tisdag 10 juli 2012

Uppföljningar

Tänkte återkomma till ett par saker jag skrivit om förut och rapportera hur det går.

Mina swatchstickor funkar klockrent! Jag har dem i en kartong eftersom de är många och röriga, och där ligger de och skaver mot varandra. Jag tappar dem också i golvet med jämna mellanrum och hanterar dem en hel del. Hittills har det inte chippat av en enda liten bit nånstans. De är mycket styvare än nagelhjulen så lacket sitter mycket bättre. Nackdelen är att det inte går att plocka av lacket - ifall man vill det - lika smidigt genom att böja lite på plasten. Har man remover på plasten blir den "dimmig" och ful. Så de är inte så käcka att återanvända, men det kan jag väl leva med antar jag. Jag skriver på dem med en penna som är gjord för att skriva på CD-skivor med och det sitter som berget.


Ifall nån skulle vilja ha likadana så köpte jag dem på eBay här

På tal om pennor... Mins ni pennan med nagelolja jag köpte på Body Shop? Där oljan var usel och svindyr. Pennan i sig är ju i alla fall hur bra som helst! Jag plockade isär den och hällde i hemgjord nagelolja som Kitty har kokat åt mig och nu är det värdens bästa grej. Tveksamt fortfarande om jag tycker att förpackningen i sig är värd 125:- även om jag kan använda den om och om igen. Hade den kostat säg 50:- eller så så hade jag nog tyckt det, men över en hundring är lite saftigt. Men men, nu har jag ju den så det är bara att göra det bästa av det :)


Om man vill plocka isär den så ska man dra toppen av den rätt ut, den går isär vid den röda linjen. Sen kan man hälla ut skräpet som är i och hälla i det man vill ha. Mekanismen i pennan är en skruv som puttar upp en rörlig kortsida på cylindern som oljan ligger i. Om man håller spetsen mot sig så vrider man medurs för att vrida tillbaka botten så att man kan hälla i ny olja och moturs för att pressa upp oljan genom penseln.

23 kommentarer:

  1. Vilken underbar bild på swatchstickorna!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den har redan varit med i ett annan inlägg, men jag var för lat för att fota om, återanvändning är bra ;)

      Radera
  2. Mycket härlig bild, jag inväntar mina stickor. Ska bli kul att swatcha upp och få lite ordning.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var helt klart ett lyft av samlingen att få upp alla på stickor där man fick plats att skriva namnet! Innan var jag tvungen att slå upp numret på nagelhjulet och positionen i min excel-lista, nu är det mycket smidigare :)

      Radera
  3. Jag är väldigt nyfniken på den hemgjorda nageloljan, har funderat på att slänga ihop en egen men vet inte riktigt vilken blandning som blir bäst. Du råkar inte sitta inne med ett bra recept?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har faktiskt ingen aning om vad som är i :) Jag vet att det är lanolin i som ger det en lite tjockare konsistens, och att det inte är mandelolja i eftersom jag är allergisk mot mandel och vi inte vågade chansa. Men i övrigt pratade vi inte så mycket om innehållet.
      Men har du tur så läser Kitty det här och kan svara, om hon vill avslöja receptet förstås :)

      Radera
    2. Tur hade jag minsann :)

      Radera
  4. Jag har den (mjölk)vita varianten av swatch-stickorna o det funkar lika bra. Jag sätter dock inte ihop mina med skriven utan har dom står fritt i några koppar/muggar. Det är makalöst hur många man kan peta ned i en gammal kaffemugg :) Så står dom där i mitt badrumskåp brevid mina SmartStore 2 lådor från Classan som är fulla av nagellacksflaskor. Jag har ingen bra plats för en Helmer.

    Nagel-oljan. Oj, jag minns nog inte i detalj vad jag kokade ihop till Cactus men jag tror det inte var lanolin för det är oxå många känsliga/allergiska mot. Jag tror jag tjockade till det hela med bivax om jag inte minns fel?

    Hursom. Ofta så är sesamoljan mycket använd i nagelbandsprodukter. Den är lättflytande och absorberas lätt och tåls av många. (jag har sett innehållsdeklarationer med avocado, mandel, jojoba osv osv så det är lite beroende på vad man gillar/tål/får tag på)

    Förslag till recept: 90 ml sesamolja, 0,5 ml E-vitamin (tokoferol, antioxidant) 20 droppar eterisk olja av Myrra (bakteriedödande, sammandragande vid hudsprickor) alternativt oxå 5 droppar eterisk citronolja (antiseptisk)
    Det här bara blandar/skakar man ihop. Vill man ha lite tjockare konsistens för enklare påsmörjning kan värma och mixa i lanolin (ullfett, luktar får :) eller bivax.

