måndag 4 juni 2012

Depends nya hololack

Efter två dagars swatchande har vi här hela Depends nya holografiska kollektion. Det är jätteroligt att det har släppts en holografisk kollektion som är lättillgänglig i affärer i Sverige, som vem som helst kan köpa utan att jaga dem på nätet från USA. Jag hoppas att holo blir nästa stora grej efter magnetlack och att alla märken släpper mycket mer av dem!

Nu är ju "lättillgängligt" inte riktigt rätt ord för de här än. Jag beställde mina från Bubblebox, en beställning som gått mycket smidigt och smärtfritt! (Ibland glömmer jag att alla internetbeställningar inte tar tre veckor att komma fram som från USA :) ) I övrigt verkar det mest vara ICA som fått in dem hittills.

Som vi vet vid det här laget består kollektionen av 12 lack, mycket i rosa och lila. Jag saknar ett rött och kanske nått åt det gula eller orangea hållet för att få lite mer variation. Ett par av de rosa-lila är extremt lika varandra och hade lätt kunnat bytas ut mot andra nyanser. Holoeffekten är klart godkänd, de flesta ser svagt holografiska ut även i dåligt ljus och ger bra regnbågar - om än glesa - under lampan. Det finns några undantag dock som var mycket mindre holografiska än sina syskon, kanske beror det på batchblandningarna eller också har Depend snålat lite på holopulvret.

Min största invändning gäller dock priset. Jag tycker inte att 49:- för 5ml är skäligt. Köper man ett OPI lack på Kicks så kostar det 150:- och det tycker vi är helt galet dyrt och köper dem på nätet från USA istället. Men milliliterpriset på Dependlacken är precis lika högt. Och kvaliteten på innehållet kan ju inte direkt jämföras med OPI... nej, inte okej.


2025 Silver - Det här var rackarns skirt och med ett lager skulle det göra sig bra som holoöverlack.



2026 Sand Grey - Jag gillar ju beigea hololack men det här var gråbeige och såg bara smutsigt ut på mig. En unik färg så det är ju ett kul lack så sett, men passade som sagt inte alls min hudton.



2027 Raspberry - Det var mindre holoeffekt i det här, riktigt mesigt. Färgen är rödrosa med en lite dammig ton och ganska tantig. Det här var också väldigt osmickrande på mig.



2028 Heather Pink - En lite underlig dammig rosabeige färg som jag inte hade väntat mig att jag skulle gilla, men den föll mig i smaken rätt mycket faktiskt.



2029 Charm Pink - Ytterligare ett lack med mesigare holoeffekt. Bebisrosa och allmänt trist.



2030 Plum - En ljus lila med rosa toner



2031 Lavender - Extremt lik 2030 men med en aning mer lila. Det är mer holoeffekt i den här än i 2030 så ta den här istället om ni inte ska ha alla.



2032 Denim Blue - Väldigt passande namn, den är dammigt lilablå och denimfärgad. Riktigt bra holoeffekt i den här, ett av de mest holografiska lacken.



2033 Ocean Blue - Ett blått hololack rätt upp och ner, bra holoeffekt och fin blå färg, men knappast unikt i holovärlden



2034 Steel Blue - Ljust ljust blått men med en liten gnutta grönt i och med rejäl holoeffekt. Jag trodde att jag skulle tycka att det här var för mesigt i färgen men det blev ett av mina favoriter



2035 Laurel Green - Vårgrönt och väldigt fint med bra holoeffekt. Tyckte mycket om det här också även om det väl heller inte direkt är unikt.



2036 Ocean Green - lite mörkare blågrönt med massa holo. Det här är stjärnan i kollektionen och ett av de mest unika lacken. Jag skaffade en backup av det direkt eftersom jag vet hur svag jag är för de här nyanserna :)

Det är tre lager av alla lacken på bilderna. Några av dem klarade sig nästan på bara två men det var alltid lite VNL eller lite ojämnt som gjorde att jag behövde lägga på ett tredje trots allt. Formulan var sådär. Lite klistrig och ville inte riktigt hamna där jag ville, vilket säkert beror delvis på Depends halvtaskiga pensel. Jag skulle vilja späda alla lacken med ett par droppar nagellacksthinner för att trivas med konsistensen på dem tror jag.

23 kommentarer:

  1. Måste nog också ha back up på Ocean Green <3
    Underbart vacker och verkar rätt unik!
    Vil även ha Laurel green, och kanske Lavender och Sand Grey...
    Denim Blue har jag och den är också super!

