onsdag 18 juli 2012

Del Sol - Electrick

Hämtade ut Nailmail paket med Del Sol i helgen. Det blev 6 stycken och så här i efterhand kanske det var att ta i, men men... Förhoppningsvis är alla roliga på sitt sätt.

Det första att bli testat blev det blåa Electrick. Det är isblått utan sol och blir ljusgrönt i solen. Men det måste vara stark sol, molnighet dög tydligen inte, och inte sol genom fönstret heller. Då blev det bara blått med en lite grönturkos ton. Fina färger båda två men kanske inte superspännande. Allra finast var det när det just höll på att ändra sig i solen, då såg det nästan duokromt ut. Men att det ändrar färg över huvud taget är ju himla kul och spännande och ingenjören i mig vill ju självklart veta precis hur pigmenten fungerar och vad det är för mekanism som gör att det ändrar färg :)Grönt i solen

Formulan är rätt skir och tyvärr har lacket en gräslig frostfinish. Jag gissar att det lider av att Del Sol tyckt att det räcker att göra nagellack som ändrar färg, det behöver dessutom inte vara ett bra nagellack som sådant. Synd. 4 lager tog det innan det blev opakt, men inga lager i världen får bort penseldragen. Sen var det segtorkat också.

Formula: 1
Färg i sin genre: öööh, jaha, hur ska jag bedöma det då? ...Frostfinish och ganska svag färgändring jämfört med vad jag hoppats på... jag drar till med en 3a. Hade det dock varit två frostlack som var ljusblått respektive ljusgrönt och såg ut så här så hade det blå fått en 1a och det gröna en 3a.
Inköpsställe: Nailmail

16 kommentarer:

 1. Udda och lite roligt... men som sagt. Frost. ;-)

  SvaraRadera
 2. Jag minns att jag köpte det här och flera andra Del Sol förra gången Karin hade dem på Nail Mail. Jag blev rätt besviken just för att de har så usel formula och finish. det är säkert precis som du säger, Del Sol tycker det räcker med att de byter färg och skiter i kvalitet och utseende på produkten i övrigt. Jag fick två som dessutom inte bytte färg alls, vilket var lite ledsamt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju riktigt dåligt, att göra duds som inte ändrar färg när nu det är det enda som är bra med lacken. Får se hur många av mina som faktiskt ändrar färg :/

   Radera
 3. Jag undvek också Del Sol eftersom jag har samma erfarenhet som Sminkan. Idén är rolig men jag önskar att de kunde förbättra formulan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lyckades ju missa dem precis när de var med på Nailmail sist, så jag ville ta igen det nu ^^ Men jag börjar undra om det kanske inte var en så stor förlust :p

   Radera
 4. Ååh jag har också detta från förra omgången och den är ju helt fruktansvärd att måla med! Dessutom tyckte jag att färgförändringen var väldigt väldigt svag... Nej, det är synd att de inte ens försöker göra lack med bra formula..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, om man ska göra en sån grej som färgändrande lack så får man ju göra det ordentligt!

   Radera
 5. Synd att inte tanken följde med ut i praktiken för det låter ju helfestligt med ett lack som byter färg.

  SvaraRadera
 6. Jag beställde aldrig Del Sol den här gången då jag har kvar några att testa sedan förra omgången. De jag har testat har jag för var helt ok. De ändrade iaf färg tydligt. Det blev två dyra RBL istället som jag är himlans nöjd med.

  Detta lacket du visar ser ju inte ut att vara någon höjdare direkt. Hoppas du har bättre tur med resten. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har tre som inte är frost, jag hoppas att de är bättre :)

   Radera
 7. Köpte också 6 stycken, fast förra gången. Det fick räcka, inga den här gången. Det var nån av de ljusa som var oerhört skira, men flera var bra tyckte jag. Och kul med färgskiftet, men på nåt sätt orkar jag inte med det ändå. Jag kan inte riktigt förklara varför...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade de inte ändrat färg så är det ju inte vidare kul lack i övrigt, så man blir ju inte direkt knäsvag :p

   Radera
 8. Gillar det "tekniska" med färgförändringen!
  Lacket är kanske tänkt för soligare breddgrader än i Sverige, därav den dåliga "duokromiteten"? ;-))
  Med lite produktutveckling kanske det blir ett bra lack till slut, vi hoppas på det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man får väl ta med dem på semester nån gång och se om det blir mer drag i dem :)

   Radera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.