tisdag 24 juli 2012

Pigmentexperiment + fråga

Grova utkast till frankenlack, bara färgskalan är åt rätt håll men särskilt den gröna nyansen är helt fel. Det ska vara hololack men jag har medvetet snålat på holodammet. Men jag visar det ändå...


Väntar fortfarande otåligt på de tomma flaskorna. Under tiden kan jag passa på att fråga var jag ska börja nånstans med alla pigment. Vad vill ni ha? Hololack känns hyfsat underförstått, men vilka färger?

Min plan - och ni får gärna protestera om jag är ute och cyklar - är att börja med hololack och göra en liten kollektion på ca 5 lack. På det viset är det större chans att jag lyckas göra så många flaskor som ni vill ha. Det är ju antalet tomma flaskor och mängden bas som begränsar mig snarare än brist på pigment för det har jag i överflöd. Så jag kan göra vilka frankenlack som helst, men absolut max 50 stycken totalt.

Sen hur jag faktiskt ska sälja dem har jag heller inte klurat ut än. Jag kommer inte ha något lager utan göra lacken på beställning och hur jag då ska hindra er från att köpa 51 lack totalt vet jag inte riktigt :p Det kanske inte blir ett problem, ni kanske bara vill ha 10, men jag måste komma på en plan innan för säkerhets skull. Några idéer som inte inbegriper att sätta ihop en professionell köp-site med kundkorg och hela köret? (Det skulle nog ta längre tid än att göra lacken tror jag och det får bli till omgång 2 isf, om det blir en sådan.)

45 kommentarer:

 1. Wow, låter underbart! :D
  Jag önskar mig en lite mörkare grön, en blå i samma ton som OPI DS Glamour, och en perfekt röd.
  SÅ! Sätt igång ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den gröna på bilden är alldeles för ljus, jag började med för mycket av fel pigment och sen gick det inte att fixa till :p
   Jag tänker mig nog lite mer blått än Glamour, är mer inne på att göra "egna" (så gott man nu kan det när alla nyanser av alla färger redan är använda) nyanser än ge mig på att göra dupes till befintliga lack som går att köpa :)
   Men ja, nån form av grönt, blått och rött får det nog bli

   Radera
 2. Ett burgundyfärgat hololack eller kanske ett limegrönt? :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Burgundy är en bra ide! Det har jag nog inte sett på ett hololack innan, iaf inte utan att bli mer rödlila. Får experimentera och se om det går att få det svärtat i kanterna lite med

   Radera
 3. Mina favoriter är klart blå och röd:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blått blir det garanterat för det (och grönt) är min favorit på hololack med :)

   Radera
 4. Shit vilken snygg blå färg! Jag är inte så förtjust i rött o rosa men skulle absolut vilja testa ett sånt holo som du frankat ihop, kanske skulle passa mig perffa, vem vet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan garantera att det inte blir några rosa lack från mig! ^^ Jag tänker bara göra lack som jag själv gillar, och sen hoppas att ni gillar dem också :)

   Radera
 5. Det blå ser riktigt fint ut! :D färgen är himla fin i alla fall :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med lite mer utveckling så tror jag att det kan bli riktigt bra :)

   Radera
  2. Det tror jag också :D

   Radera
 6. Den blåa nyansen med mer holo vore glorious! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det dubbla får det nog bli iaf!

   Radera
 7. En klassisk röd men lite kallare ton, grönt kan aldrig slå fel känner jag (ordentligt grön, typ irlands gräs-grön) och så en navyblå....och sen är jag kanske knäpp men jag skulle älska en vit holo...går dom ens att göra?
  Har ingen aning om hur man gör en kollektion utan att bli sjuk av stress eller utsåld på ebay men kanske en gräns på max 2 st per färg? Om jag fick mina vantar på ett Cactus-holo skulle jag fasiken inte vilja ebay-a det för allt smör i småland men jag är kanske naiv i mitt tänk.

