fredag 15 juni 2012

Kamerajakten, del 3 av 3

Nu har jag lyckats bestämma mig för att det blir en Nikon D3100. Så imorron blir det inköp på NetOnNet som har den billigast (3690kr). Pricerunner och Prisjakt visade helt fel uppgifter rätt av så jag fick leta manuellt, mycket jobbigt.

Sen blir det också inköp av en USB-sladd eftersom det inte ingår, vilket ju är himla underligt och snålt av Nikon! Och ett extra batteri. Jag har det till min kamera idag och varje gång den dör mitt i fotograferingen av en manikyr är jag oändligt tacksam över att jag hade sinnesnärvaro nog att skaffa ett extra batteri till den. Så det ska jag absolut ha. Och sen får jag väl ha en väska till den med, billigast möjliga. ...Det rullar snabbt iväg och blir mycket pengar på tillbehör, batteriet kostar 600kr vilket ju är bortom allt vett och sans, men vad gör man. Sladd och batteri ska beställas från Dustin för de var billigast där med studentrabatten som lever kvar tack vare strökurser.

Det blir inget makroobjektiv nu med en gång, får köpa till det om det behövs när jag haft kameran ett tag och blivit kompis med den. Märker jag att jag saknar det så får jag väl skaffa ett bara men jag testar först om jag klarar mig utan.

Så nu ser jag jakten som avslutad :) Tack så jättemycket allihop som har lämnat kommentarer och hjälpt mig i min förvirring! Det är så himla bra med bloggen så man kan ta till massa människors expertis när det är saker man själv inte har koll på. Älskar när alla kan hjälpa alla :)

18 kommentarer:

 1. Vad ska du ha usbn till? Har dubingen kortläsare i datorn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag har byggt min stationära dator själv och aldrig känt något behov av ha en sådan. Och skulle jag köpa en kortläsare nu skulle jag få betala lika mycket som för sladden :p Men oavsett så vägrar jag fippla in och ur med ett litet SD-kort mellan kameran och datorn upprepade gånger dagligen, där går gränsen för vad mina nerver tål! ^^

   Radera
 2. Hejsan!
  Jag har aldrig kommenterat hos dig förut, men jag vill tipsa om att Cyberphoto har ett värdepaket på NikonD3100(Ingår en massa grejer som jag såg att du skulle köpa till). (Var tvungen att kolla då jag är supernöjd med deras service).
  Köpte en Nikon D5000 där förra året.

  // Ingela som ganska nyligen blivit torsk på nagellack. ;o)
  Ps. Jag är inte på något sätt sponsrad av Cyberphoto, även om jag ibland skulle önska det. ;o) Ds

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket för tipset! Tyvärr lönade det sig inte eftersom jag ändå måste lägga till batteriet och det var den dyraste prylen. Dock var det jättebra att titta på deras spec med vad som ingick eftersom det där stod utskrivet var det var för typ av sladd (det gör det inte hos Nikon). Så nu vet jag att jag kan köpa rätt typ bara istället för Nikons original, så det lär jag säkert spara en hundring på! :D

   Radera
 3. Kan du inte uppdatera oss om hur du trivs med kameran när du har använt den ett tag? Ny kamera står nämligen på min inköpslista också. (men en liten bit ner)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut! Det kommer säkert dyka upp mer om mina vedermödor med att lära mig den och en massa testbilder :)

   Radera
 4. Lata jag har köpt WIFI SDHC minneskort till kameran. Nu behöver jag inte springa mellan ALLS utan dessa skickas automagiskt till datorn allt eftersom...

  Billigaste varianten är den här http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/141757-sandisk_secure_digital_eye-fi_wireless_4gb/

  Man behöver lixom inte så mkt minne eftersom den hela tiden flyttar bilderna till datorn. Kräver iof sig wifi för att göra det. Jag har ett dyrare kort som även hanterar RAW så det är bra kolla om du ska fota annat än JPG att den fixar det.

  Och GRATTIS med beslutet! (jag kör oxå Nikon ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ooo, smart grej! Jag visste inte ens att det fanns och då är jag ändå stolt över att kalla mig datanörd så det var ju en miss av mig ^^ Nu har jag lyxen att kunna ha kameran permanent uppställd en meter ifrån datorn och kan alltid ha sladden liggandes utefter kanten på ljustältet så den inte märks ens, men så är det ju inte säkert att jag kommer ha det hela livet. Så en sån grej kan jag absolut tänka mig att uppgradera till sen när jag har mitt nagellacksrum utan att datorn står där, i min stora paradvåning i centrum som jag ska ha en vacker dag ;D

   Radera
 5. Jag har en sån kamera och det är den jag använder till mina nagelbilder. Jag köpte ett nytt objektiv efter ett tag eftersom jag upplever att standardobjektivet som följer med har lite dålig ljusstyrka, men eftersom du har ett ljustält så kanske det inte märks så mycket... Har dock funderat på att köpa ett förstoringsfilter som ett billigare alternativ till ett makroobjektiv. Hoppas du trivs med kameran! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag får se om jag lyckas få till det med ljus och allt. Kanske får bli en kompletterande ljuskälla också, eller så får jag bli bättre på att fota med blixt (nuvarande kameran får panik av att ha blixten på i närbildsläget så det är inget jag nånsin använt)

   Radera
 6. Jag tror du kommer bli riktigt nöjd! Cyberphoto har jag också bra erfarenhet av, men faktum är att när jag skulle köpa min så visade det sig att den lokala fotohandlaren (alltså inte någon av storkedjorna) var billigast så glöm inte att kolla hos dom snart utdöende fotobutikerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där är en typ av butiker som man inte kan peka ut på rak arm var de ligger i stan... kan bara koma på en enda fotobutik men det måste ju rimligtvis finnas fler. Hmmm... bra koll man har på sin egen stad :p

   Radera
 7. Pricerunner/prisjakt har jag dålig erfarenhet av.. Jag har hört att den som betalar mest hamnar högst på söklistan oavsett vad man fyller i.. Vissa märken som (kan vara billigare) kommer inte ens med. Riktigt dåligt. Jag kan kolla där för att se olika produkter, men sen blir det ett himla sökande på egen hand efter för att få riktig fakta på pris mm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det förvånar mig inte det minsta om de kör med högstbjudande för så är samhället, men det är ju skitkass av dem och förstör hela poängen med tjänsten de erbjuder. Blä :/

   Radera
 8. Jag har också Nikon D3100 och är jättenöjd! Visserligen har jag bara nyligen vågat frångå de automatiska lägena som finns men det finns en hel del att "växa in i".

  SvaraRadera
 9. Jag har haft min D3100 i ett år nu och älskar den. Hade planer på att uppgradera till en D7000 eftersom mitt fotointresse bara vuxit och vuxit, men så kom bilskatten och försäkringen... Säg till om du vill ha tips på bra objektiv eller bara vill ha lite vägledning :)

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.