lördag 21 juli 2012

Random grejer

Ska blanda vilt i det här inlägget tänkte jag...

Först vill jag tipsa om den här artikeln i SVD som Kitty tipsade mig om, den handlar om "de senaste trenderna" inom nagellack. Den var naturligtvis inte tänkt att bli komisk men jag tyckte det var riktigt underhållande läsning. Det blir lätt det när nån ska skriva om ett ämne som de inte har en aning om :)

När vi ändå är inne på tips så vill jag tipsa om det helt nagel-orelaterade musikprogrammet Eighties på svt-play. Jag tittar på svt extremt sällan så jag missar de få guldkornen de har, men det här är jag glad att jag ramlade över. Om ni, som jag, tycker att musikhistoria är intressant eller - som jag igen - är barnsligt förtjusta i 80-tals musik, så är det här ett grymt program. Jag sitter med Spotify uppe samtidigt och letar upp alla glömda låtar från min barndom som dyker upp i programmet. ...Och om ni tycker att 80-tals musik är gräsligt bortom all räddning och att jag är galen så är det helt okej med ;)

Jag håller som bäst på att experimentera med min suspension base och pigment. Basen är toppen på att hålla pigmenten flytande och för första gången har jag SpectraFlair som inte gått och lagt sig på botten av flaskan när jag tittar på frankenlacken på morgonen. Den är däremot inte särskilt bra på att torka... Jag håller på med spädningsexperiment med Seche Restore men det blir en avvägning så att det inte blir för utspätt också. Jag vägrar släppa ifrån mig flaskor som inte är riktigt bra, så produktutvecklingsfasen lär nog ta ett tag.
Ni får en kalvkass bild på vad mina experiment resulterat i hittills, bara för att det inte ska bli ett helt bildlöst inlägg.


Det är för övrigt fruktansvärt svårt att koncentrera sig på tentaplugg när man har frankenlack att leka med :s

16 kommentarer:

 1. Dom där experimenten ser mighty fine ut, det blir mkt spännande se var det slutar när du är nöjd!

  Det roliga är att jag läste artikeln i SVD på ett lite annat sätt, jag tyckte mest det var kul att dom lyfter fram trenden att fler och fler är passionerade för lack och att det är en kul och (jämförelsevis) billig assessoar från exempelvis modehusen. Sen är som du säger tidningsartiklar ofta haffsigt skrivna av någon med inte så mkt insyn, det är som det är.

  Dock när vi pratar om random grejer så finns det en flaska Lynnderella på min ebay watchlista som såldes för 770 USD - vad sägs om DET? Det är en ding ding värld imo...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju kul att de uppmärksammar nagellack över huvud taget. Kanske kan nån läsa artikeln i tidningen och sen ge sig ut på nätet och hitta den riktiga nagelvärlden :)

   Iiii, hur i hela fridens namn kan man ge över 5000kr för en flaska nagellack!? Nog för att jag är galen och köper dyra lack som är svåra att få tag på, men det där är ju vansinne! Så långt över gränsen för vad som är rimligt att man inte ens ser gränsen i fjärran längre :s

   Radera
 2. Häftigt! Tycker 80-talsmusik är skoj. Allt är ju inte bra såklart men jag gillar att det inte behövde vara så perfekt alltid. Sen kom ju dessutom punken då. Och videosarna är roliga! Och serier. The list goes on ;) Kläderna däremot.. Vettefan asså :P

  Artikeln var lite lustig. "Isadora var först med spräckliga lack" Huh? Crackle då eller? Tyckte även det var konstigt att de inte nämnde China Glaze eller Sally Hansen som ändå säljer fett mycket.