    SvaraRadera
    Svar
    1. De blå- och grön-tonade är verkligen snygga

      Radera
  2. De var faktiskt finare än vad jag trodde, måste nog ha alla.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur, jag hade heller inte väntat mig att de skulle vara så fina :)

      Radera
  3. La en beställning på dem idag, alla utom oceans green som var slut. Ser framemot att få dem:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. De dyker säkert upp i överflöd i affärerna när Depend väl tagit sig samman, så vi kan köpa de som saknas eller fler av dem som var fina :) Funderar på en eller ett par backuper till

      Radera
  4. Jag ser fram emot att få tag på dem jag med. De ser rätt fina ut faktiskt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Flera av dem var inte dumma alls, bättre än jag trodde. Men de rosa och rosa-lila hade jag absolut kunnat hoppa över

      Radera
  5. Hej, Snygg blogg, läckert du visat färgerna på Holographic lacken. Jag googlade just detta och såg att du säger att du blivit debiterad dubbelt, på din order från oss?? kontakta mig på mail så får jag kolla upp detta, för det ska inte kunna ske i vårt betalningssystem. =)
    Mvh
    Annica på bubblebox.se
    annica@bubblebox.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Suverän kundservice! :D Nu löste hickan upp sig av sig själv efter helgen så det var nog bara en reservation som blivit galen och låg kvar för länge. Men tack ändå!

      Radera
    2. Men vad skönt att höra =) Ha en bra kväll med mycket lackande..
      Mvh
      Annica
      www.bubblebox.se

      Radera
  6. Jag känner mig lite udda, men jag har inte alls fastnat för den här kollektionen. Det är så bleksiktiga färger och för mycket rosa för min smak. Jag kommer nog stå över. Men det är jättebra att du visar så bra bilder så jag kan inse att jag faktiskt inte är sugen på dem!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sånna inlägg är bra med, när man för en gång skull _inte_ blir sugen och måste köpa saker :) Jag tycker du gör helt rätt som står över för jag tycker egentligen att priset är helt oskäligt och hutlöst. Hade gärna bojkottat dem helt jag med om jag inte varit "tvungen" pga mitt holo-beroende ^^

      Radera
  7. De gröna var fina (och dina bilder helt super som vanligt) men jag tänker inte köpa ett enda av dom. Främst för som du säger att holoeffekten tyvärr lämnar lite att önska. Då finns det bättre grejer att lägga pengarna på.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Några av dem är nog värda det, de som hade ordentlig effekt, men minst hälften av kollektionen kan man ju välja bort utan att missa nått

      Radera
  8. Åh vilka härliga bilder. Tack, nu vet jag vilka jag ska köpa. :)

    SvaraRadera
  9. Ocean Blue och Green skall jag hugga när de behagar trilla in i butik. Ska göra en räd till Sthlm i helgen, där finns de tydligen på Åhlens. Både Kicks, Åhlens City och Grand Parfymeri i Gbg säger att de är på g, men vet inte när...

    SvaraRadera
    Svar
    1. För det är ju bara deras jobb att veta det... dålig stil :s

      Radera
  10. Kan du ge några tips på riktigt bra hololack? Jag köper gärna ett riktigt dyrt istället för tre Dependlack som gör mig besviken.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tyvärr har de flesta av de riktigt häftiga holosarna slutat att tillverkas eller gjorts om så att de inte alls är lika holografiska längre, tex China Glaze OMG-lack, Nfu-Oh's holosar, Make Up Store's holosar och nu senast Ozotic's holosar. Så om du inte vill leta efter bra versioner av dem så är det nog bara Laylas hololack kvar som fortfarande tillverkas och som är riktigt rejält holografiska med linjära regnbågar. De är ju dock dyra när man räknar in frakten från Italien... Hittas här:
      http://shop.laylacosmetics.it/index.php?page=shop.product_details&flypage=davide.tpl&product_id=3891&category_id=93&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=en
      Annars kan du nog få tag på ett gäng Ozotic-lack nu innan de går ur tiden om du skyndar dig att beställa. Overall Beauty har fortfarande kvar i lager:
      http://www.overallbeauty.com/catalog/nails-brands-more-ozotic-c-193_215.html

      Radera
  11. Jag köpte alla så fort jag såg dem i butik, och det är inget jag ångrar trots priset. Får man chansen att köpa hyfsad holo i Sverige bör man ta den!

    Här dock bara testat Steel Blue än så länge och den gillade jag mycket. Kändes bra att du skrev att den hade lite lite grönt i sig också, trodde först det va fel på min syn eller mitt topplack :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi är ju inte bortskämda med sånt i Sverige. Kan ju hoppas att vägra-tänka-själv-IsaDora hakar på nu med och gör en kollektion också ^^

      Radera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.