lördag 3 september 2011

Längst ner i Helmer: Gallery Colors - Rusty

Ni ville se mina udda lack så då måste jag ju visa dem! Jag gör det under temat ”Längst ner i Helmer” eftersom jag gillar teman :)
I de mörkaste vrårna i min Helmer gömmer sig lack som jag faktiskt inte använt, men som bott i min samling sedan begynnelsen, när jag började samla på lack. Det här är ett sådant, inköpt billigt i en sådan där udda affär som har allt från kläder till porslin och billigt smink. Jag har sett märket Gallery Colors nån enstaka gång men det verkar inte vara vidare vanligt på bloggarna.
Rusty är faktiskt riktigt snyggt. Det består av en rödlila bas med kopparfärgade skimmerpartiklar, nästan som foil men inte riktigt. Skimret blir opakt och gör att det allmänna intrycket av lacket är koppar, men basen är där i bakgrunden och lurar och gör att det flashar till i rödlila ibland. Jag vill inte gå så långt som att kalla det duokromt, men det skiftar lite i färg beroende på vinkeln. Dock var det stört omöjligt att fånga på bild.
Formulan är nog av den gamla sorten med alla möjliga kemikalier i. Det luktar rätt starkt. Det var lätt att måla med dock och täckte på tre lager. Men ville inte torka utan snabbtorkande överlack.
Formula: 3
Färg i sin genre: 4
Inköpsställe: Fysisk affär

8 kommentarer:

 1. Vad fint, det ser nästan glödande ut!

  SvaraRadera
 2. Läcker färg helt klart, lite svårmatchad kanske.
  Har en fråga jag hoppas du kan svara på. Försökte mig på marbling härom kvällen, inget lyckat försök men det var kul som attan:-) problemet var att lacken stelnade så fort att jag inte hann göra några vidare mönster. Prövade både varmt, kallt och ljummet vatten. Vet du vad jag kan gjort för fel?

  SvaraRadera
 3. roxcat - ja, det var inte dumt

  Angelica - Visst är det roligt :) Jag kan tänka mig två alternativ... Jag tyckte det problemet avhjälptes väldigt mycket när jag bytte från kranvatten till flaskvatten. Inte för att jag har dåligt kranvatten (bor i storstad) men det är ändå nått med konceptet med kranvatten som gör att lacken inte trivs. Jag har läst på flera andra ställen om samma samband. Jag har köpt billigast möjliga flaskvatten utan smak och bubblor och det går mycket bättre med det. Och rumstempererat, så att det har precis samma temperatur som lacket.
  Alternativ två är att just de lacken du prövade med inte vill sammarbeta. Olika lack skiljer sig jättemycket åt hur lätta de är att göra water marble med. Även lack ur samma kollektion kan bete sig väldigt olika. Jag tycker att cremelack generellt är enklare att jobba med men det finns cremelack som är stört omöjliga också. Så testa lite andra lack och se om det går bättre, gärna lack som du ser att andra har använt så de är testade och funkar :)
  Och sen gäller det att vara ganska snabb, vilket jag tyckte var svårt i början. Man har inte tid att skruva på korkarna mellan dropparna, fort ska det gå :)

  Hoppas du hittar en kombination av saker som funkar för dig, för det är ju så himla kul när man lyckas och får till det :D

  SvaraRadera
 4. Snyggt! En vacker höstfärg!

  SvaraRadera
 5. ja, det passar nu till hösten... fast nu när jag haft det får det väl få vänta till nästa höst innan jag luftar det igen, finns ju så många lack som behöver rastas :p

  SvaraRadera
 6. Jag vill bara tacka så mycket för tipsen gällande water mable. Jag lyckades betydligt bättre denna gång än första=) En sak är säker, jag är fast och kommer göra detta MÅNGA gånger till!
  Vill du se mitt nybörjarresultat så finns det nu bilder upplagt.
  Tack igen=)!

  SvaraRadera
 7. Det var så lite så :) Roligt att det gick bra, ska genast kika in :D

  SvaraRadera
 8. Jag har köpt gallery colors på "Hedlandet" haha.
  Härlig färg du hade hittat.

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.