    Vill man inte köpa alla dessa ingredienser själv kan jag göra nagelolja på förfrågan, men jag kan inte sälja då det kräver tillstånd. Men jag kan göra byteshandel med nagelvänner mot förslag. Maila mig på kitty_se at yahoo dot com

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, så spännande! Nu måste jag få tummen ur och beställa lite ingredienser till nageloljan. Tycker det är roligt att tillverka såna saker själv istället för att köpa, då vet man exakt vad de innehåller också. Tackar ödmjukast för tipset! )

      Radera
    2. Så klumpig som jag är måste jag ha stickorna ihopsatta. Jag ser framför mig horder av stickor tappade över hela golvet annars >.<

      Bra för mig att få en innehållsförtäckning också, uppenbarligen behövdes det, för så bra koll hade jag ^^
      Jag kan intyga att oljan är toppenbra, jag har i princip gått ifrån all annan olja nu. Har fortfarande en flaska ren sesamolja ståendes som jag använder kanske 3-4 ggr i månaden men annars är det Kittys som gäller, särskilt nu när den är i pennan och supersmidig att använda. Och den är otroligt dryg! Har fortfarande inte använt mer än en tredjedel av den flaskan jag fick trots flitigt oljande. Men när den tar slut så får jag absolut byta till mig en ny :D
      Jag hade tyckt att det var kul att lära mig mer och blanda hudvårdsprodukter själv också, men jag nöjer mig med nagellacksblandning, tiden räcker inte till allt :)

      Radera
    3. Haha! Det är inte så lätt att lägga allt på minnet.
      Är helt övertygad om att oljan är grym, säkert betydligt bättre än de som finns att köpa. Ska bli roligt att blanda sig fram och prova lite egen nagelolja. Tycker det är roligt att blanda egna hudvårdsprodukter och är väldigt sugen på att börja blanda lite egna nagellack också. Så mycket att göra men så lite tid! :)

      Radera
  5. Hihi, märks att du är ingenjör så påhittig du är med att göra om grejer till dina egna. Hade jag nog aldrig kommit på :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det som inte går att plocka isär är inte värt att skaffa ;D Jag är sån med allt, så fort nått inte funkar eller är trasigt eller inte lever upp till förväntningarna så dyker tanken direkt upp "vad kan jag göra med det för att det ska bli användbart" :) Så ja, ingenjörsyrket är nog ett bra val tror jag

      Radera
  6. Svar
    1. Ja, förpackningen i sig är ju så himla smart så nått bra var det ju tvunget att ha den till :)

      Radera
  7. Fullkomligt underbar bild på alla stickorna:D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kan sitta och bara titta på dem långa stunder ibland, vika ut dem som solfjädrar och vika ihop dem igen... som ett litet barn ^^

      Radera
  8. Tänkte på pennan, eller iaf den mjuka spetsen. Fanns ju en liknande (tror jag iaf) på apoteket av appolivia men den tog de ju bort från sortimentet. Grön och luktade gott och jag tyckte den fungerade bra. Ska se om min sån går att återanvända, tyckte om appliceringen ju :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den borde gå att öppna på nått vis, de har ju fått in produkten när de gjorde den så då borde det gå att hitta in på samma ställe :) Jag skruvade isär min penna i fel ände i alla sina beståndsdelar innan jag fattade att man bara skulle dra ut framänden, men skam den som ger sig ^^

      Radera
  9. Är nog inte så konstigt att Body Shops oljepenna inte alls fungerade för dig om du är allergisk mot mandelolja:p Min syster tål inte sesam och undviker därför produkter med den typen av olja, varför satsa eller ens försöka lixom? Funkar det inte inombords är det säkert inte heller så trevligt utombords (även om jag inte vet om/hur allergenerna överlever pressning och allt annat i den färdiga produkten).
    Mina naglar <3 mandelolja, så har förhoppningar om att pennan fungerar lika fint som body shops mandelolja på flaska har gjort (håller på att ta slut på sista flaskan av de två jag fick tag på när den utgick). Pennan köpte jag dock med rabatt, runt 75kr, och gjorde det just för förpackningen -200 cl flaskor är liiite böckliga! Stort tack för tipset, en sådan praktisk pryl vill jag gärna återanvända till ett mer humant pris. Så fantastisk fiffigt, you are a clever grrl:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har läst på om det där just för att det är mandelolja i många hudprodukter, och den typen av olja som används ska tydligen vara processad så att allergiker tål den också :) Hade jag känt av mandeln i den så hade det nog kliat på fingrarna för det brukar det göra vid annan kontakt med mandel och sånt :p Nu kändes det snarare som att jag lika gärna kunde använt olivolja eller nått, den gick liksom inte in i huden, bara låg uppepå och var kladdigt. Kanske är det där med för stora molekyler igen... Jaja, pennan är som du säger riktigt bra, särskilt när man inte betalar fullpris :) Hoppas du får mycket nytta av den i återanvänt skick :D

      Radera
  10. Har precis fått hem mina swatchstickor. Ska bli kul när mina lack är klara där på och jag oxå kan vika ut och in alla färger som en solfjäder. :) Har dock inte i närheten så många lack som du, men ändå...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det roliga är ju när man har en full solfjäder att leka med, och såpass många lack har nog de flesta av oss ^^ Sen om man har fler solfjädrar eller inte spelar ju ingen roll, det är kul ändå :)

      Radera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.