lördag 1 oktober 2011

Holofrankenlack och tips om franken-bas

Hololördag…?
Jag vet att jag borde visa fler nyinköp men jag fick ett ryck igår kväll och frankade hololack i fyra olika varianter :) Och jag bara måste visa upp det här för det blev så himla snyggt och jag är så nöjd med det! Det blev en nästan-dupe till det ryktbara China Glaze DV8 som är ett av de finaste lacken i världen. Jag köpte ju en flaska av det men har inte använt det än, det känns som om jag nästan inte kan med att ha det när det är så fint och numera svårt att ersätta… jättedumt egentligen…
Hur som helst, det här kan jag använda för det kan jag alltid göra mer av! Det är bara Spectra Flair som står för holoeffekten och nu när jag har experimenterat lite så fick jag fram den mycket bättre. Rätt sorts färgat lack och mycket mer genomskinligt lack än man tror, det gör susen.

Det är DV8 på ringfingret och frankenlack på resten... inte så illa va? :D







Det är lite mer holoeffekt i DV8 och frankenlacket är inte riktigt lika klarblått i
färgen eftersom jag inte hade en klar nyans att franka med, bara mörkare blåa

Framförallt har jag nu en bra bas där holopulvret inte bara sjunker till botten. Jag hade egentligen tänkt ta en paus från frankandet tills jag köpt en suspension base som är gjort för att hälla pigment i, men av en mer eller mindre lycklig slump så behövde jag inte det. När jag köpte Klean Color lack sist lyckades jag klanta mig nått brutalt och få med mig 6 stycken flaskor med genomskinligt lack. Jag skulle inte ha en enda av dem egentligen, men ett tidigare experiment med fraktkostnaden blev kvar i varukorgen utan att jag märkte det förrän jag packade upp paketet. Tydligen är jag både blind och dum när jag beställer nagellack…
Men just den här gången gjorde det inte så mycket eftersom det passade jättebra till frankenlack! Så det kan jag tipsa om ifall ni ska franka med Spectra Flair och inte har ett köpt hololack i blandningen.

9 kommentarer:

  1. Smart! Det borde ju funka med andra färgade lack också, jag tror mina få spectraflair har hållit sig "flytande" men då har jag hållit inne på det ofärgade lacket istället och använt skira färger. det är ju hopplöst att TKB inte skickar sina Suspension bases till sverige. Stör mig otroligt...

    SvaraRadera
  2. Ja, andra färgade lack funkar med, särskilt sådana som det är lite glitterpartiklar eller glassfleck eller liknande i. Med vanliga skimmerlack verkar det mer vara en chansning och cremelack funkar aldrig... Ja, jag har också tittat hos TKB, tror jag tänker beställa där ändå så småningom och gå runt problemet med mail forwardning tjänsten. Är lite sugen på att franka med pigment!

    SvaraRadera
  3. Vilken lyckad frankning! Din variant ser nästan lite mer holo ut än DV8?

    SvaraRadera
  4. Chaosophia - i dåligt ljus så ser man att det är mer holo i DV8 :) Jag tror att det skulle gå att göra en exakt dupe, men jag ville inte "slösa" mer Spectra Flair, måste köpa mer snart :p

    SvaraRadera
  5. Snyggt! Alla andra ord känns överflödiga :-)

    SvaraRadera
  6. Det ser kalasfint ut, härligt med en dupe till Dv8!

    SvaraRadera
  7. Jättefint! Jag är sugen på att försöka mig på lite holofrank själv...

    SvaraRadera
  8. Recept tack!
    Och menar du att specrtaflair håller sig flytande i kleancolors genomskinliga lack?

    SvaraRadera
  9. Ida Pie - Det är bara att blanda det man har hemma :) Det är i princip omöjligt att göra recept på frankenlack, en droppe hit eller dit kan ju göra skillnad om man har otur. Jag frankar mycket med skirare lack från China Glaze och Misa, om det hjälper :)
    Spectraflair vill väldigt gärna fästa på insidan av flaskan... Jag vet inte om det blir helt bra med en suspension base heller eftersom jag inte testat en sådan, men Klean Colors genomskinliga lack var iaf 10 gånger bättre än den bas jag använde i första omgången. Och bättre än att ha Seche Vite som bas, det har jag också testat.

    SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.