  OJ ang Kittys kommentar. Folk är knäppa :S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att nån har liknande musiksmak och inte tycker jag är galen då ^^

   Ja, jag antar att de menar crackellack, vilket ju är lite lustigt att ta upp som en ny trend eftersom hela den svenska bloggvärlden är så otroligt trötta på dem :) Diors "krokodilmönstrade" lack funderar jag också på om man ska tolka som crackel. Vet inte riktigt hur de ska få till krokodilmönster annars. Jag ser framför mig tomtenissarna i Kalle Anka på julafton som målar schackbrädor med rutig färg, fast med krokodilmönster ^^ Om det inte är ett crackellack så ska det bli väldigt intressant att se hur de har löst det :)

   Radera
  2. Hahaha samma tanke där ang. krokodilmönstringen och tomtenissarnas verkstad på julafton:)
   Mvh/Eva

   Radera
 3. Lacken ser mycket intressanta ut :)

  Visst är det underhållande när folk inte vet vad dom skriver om, men försöker få det att verka som det. Fast jag håller med Kitty, det är kul att det lyfts fram det som en trend så att fler och fler kan upptäcka glädjen med att hålla på med lack.

  Eighties är just nu mitt favoritprogram. Kanske är för att jag faktiskt är gammal nog att komma ihåg all den där musiken och också bli väldigt nostalgisk. Det allra bäst är att sitta och titta tillsammans med tonårssonen som förfasar sig över en hel del av syntmusiken som var jättebra då i alla fall!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag hoppas att det får SVD's läsare att hitta nagelvärlden på nätet och se hur mycket härlig kreativitet det finns där :)

   Jag växte upp med 80-tals musiken fast var för liten ( <5 ) för att komma ihåg den medvetet. Men det har liksom satt sig och blir nån sorts undermedveten nostalgitripp. Har högvis med 80-tals låtar som jag älskar utan att ha en vettig anledning egentligen, många av dem är säkert inte ens SÅ bra, men jag älskar dem likväl :)

   Radera
 4. haha, vilken artikel i SVD. Känns ju som att den är skriven av en prao! :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade önskat att researcharbetet gått lite mer på djupet om inte annat. Man hade ju utan problem och genom bara en enkel Googling kunnat få in att de "nya trenderna" inte är särskilt nya. Ciates kaviar-manikyr som lysande exempel. Jag hade gärna sett en annan vinkling än den standardmässiga "Ååh en trend, låt oss alla följa den slaviskt!" hysterin :/

   Radera
 5. Åh vilken jobbig artikel. Den kändes så framtvingad! Jag orkade inte läsa den på mobilen, så jag kanske skiter i att läsa den helt, om jag inte kommer på att läsa den när jag sätter mig vid datorn.
  Men om någon skulle vara intresserad av att läsa mer om nagellack så tänkte jag länka till en uppsatts om nagellackets historia som jag skrev i Historia A, men jag länkar den i en ny kommentar så att du enkelt kan ta bort den om du inte vill att jag ska länka. Eller så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här är länken till en pdf-fil! Jag fick förresten VG på uppgiften :)
   http://www.scribd.com/doc/93485901/Nagellackets-Historia-Martina-Json-Gren-Mpv09

   Jag har fått skriva in länken själv för copypaste funkar inte på iPhone när man kommenterar bloggar så funkar inte länken så får jag se om jag kan lösa det. Puss!

   Radera
  2. Det går så bra så :) Det är bara de där irriterande kommentarerna med "vilken bra blogg du har, titta gärna på min blogg" och en länk, från totalt främmande människor som aldrig kommenterat ett ord innan som jag tar bort direkt! Men alla relevanta länkar är absolut välkomna :)

   Radera
  3. Åh så bra! Jag är nämligen väldigt stolt den :D

   Radera
  4. Det har visat sig att länken inte funkar, så jag testar att länka igen. Annars finns en länk i min blogg så jag länkar till det inlägget också.

   PDF:
   http://www.scribd.com/doc/93485801/Nagellackets-Historia-Martina-Json-Gren-Mpv09

   Blogginlägg med länk:
   http://colourize-me.blogspot.se/2012/05/nagellackets-historia.html

   Hoppas det funkar nu. :)

   Radera
 6. Aw, crap. Du hann före med artikeln!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch, vem som är först är ointressant, huvudsaken är att alla har trevligt :)

   Radera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.