  /peachgirl

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ljusgrått holo går att fixa men inte vitt :( Holopulvret är lite gråtonat i sig så även om basen är kritvit så blir den "förstörd" av det grå i holot.
   Ja, grönt i någon form, vet inte om det blir knallgrönt, limegrönt eller mörkgrönt bara... det finns för många fina gröna :)

   Jag tror man måste vara känd som indie-säljare först innan det går att sälja lacken i andra hand, ingen vet ju vad de får första vändan ^^ Så jag är inte orolig för att nån ska sälja det vidare, huvudsaken är att jag inte får slut på flaskor innan jag får slut på ordrar :p

   Radera
 8. Alla färger i hela världen är intressanta! Ungefär... Nä, men jag tycker du fått bra förslag här, särskilt irlandsgrönt tycker jag låter lockande.
  Och bara så du vet så bokar jag alla färgerna redan nu. ;) Vilket ungefär betyder att jag inte har någon aaaaaning om hur du ska få oss att inte slåss om lacken. Du får kanske tänka större redan från början? 100 i stället för 50?

  SvaraRadera
  Svar
  1. 100st blir en större ekonomisk risk, mer bas (en flaska kostar över 500:-) och mer tomma flaskor och mer holopulver (pigmenten räcker nog tror jag). Men fram för allt är jag fortfarande skeptisk. Jag får massa kommentarer när jag skriver nått om frankandet men det betyder inte att folk kommer köpa lacken, särskilt som jag inte gått ut med några priser än. Även om folk är entusiastiska så är jag inte alls säker på att jag kommer bli av med 50 flaskor ens. Sen är det mycket möjligt att jag har fel och att det är fler potentiella köpare som lurkar bakom skärmarna utan att säga ett ljud. Och i så fall måste jag ha en plan så att jag inte får ett helt gäng arga nagelnördar efter mig ^^ Men som sagt, jag vågar inte tro för mycket förrän jag har en bättre grund för det. Går det bra så får ni se det här som en testomgång och så lovar jag att köpa mer råmaterial så fort det går :)

   Radera
 9. Knalliga färger tycker jag alltid är roligast!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det gör jag med, det finns tillräckligt med bleka holosar i världen redan

   Radera
 10. Instämmer med Kerstin, knalliga färger - blekmes-färger finns redan alltför många. Men limegrön, knallblått, turkos, hallonrött, eller varför inte en mörkt vinröd.

  Jag kommer garanterat att köpa dem allihop!

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja, en lite mörkare röd ska jag se om jag kan få till med de pigmenten jag har

   Radera
 11. En till röst på limegrönt och det vackra blåa men med mer holo! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag jobbar på det limegröna, men jag misstänker att det hade underlättat med fler/andra pigment :/

   Radera
 12. Jag hade mördat för ett hololack som skiftade i rosa/brons/lila/grönt , hade ett från H&M för hundra år sedan och har letat efter en replacement sedan dess. Fat sådana går kanske inte att göra själv? :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Duokromt holo menar du? Eller andra färger på själva regnbågen? Regnbågen kan jag inte ändra, och har aldrig sett i nån annan variant. Men duokromt holo går att göra med rätt pigment. Har dock inte köpt några sådana pigment i den här omgången men jag har siktat in mig på ett par till nästa omgång :)

   Radera
 13. Kanariegult! jag har inte lyckats själv så om du gör det vore jag klart intresserad. Alla fall om det är en tydlig regnbåge. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har provat med SpectraFlair i gult lack och det blev ju en grå sörja, men jag ska ge det ett försök med pigmenten och se om det mot förmodan blir bättre ^^ Men gult, vitt och riktigt kolsvart är nog inte lätt :p

   Radera
  2. Kolsvart går, det har jag gjort, men gult och vitt har jag hittills gått bet på. Riktigt knallgult vill jag ha så jag hoppas på dig nu.

   Radera
 14. En fin orange och en riktig svart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har funderingar på svart, fast jag vet inte hur stort det allmänna köpsuget efter det skulle bli... fast det kanske bara är jag som är anti svart ^^

   Radera
 15. Min röst går för ett riktigt ärtigt grönt med MYCKET holoeffekt. Sen är jag personligen grymt sugen på vitt holo så lyckas ingenjören med det studsar jag av lycka:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. MYCKET holoeffekt är underförstått :) Släpper inte ifrån mig nått utan ordentliga regnbågar. Ljusgrått kan jag fixa men inte vitt tyvärr, det #¤%& SpectraFlair'et gör allting grått :(

