måndag 11 juni 2012

Work Appropriate: Zoya - Harley

Eftersom jag numera inte känner att jag vill ha galna, färgglada, glittriga, färgskiftande lack på jobbet utan låta mina naglar hålla lite lägre profil, så är det lite mer dämpade nagellack som gäller framöver. Självklart ska jag swatcha vidare alla galna lack på min fritid men lacken som får bli hela manikyrer får gå i lite mer nedtonade färger. Och jag tänkte att jag ju säkert inte är ensam om att ha det så här, det är säkert fler än jag som är begränsade i sina färgval till jobbet. Så jag tänkte dra igång ett nytt tema helt enkelt: Work Appropriate lack (i brist på en bra översättning, jobb-lämpliga låter så skumt :p ). Och vilken dag i veckan passar bättre för detta än måndagar. Det kanske inte dyker upp inlägg på temat varje vecka, men när jag gör en full manikyr och tycker att jag har naglar som tål att visas upp även på högerhanden. För er som tycker att det i övrigt blir för mycket hololack här så kanske det kan vara ett trevligt avbrott ;)

Man kan också se det som favoriter i repris för majoriteten lär jag ha visat upp förut. Och därmed behövs inga betyg eller messa text om lacken så det blir mest bilder.

Vi startar upp med Zoya Harley
Två lager, sista bilden är mest rättvisande i färgen

21 kommentarer:

 1. Jag vet ju inte hur det funkar på ditt jobb men jag skulle aldrig begränsa mig i färgval av lack eller smink för jobbets räkning. Jag förstår om man jobbar "officiellt" men inför mina kollegor måste jag få vara mig själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan säkert ha lite galnare lack sen om jag skulle vilja utan att nån bryr sig, när jag har varit där ett år eller två och lärt känna folk :) Men så länge jag är ny vill jag helst att de ska se mig som professionell och seriös istället för "hon med de galna naglarna" ^^ Än så länge träffar jag så himla mycket nytt folk hela tiden och har ingen riktig koll på vilka som ingår i gänget jag ska jobba med (mer än de som sitter närmast i mitt landskap) så tills jag har koll på folk så håller jag låg profil :)

   Radera
  2. Helt rätt tänkt Cactus! Vänta med galna lack tills de vet att du ÄR seriös.

   Radera
 2. Håller med Kajalen. Det är ju verkligen olika på olika jobb men jag är glad över att jag kan köra galet, glittrigt grönt ena dagen och fräsigt, poppigt gult andra dagen. :) Harley är hur som helst ett väldigt snyggt grått lack.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag har ju inget extremt jobb så sett, det finns ju mycket värre. De stackarna som är inom vården och inte kan ha nått alls har det ju inte kul på nagelfronten :/

   Radera
 3. Hörru det temat kanske jag hakar på! Jag ägnar mycket av min lackspaningstid åt att hitta jobbvänliga lack som samtidigt inte är helt menlösa. Harley har faktiskt stått på den listan vääääldigt länge, men jag har CC Wild Orchid som alibi.. men Harley är ju nåt extra ändå.
  Ser fram emot att se fler av dina jobblack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja gör det! Det är ju jättekul om fler hakar på, så kan vi tipsa varandra om bra lack med :D

   Radera
 4. Bra tema! Själv kan jag ha vilka lack jag vill för det mesta, men när jag har kundmöten eller intervjuer (jobbar som rekryterare) försöker jag att inte vara alltför utmärkande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja i vissa sammanhang kanske man vill ligga lite lågt ibland

   Radera
 5. Bra tema! Jag förstår din tanke att man inte vill fastna i facket "galna lack tjejen" för min del är jag glad att alla redan vet att det är jag och känner mig så väl så att jag kan ha precis vad jag vill.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis, iaf inte första månaderna ^^

   Radera
 6. Fint! Jag gillar också temat, det är lite klurig balansgång ibland med smink och naglar i arbetslivet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de flesta har nog nån gräns för hur galna grejer de kan ha på jobbet, men den är nog väldigt olika beroende på vad det är för jobb man har

   Radera
 7. Jag har hur galna lack som helst på jobbet och har upplevt att folk inte tar mig på allvar för det. Men då jobbar jag ju i en kreativ bransch också, kanske finns det en större tolerans och förståelse i och med det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är nog väldigt olika från brach till brach. Jag jobbar mest med konservativa medelålders män :)

   Radera
 8. Jag har inte heller något behov av att ha diskreta lack på jobbet men man vet ju aldrig om man byter jobb nån gång! :) Sen kan det ju vara roligt att se den typen av lack också såklart! så kör på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske kan vara en trevlig kontrast till alla hololack och annat som florerar i stora mängder i övrigt på bloggen om inte annat :)

   Radera
 9. Bra idé! Det finns säkert många som vill ha hjälp hitta diskreta lack som ändå är lite spännande.

  Jag har inga hinder på jobbet som tur är, men visst tänker jag på att vissa dagar dämpa eller tona ned det hela. Hade Peridot på väldans långa naglar en gång och som vanligt lite yviga hand-gester när jag pratade... stackars killen jag intervjuade tittade så mycket på mina naglar att han nästan tappade bort sig...stackarn ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, min gissning är att målgruppen kanske inte är bland mina blogg-kollegor den här gången, vi brukar annars sätta lackandet först och så får folk tycka vad de vill, för det är ju våran hobby :) Men det finns ju säkert många läsare som bara tycker att nagellack är en kul grej men inte passar sig hur som helst i alla sammanhang. De kanske kan få bra tips förhoppningsvis :)

   Radera
 10. Jag jobbar i butik och ramverkstad (Gallerix) och har alla möjliga lack där. Min chef brukar skämta till det och fråga hur många jag egentligen har och vad dagens färg heter. Tur kanske att vi känner varann lite sen innan. Jag tycker också det är hur kul som helst när vissa kunder kommenterar mina naglar och ger mig komplimanger för dem. Sminket däremot brukar jag hålla mer dämpat :)

  Fint lack förresten! Och roligt tema :)

  SvaraRadera
 11. Jag har inga problem med att ha galna lack på jobbet, dvs det är inga problem för chefen och kollegor. Dock sitter jag i kundmöten hela dagarna och jag kan själv känna att vissa kunder blir distraherade av naglarna så ofta väljer jag lite lugnare lack att ha på jobbet. Men faller andan in att ha neonrosa så har jag det.

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.