söndag 24 juni 2012

Ozotic's Elytra-kollektion

Ozotic har ju lagt ner Elytra lacken nu men de finns fortfarande ute på marknaden i begränsad upplaga så jag tänkte passa på att dra alla i ett och samma inlägg innan de blir totalt inaktuella. Jag köpte Elytra lacken innan det fanns ordentliga swatcher av dem på nätet och det var lite av en chansning. Hade jag vetat exakt hur de såg ut så hade jag nog låtit bli dem, iaf fram tills nu då de reas ut. Ordinariepriset är lite saftigt, tycker jag som inte har glitter på min topplista över favoritfinishar.

Fast det är förstås inte vanligt glitter utan duokromt sådant, simmande i en klar bas så man kan ha dem över vad som helst. Föredömligt. Jag har som vanligt valt svart cremelack som bas.

Först ut är 528 som skiftar mellan rödlila och grönt beroende på vinkel.

Sen har vi 529 som går från blått till rosa och lite koppar.

Och till sist 530 som är kopparfärgad med svag duokrom effekt i rosa och guldgrönt

Över lag är det väldigt glest med glitter i flaskorna, särskilt i 529. Det är två lager av vardera lack och ni ser ju vilken stor skillnad det blir mellan dem. Visst kan man dra till med fler lager men då vet jag av tidigare erfarenheter att det inte torkar, så det är egentligen inget bra alternativ. Jag irriterar mig lite på sånt, när tillverkarna snålar och stoppar i för lite glitter. Då tar jag hellre en mindre flaska lack med högre glitterdensitet om de inte har råd att hälla tillräckligt med glitter i en stor flaskan.

Jag är som sagt inte mycket för glitter på naglarna men har använt de här lacken i nagellackssmycken och till det funkar de utmärkt, så det är mest därför jag behållit dem över huvud taget.

För allihop...
Formula: 2
Färg i sin genre: 3
Inköpsställe: PicturePolish

6 kommentarer:

 1. Häftiga, men dom känns inte helt unika.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan på rak arm inte komma på några andra glitterlack som ser ut så här så helt vanliga är de nog inte, men tyvärr inte särskilt kul ändå :p

   Radera
 2. Jag tycker de här är jättefina, särskilt 528 och 530. Kanske inte så fina att de motiverar den höga prislappen, men jo, jag gillar dem.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker de var riktigt snygga, båda två!

  SvaraRadera
 4. 528 är helt okej, den gillar jag med, men de andra kändes väldigt onödiga för mig tyvärr

  SvaraRadera
 5. Njae.. Fina men nej, inte min grej riktigt

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.