fredag 27 juli 2012

Ozotic - Mish Mash kollektion

Medan jag är borta får ni gärna besvara frågan i högerspalten och ge mig ytterligare lite hjälp på traven i mina frankenlacksfärgval. Passa på att tycka till nu för sen spikar jag nog färgerna tror jag, har en idé om nyanser nu men behöver sålla.

Ozotic's Mish Mash lack har vi ju sett en del redan men jag tänkte att jag slänger upp alla i ett och samma inlägg nu när de håller på att gå ur tiden de också. De är helt magiska duokroma och holografiska lack, baserade på de multikroma lacken som Ozotic gör men med holopulver tillagt. Kanske inte den mest förvånande idé av ett företag som redan tillverkar både duokroma lack och hololack, men himla roligt likväl :)

De är inte superholografiska men det blir scattered regnbågar även i lampljus. Den riktiga fördelen med dem är att de i egenskap av duokroma lack gör sig bäst i indirekt ljus och skugga, men som hololack gör sig bäst i ljus och solsken. Det går alltså inte att misslyckas, de är underbara i alla ljusförhållanden.

De är skira precis som de multikroma lacken, så det är layering som gäller. Här är det två lager av alla över svart.
531 är det som skiljer sig mest från de andra, det är bronsigt och guldigt med duokromt i grönt och rosa. Jag gillar ju bruna holosar och det ser lite brunt ut så jag gillar det här, även om det nog inte är min favorit bland Mish Mash lacken. Här är det i skugga så man ser det duokroma och sen med blixt så holot syns.

532 är multikromt i lila, blått, grönt och en aning brons. Och så holo på det, fantastiskt!
533 är väldigt snarlikt 532 men mer blått än grönt.

Och så 533, som är mer lila. Det är multikromt på samma sätt som de andra men ljuset ville inte samarbeta med mig längre när jag väl kom till det sista lacket.


Man skulle absolut komma undan med att bara skaffa 531 + ett av de andra tre eftersom de är såpass lika. Men det var ju givet att jag skulle tycka mig behöva allihop :)

Formula: 4 (som layeringlack nu alltså)
Färg i sin genre: 4 (saknar lite mer holoeffekt för att de ska få en femma, bortsett från det så är de helt underbara och jag älskar dem)
Inköpsställe: Picture Polish för länge sen

3 kommentarer:

 1. Jag gillade faktiskt dessa mer nu när jag testade ett igen än när jag köpte dem. Du har helt rätt, det är ju härligt att de är fina i alla ljusförhållanden! Det borde tillverkas fler sådana lack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, fler duokroma hololack åt folket! :) Fast nästa gång vill jag ha några som täcker själva med

   Radera
 2. Vilka fina bilder du fått till på ALLA effekter man får fram med mish mash-lacken:)

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.