   Radera
 16. Jag kan tänka mej vilka färger som helst! :) En idé angående försäljningen (iaf i början) kanske vore att ha nån sorts gräns för hur många varje person får köpa. Om du har 50 flaskor och gör 5 av varje färg (har jag fattat det rätt?) då blir det ju 10 olika färger. Då kanske gränsen ska va 10?, eller 5? Och om du är tydlig med när försäljningen börjar, från och med den tiden folk får skicka mejl med vad de vill ha och så säljer du dem i tur och ordning efter när mejlen kom in. Nåt sånt kanske...?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, en av varje färg får jag nog ha som gräns, sen är det ju upp till folk om de respekterar det bara. Min erfarenhet är att hur noga och tydligt man än skriver saker med stora bokstäver mitt på sidan så är det alltid nån gök som missar det ändå ^^ Och fört till kvarn får det ju absolut bli... funderar på att ha hälften en tid på dagen och den andra hälften på en annan tid för att folk ska få en bättre chans. Eller också är det totalt meningslöst för jag får ändå bara 10 flaskor i beställning :p

   Radera
 17. Mörkt smaragdgrönt holo är jag sjukt sugen på! Om det ens går att göra ett mättat grönt holo eftersom spectraflairen adderar så mycket grått... Och sedan är duokroma holos alltid härliga! Skulle vilja ha ett sånt som skiftar i grönt och guld.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Duokroma lack får bli omgång två, de pigmenten jag spanade på var så rackarns dyra ^^ Jag jobbar på ett grönt, men att få till en djup färg var verkligen inte det lättaste :p

   Radera
 18. Ett lila lack med regnbågar skulle inte vara helt fel. Eller mörkblått för den delen.

  SvaraRadera
 19. Det blåa ser onekligen bra ut i Beta-version. Instämmer med förslaget på Burgundy. Sedan så älskar jag allting i lila, det vet du. Där kanske man kan få ihop en nyans som är lite personlig? Det är lite svårt att göra en GAP analys när jag inte sitter med en bunt holo stickor framför mig...
  Och BTW så gillar jag Nubar Absolute, ljust turkos-blå-grön, men den har inga regnbågar vad jag vet, så det vore ju intressant att se om gick att få till.

  Jag tror köpviljan finns och 50 flaskor tror jag det är inga problem att bli av med. Sedan tror jag folk fattar att försäljningskalkylen måste täcka lite mera än materialkostnad för att du ska kunna investera i mera grejer. Det blir ju alltid lite överskott grejer som inte gick åt i första omgången och du ska ju inte gå underskott för att sitta och göra oss glada. Det gör du förmodligen ändå med allt handarbete som man aldrig får vettigt betalt för.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försöker räkna på det så att allt material täcks in av försäljningspriset på flaskorna, även pigment som blir över och används till att jag ska lära mig vad jag håller på med ^^ Däremot kan jag inte ta betalt för arbetstiden, annars får jag problem med Skatteverket, av alla grejer man kan få problem med :p All vinst på inkomst av hobbyverksamhet med undantag för plockandet av svamp, bär och kottar (!) måste man annars betala egenavgifter på, och då blir det plötsligt über-krångligt. Så målet är att gå +- noll med utgifter och inkomster.

   Jag hoppas att det inte ska vara några problem att bli av med 50 flaskor, jag vill gärna tro det! Men man ska inte ropa hej förrän man är över ån och allt det där. Det känns på nått vis lite förmätet av mig att inbilla mig att nån annan skulle kunna tänka sig att betala för mina hopkok :/

   Radera
 20. Försökte kommentera från mobilen men tror inte det gick så bra så jag försöker igen. Kolla in tictail.se, det är en riktigt snygg ny tjänst där du kan sätta upp en gratis webshop och ta betalt via Paypal.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åååååh! Perfekt! Tack så hemskt mycket, det var precis vad jag behövde :D Hade ingen aning om att det fanns sånna ställen som inte skulle ha en rejäl bit av kakan av inkomster, grymt bra med en gratistjänst!

   Har suttit och pillat med det hela förmiddagen och tror att jag fått ihop nått bra att utgå från :) Tusen tack igen!

   Radera
 21. JAG VILL HA ORANGE HOLO! Jag vet att du inte är super förtjust i orange, men ändå..

  SvaraRadera
 22. Ååå vad spännande! Jag tycker alla färger! Men ett gult, ett vitt och ett svart vore något det... Du vet, de där lätta färgerna :D

  SvaraRadera
 23. Det blåa lacket ser otroligt fint ut! Jag tycker att det skulle vara roligt med knalliga färgen men ska också erkänna att ett vitt lack med ordentlig holo skulle vara lockande!
  Hur lyckades du får tag på Suspension Base, har letat men hittar inget som skickas till Sverige. Skulle vara kul att franka några lack med några av mina pigment.

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.