tisdag 31 juli 2012

China Glaze - Rare & Radiant

Slänger mig in i Bohemian Luster Chrome (himla långt och jobbigt namn för övrigt) med Rare & Radiant som är en dupe till Peridot. Precis vad världen behövde, en till dupe till Peridot...

Någon som tyckte det var nån idé att gissa vilka naglar som hade vilket lack i sammanfattningen? Här är facit och nej, det var ingen idé. De är identiska. Det duokroma är det samma, finishen är densamma, penseldragen är de samma. Om ni inbillar er att ni ser en skillnad så är det verkligen inbillning!Den enda skillnaden är att Rare & Radiant krävde tre lager för att bli opakt medan Peridot klarade sig på ett enda. Torktiden var sådär. Men om man fortfarande inte skaffat en Peridot-dupe så är det här absolut en bra variant... Dock kan jag inte tänka mig att det finns en enda nagellacksintresserad person kvar i världen som inte har antingen Peridot eller en dupe till den redan.

Formula: 3
Färg i sin genre: jag gav ju Peridot en femma naturligtvis, men det var innan det ploppade upp 50-11 dupes. Nu känns färgen en aning uttjatad. Antingen bortser man från det och den förtjänar en femma för att den är vacker, eller så tycker man att det är lite fantasilöst att göra kopior av befintliga lack och ger den en trea... jag lutar åt det sista.
Inköpsställe: eBay

12 kommentarer:

 1. Instämmer att det var overkill att lansera ännu en Peridot kopia oavsätt hur snygg den är på. Mina dupes sen tidigare är från Jessica och OPI och de har funkat prima. Men ja..en kollektion är en kollektion och vad är väl en flaska till i mängden :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det blir ju den där flaskan som fick följa med bara för att ha alla ^^ Jag har hållit mig ifrån Peridot-dupesen rätt bra i övrigt så jag överlever att ha en utöver originalet. Men egentligen känns det ju rätt onödigt av CG att hoppa på tåget så himla sent!

   Radera
 2. Jag måste säga att jag är en sån som varken har peridot eller någon uppenbar dupé till den! Kände mig så anti av anledningen att jag kände mig fattig. Så av den anledningen är jag glad att ett stycke rare & radiant är påväg hem till mig. Men av vilken anledning har de valt att kalla den rare? Det är ju motsatsen..Kan de vara så bra på ironi i namnverkstan!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter bra att det finns någon som kan se det som ett unikt tillskott till samlingen :)

   Radera
 3. Tycker att det är vansinne att betala så mycket för ett nagellack bara för att det är Chanel. Det säger den "smarta" delen av min hjärna. Men "nagellackssamlaren" i mig skulle ha köpt den direkt!
  Jag tycker att det är jättebra med dupes då man ändå får samma fär till ett bra pris. Har sett swatcher på OPI Just spotted the Lizard från Spiderman kollektionen och man ser inte skillnaden mellan den och Peridot.
  Tummen upp för dupes!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade aldrig betalat sådana priser för att det var Chanel... så jag äger inga andra Chanel-lack än Peridot ^^ Men färgen är ju helt underbar, iaf när den var ny :p Nu är det nog det mest dupe'ade lacket nånsin, och det är ju jättebra med billigare versioner, men hur många behöver vi ^^

   Radera
 4. Det finns ytterligare en dupe där ute...
  Top Shops Hidden Treasure...
  Håller med dig... precis vad världen behöver...
  Kom på nåt nytt istället! Nåt vi inte har sett!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ytterligare en! Vi drunknar i dem snart ^^

   Radera
 5. Jag som verkar gjort det lite till en grej att samla på mig dupes till Peridot väntar ivrigt på att denna ska landa i min brevlåda tillsammans med två av sina syskon:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju ett bra sätt att slippa känna att man behöver backuper iaf :)

   Radera
 6. Den här kommer jag att klicka hem! Har inte Peridot då jag kände att jag inte ville betala så mycket för ett lack, köpte Kicks variante men den är inte en klockren dupe. Har sneglat en del på Jessica men kunde inte bestämma mig men nu så åker denna med när jag beställer resten som jag ville ha från denna kollektion!

  SvaraRadera
  Svar
  1. China Glaze är ju alltid ett säkert kort så att säga, så om man inte hade bråttom med att skaffa en dupe och inte valt nån av de andra så är ju det här absolut ett bra val!

   Radera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.