onsdag 28 september 2011

Misa - Phazers on stunning

Ni ville se duokromt, så här kommer duokromt! Jag började med det gröna Phazers on stunning (underbart namn!) eftersom grönt alltid är grönt. Basfärgen är ljust olivgrön, typ. Och det duokroma går i grått med en ton av brunt. I flaskan ser det ut att dra åt rött men det dyker inte upp på naglarna, där blir det mest varmgrått. Det är en lite underlig kombination av färger egentligen, men inte så illa. Jag gillar det verkligen. Alla olika färger av grönt gör det väldigt spännande, även om inte den duokroma effekten är den starkaste jag sett.
Förutom det duokroma så är det även små oregelbundna silverglitterpartiklar i. De verkar vara den röda tråden i kollektionen. Jag var lite skeptisk först till om det var en bra idé med silverglitter i ett duokromt lack men när det väl kom på naglarna så blev det inte alls dumt. Det är diskret men ger lacket en extra dimension.
Nån nämnde att det vore kul att se det över svart och det var en strålande idé. Det är ett lager svart lack underst på tummen och pekfingret och det gör att färgerna djupnar lite. Mest det gröna dock, den duokroma effekten syns inte bättre. Det är inte en gigantisk skillnad men ett bra sätt att få färgen att poppa lite mer och slippa måla lika många lager.


Formulan är lättmålad men skir. Det är tre lager på långfingret, ringfingret och lillfingret, medan tummen och pekfingret med svart i botten klarade sig med två. Att torka är uppenbarligen inte det här lackets favoritsysselsättning även om det blev acceptabelt med snabbtorkande överlack. Så som sagt är det nog bra med att svart lack i botten (som förhoppningsvis torkar bättre) som gör att man kan spara in ett lager av Phazers on stunning.
Formula: 3
Färg i sin genre: 4
Inköpsställe: Head2Toe

10 kommentarer:

 1. Mycket vackert! Det kvalar lätt in på önskelistan.

  SvaraRadera
 2. De duokroma ur kollektionen vägrade torka för mig.. Hur länge väntade du egentligen innan det torkade helt för dig? Besitter du ett tålamod stort som ett berg?

  Det jag gillar bäst med dem är faktiskt att de har flakes i sig!

  SvaraRadera
 3. Det här måste jag ha, fantastiskt fint!

  SvaraRadera
 4. Duokromt är trevligt, det här måste jag ha! Jag är ju dessutom Star Trek-nörd så tycker namnet är helt fantastiskt =)

  SvaraRadera
 5. Pamsan - Ja, det är ett bra köp vill jag påstå :)

  Chaosophia - Jag väntade väl ett par minuter mellan varje lager och sen fem minuter innan jag la på Poshé. Hade dem nog inte tills de var 100% genomhärdade misstänker jag men det gick ändå att dra av lacket i sjok som jag brukar göra så jag klassar det som torrt då. Jag kunde använda händerna som vanligt utan att få jag i dem så länge jag inte stötte i spetsiga saker. ...Brukar inte ha så mycket tålamod med torktider :p

  Nailtastic - Ja, det är himla snyggt, absolut värt att äga :)

  Roxcat - Ja bara namnen gör dem roliga i sig, sen att de är snygga också är bara en bonus :)

  SvaraRadera
 6. Konstigt! Jag väntade också runt fem minuter mellan lagren (och längre vid tredje och fjärde lagret), men med Poshé så var det fortfarande mjukt sex timmar senare för mig. Inte så att det kladdades bort, men jag kunde göra "roliga" mönster i det bara jag nuddade det.

  SvaraRadera
 7. Chaosophia - skumt, med samma överlack och allt! Men det är väl det där med olika flaskor igen kanske... ibland tror jag att det inte är nån idé att skriva om formulan för alla upplever lacken olika ändå :/

  SvaraRadera
 8. Haha, ja.. Jag har också tänkt på det där, och det är därför jag har valt att aldrig betygsätta lack. Torktiden däremot borde ju stämma rätt bra ändå tycker jag. Visst, folk använder aldrig exakt lika mycket lack per lager, men jag tror det brukar sluta med att de flesta har ungefär samma mängd på nageln till slut ändå. Rent logiskt (för mig iaf) så tycker jag att det då borde vara omöjligt att det inte blir mer än yttorrt för mig medan det blir torrt för dig.
  Den här gången lär våra flaskor dessutom vara från samma batch, eftersom vi köpt dem ungefär samtidigt, antagligen från samma ställe.

  SvaraRadera
 9. Chaosophia - nä jag förstår inte alls vad det kan beror på. Annars kan jag tänka mig att även torktiden varierar med batcherna, beroende på hur mycket av varje kamikalie de fått i... Men när du som vi säger säkert köpt av samma omgång... Underlacket kanske? Jag lackar ju alltid med Seche Vite i botten. Det enda jag kan komma på annars är temperatur. Jag har märkt att mina lack torkar bäst på den delen av naglarna som sitter fast på fingret och alltså är lite varmare än resten. Det som torkar sist för mig är alltid den fria kanten. Och du har ju mycket mer fri kant än jag och mycket längre naglar :) Annars kan jag inte komma på så mycket mer idéer :p

  SvaraRadera
 10. Underlacket kan väl kanske vara en bov i dramat, men mitt underlack torkar på ungefär 10 sekunder, så jag tror ändå inte att det är det heller!
  Temperatur spelar definitivt roll! Är det en hemskt fuktig sommardag så vägrar nästan vilket lack som helst torka på mig, men nu är det ju inte varmt eller fuktigt ute alls, så det är nog inte det heller... inte i det här fallet iaf.

  Hmm. Nu vet jag i alla fall EN grej till jag ska prova vid nästa lacktillfälle av en av de här duokroma! Om inte det funkar så kommer mitt huvud antagligen att implodera.

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.