måndag 18 juni 2012

Work Appropriate: China Glaze - Sea Spray... fast mest testbilder med nya kameran

Sea Spray har jag egentligen inte visat upp förut (eller använt förut) så det kanske förtjänar ett eget inlägg, men nu fick det agera test åt kameran så det hamnar totalt i skymundan. Men eftersom det är ett blågrått cremelack rätt upp och ner och det inte finns så mycket mer att säga om det så gör det inte så mycket. Det är två lager på bilderna och formulan är bra. (Dessutom är det överlack på bilderna med)

Kameran då. Jag har mycket att lära kan jag konstatera! Än så länge har jag bara använt de förprogrammerande programmen och siktat och tryckt av, för att se vad den kan på egen hand. Fotat blommor i föräldrarnas trädgård. Det verkar väldigt lovande och jag tror att man kan få till grymma nagelbilder med den, men jag kommer att få börja om helt från noll och hitta en ny fototeknik när jag fotar till bloggen. Ingen av mina gamla vanor funkar. Jag måste hålla handen mycket längre ifrån för att objektivet ska klara av att hitta fokus, så jag får nästan kramp i armen av att fota. Och för att kompensera så får jag zooma in en massa eftersom jag inte vill behöva beskära bilderna. Knas. Lamporna måste positioneras om, jag får experimentera med blixt och bildstorlekar och kameran är för tung för stativet så jag måste hålla upp den så den inte tippar... Mycket som ska fixas innan jag får ordning på det, men sen kan det nog bli bra :)

Så här såg det ut med den gamla vanliga belysningen:Och så här blev det med bara kamerans blixt utöver skruttig taklampa. Bra mycket bättre resultat än med den gamla kamerans sorgliga ursäkt för blixt!Jag hittade också ett spännande fenomen som jag inte hade en aning om kunde vara ett problem: objektivet skuggar blixten. Får börja fota i en annan vinkel nu :p


När jag fipplade runt med grejerna lyckades jag slå ihjäl en glödlampa i en av lamporna, så nu får jag köpa en ny sån med, när jag nu ska hinna det, suck. ...Återigen är jag glad att jag har fullt i arkivet så inte bloggen dör under tiden jag försöker begripa mig på kameran!

För övrigt har jag lyckats tigga till mig en sladd av pappa så det slipper jag köpa, och jag har hyfsat löst problemet med en kameraväska - ska visa er nån gång, den är söt :) - så nu återstår det bara batteri. Och eventuellt ett större minneskort för oj vad plats HD-filmer tar!

9 kommentarer:

 1. Lacket är snyggt och bilderna ser fina ut. Du kommer bli helnöjd, men det sin lilla tid med experimenterande först.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag får låta det ta tid och göra systematiskt experimenterande så jag lär mig vad som funkar :)

   Radera
 2. Kramp i armen kureras med fjärrutlösare. Helst trådlös. Då kan kameran stå själv och du kan röra dig fritt, peka o klicka. Maila mig om du vill ha köptips. Kostar nånstans mellan en flaska OPI och en flaska Chanel beroende på om man vill ha orginal eller inte. (Bästa jämförelsen va ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. problemet beror mest på att jag måste hålla handen i ljustältet och mycket längre in än det nu är anpassat för. Med lite ommöblering av utrustningen borde det blir bättre iaf :)

   Radera
 3. Ehh.. förresten .. hur lyckas du få skugga av objektivet när du kör blixten? Ta bort motljusskyddet? Jag kör typ ALDRIG med inbyggda blixten, den är ju hemsk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ingen aning ^^ Motljusskydd??? Jag har inte nån separat blixt så den inbyggda är det som gäller. ...Jag är van vid att fota i en viss vinkel och nu får jag hitta en annan bara. Låta bli att peka kameran rätt ner så ger det sig nog :p

   Radera
 4. Lurigt med objektivskuggan (säger fotoanalfabeten...), men både bilder och lack ser fina ut annars!

  SvaraRadera
 5. Jag har också fått objektivskugga ibland när jag använt min kameras inbyggda blixt. Det kan hända i vissa vinklar. Botas enklast med längre avstånd till motivet eller extern blixt. (Motljusskyddet är den där ringen längst fram på objektivet. Du kan skruva av den.)

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.