 13. Carina - Ja väldigt praktiskt! Det kommer mer info framöver :)

  SvaraRadera
 14. Jag har haft mina ögon på ett liknande kit. Men jag behöver egentligen bara de starka lamporna. Jag har stativ. Jag har ett hemma-gjort ljusttält. Nu fattas bara lamporna.
  Snacka om snäll pappa du har.

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.