måndag 19 september 2011

Nfu-Oh - 58

Det här lacket var verkligen inte vad jag hade väntat mig! Jag föreställde mig oranga och gröna flakes, riktigt höstiga färger, i en orange/röd/guld-färgad jelly bas. Men det här, uuuh! Basen är brun… förlåt, men det finns inget annat sätt att säga det: bajsbrun. Och flakesen syns det inte mycket av, bara flashar i orange i vissa vinklar, men kanske hade de varit mer synliga i full sol, här är regn idag.
Jag hävdar fortfarande att flaksen är perfekt höstfärgade (det var därför jag sparade lacket tills nu, när det är lite mer höst) men basen förstör allting. Jag la det uppe på ett underklädeslack eftersom det inte täcker för sig självt, men det är trots tre lager fortfarande flammigt (vilket tyvärr bara bidrar till det allmänna intrycket beskrivet ovan). Kanske om man lägger det på ett knallorange lack, och i bara ett lager, att det kan bli en bra kombination. Men för sig själv så här, blääää!
Och det är mycket snyggare på bilderna än det är i verkligheten, kameran lyckades fånga flakes som inte syns!Formulan är som alla andra flakelack med jellybas av Nfu-Oh, inget att tillägga där, och inget betyg på det.
Färg i sin genre: 1
Inköpsställe: Nailmail

9 kommentarer:

 1. Äsch vad synd! Men Nfu Ohs flakielack är ju ganska skira (iaf de jag har) så det behövs ju en del lager... Och samtidigt är ju flakies dryga att ta bort så ju färre lager desto bättre.. :D

  SvaraRadera
 2. Nämen, vad trist. Har inte detta och lär väl inte köpa det efter din underbart ärliga åsikt. :) Bajsfärgat var en bra beskrivning. Över svart kanske det hade funkat men det finns ju så många flakeslack som förmodligen skulle se bättre ut.

  SvaraRadera
 3. Hm.. det här har jag gått och suktat efter, men då kan jag släppa det nu :)

  SvaraRadera
 4. Layering, layering, layering. Det skulle nog inte se bajsbrunt alls om det var lagt över ett mörkare lack. Som Pamsan skrev dock, så finns det många flakies som gör sig mycket bättre just så, så det här var verkligen överflödigt!

  SvaraRadera
 5. Annie - Ja, ska man ha dem på egen hand så krävs det en hel massa lager... Men jag tar ju aldrig bort nagellack på vanligt sätt längre, så det slipper jag iaf bekymra mig om :)

  Pamsan - Ja, kanske över svart... men jag vill ju inte behöva anstränga mig för att få ett lack snyggt, särskilt inte när det finns så många fina flakeisar som du säger!

  Lackynails - ja, det finns snyggare vill jag påstå :p Finns ju samma färger på flaksen men i andra baser, det är nog lättare att jobba med dem!

  Chaosophia - Ja, får väl se vad jag kan hitta på med det, får plocka fram det när jag känner för en utmaning :p Synd bara när inköpen av Nfu-Oh är så små och begränsade, då vill man ju plocka russinen ur utbudet när man får chansen liksom!

  SvaraRadera
 6. Hmm.. jag är inte så sugen på bajsbrunt så det här kan jag nog klara mig utan =)

  SvaraRadera
 7. Håller med Chaosophia! Prova använda till layering innan du ger upp hoppet helt :)

  SvaraRadera
 8. Jag har det här, och det är jättesnyggt över ett brunt krämlack! De flesta av Nfu Ohs flakies behöver ett färgat lack under för att verkligen komma till sin rätt.

  SvaraRadera
 9. Roxcat - nä, det var inte ett sug jag hade heller :p

  Lacklycka - Ja, jag får testa det, flakelack ska ju per definition vara snygga så nått borde det gå att göra med det!

  Nageldraken - Jag känner mig ju sådär sugen på att matcha det med mer brunt dock... tror inte jag äger nått brunt cremelack heller... Funderar på att lägga över det gräsliga orange Papaya Punch som jag tyckte så illa om - två fula saker kanske kan bli snygga ihop :p

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.