lördag 29 december 2012

Mer listor från året som gått

I denna orgie av listor som hör årsskiftet till så kommer ytterligare en som Fru Vesa dragit igång. Fast jag tar bara första tredjedelen, att utse ett favoritlack för 2012 i respektive färg och finish är helt omöjligt!

Nagelvårdsfavoriter
Nagellacksremover: Cien från Lidl 
Peeling: --- 
Nagelbandsremover: Använder Blue Cross Cuticle Remover för att den ska ta slut nån gång (jätteflaska på 180ml) men jag tycker inte om den!
Handkräm: Byter ständigt, just nu Sabi Sands Eco hand creme från DharmaZone som jag köpte på nagelsalongen och som luktar jättegott av te. Fast jag får verkligen skämma bort mig själv om jag ska ha råd att köpa den igen.
Vårdande lack: i mina optimistiska stunder: Seche Recondition. I mina mer pessimistiska/realistiska stunder så tror jag inte att nått egentligen funkar på mig.
Underlack: Seche Vite!
Överlack: Poshé Super-fast drying top coat, föredrar den framför SV som överlack.
Olja: Ren sesamolja eller den som Kitty blandat ihop åt mig, som räcker i evigheter uppenbarligen :)
Nagelbandskräm: Lemony Flutter från Lush, fast jag har den till hela händerna.
Övrigt nagelgojs: Trind Nail Balsam, mina torra naglar älskar det  

Lägger till ett par för att kompensera de andra kategorierna som jag högg av...
Favoriter bland "bas"-lack
Svart: Zoya Raven är en favorit, men det svarta från Nordic Cap dök upp i mitt liv för ett par veckor sedan bara och tog mig med storm, måste testa det lite mer bara innan jag är beredd att peta ner Raven.
Vitt: Zoya Purity, täcker på två generösa lager och är en dröm att måla med.
Hudfärgat: För mig passar Zoya Minka perfekt.
Franskt: Essie Sandy beach i beige, eller Ciaté Cutie Pie i rosa.

15 kommentarer:

 1. Raven och Purity ska inköpas när jag börjar få slut på dom svarta och vita jag har.

  Och förresten är jag barnsligt förtjust i sådana här listor :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja listor kan liksom inte bli fel ^^

   Radera
 2. Vad roligt med en nagelvårdslista! Var tvungen att göra den jag med. Jag älskar att läsa listor hos andra och det är alltid kul att sätta ihop listor själv också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du ville vara med, ska in och kika :)

   Radera
 3. Vad kul att läsa! Såna här listor tycker jag är himla bra att återvända till när det är inköpsdags:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är alltid roligt att se vad som funkar för andra, kanske lyckas man hitta nån grej som funkar för en själv också, även om alla är olika :)

   Radera
 4. Raven och Purity åkte genast upp på min måste-ha-lista :) Bra svarta och vita lack behövs alltid!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de är riktigt bra :) Raven har väldigt diskret skimmer i sig men det syns i proncip inte på naglarna... Så du inte blir förvånad när du inte får hem ett rent cremelack bara :)

   Radera
 5. Jättekul läsning!
  Är Kittys recept på olja hemlig, eller är det något ni skulle kunna lägga ut?
  //I

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den frågan har varit uppe förut i en kommentar... länge sen. Så jag tar mig friheten att kopiera det svaret från Kitty en gång till. Hoppas du blir klokare på det :)


   "Nagel-oljan. Oj, jag minns nog inte i detalj vad jag kokade ihop till Cactus men jag tror det inte var lanolin för det är oxå många känsliga/allergiska mot. Jag tror jag tjockade till det hela med bivax om jag inte minns fel?

   Hursom. Ofta så är sesamoljan mycket använd i nagelbandsprodukter. Den är lättflytande och absorberas lätt och tåls av många. (jag har sett innehållsdeklarationer med avocado, mandel, jojoba osv osv så det är lite beroende på vad man gillar/tål/får tag på)

   Förslag till recept: 90 ml sesamolja, 0,5 ml E-vitamin (tokoferol, antioxidant) 20 droppar eterisk olja av Myrra (bakteriedödande, sammandragande vid hudsprickor) alternativt oxå 5 droppar eterisk citronolja (antiseptisk)
   Det här bara blandar/skakar man ihop. Vill man ha lite tjockare konsistens för enklare påsmörjning kan värma och mixa i lanolin (ullfett, luktar får :) eller bivax."

   Radera
  2. Tack för svaret, ska prova mig fram.

   //I

   Radera
 6. Åh mer kul listor. Hur kommer det sig att du föredrar Poshe framför SV? Har du något jäemförelseinlägg som jag kanske missat? Jag har själv inte prövat Poshe men man kanske ska göra det för att se om jag föredrar någon av dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nejdå, du har inte missat nått :) Det är bara personlig preferens tror jag. Jag tycker att SV är lite för tjockt - även när det är nytt - och blir lite "för mycket" på naglarna när manikyren är klar. Poshé är tunnare och tjocknar inte i flaskan men är i övrigt lika snabbtorkande som SV. Så jag kör SV underst och Poshé överst numera :)
   Men jag kan säkert slänga ihop ett jämförelse inlägg också nån dag!

   Radera
  2. Hm, spännande! Ja, gärna om du orkar och har tid. :) Jag är nyfiken på vilka ingredienser som skiljer om det finns några. En av dem kanske lämpar sig bättre till nail art än den andra (eller så är det lika). För väääldans länge sen så testade nån olika överlack och hade vit bakgrund och hade sen gjort svarta streck och sen målades det överlack på för att se om det smetades ut. Men där vet jag inte om sv och poshe ens fanns med. Däremot tycker jag inte att sv smetar nail arts, om man inte kladdar på för mycket och då får man kanske skylla sig själv.. ;)

   Radera
 7. Star naila np12 är den bästa svarta jag stött på, tar varje tillfälle i akt att göra reklam för den;) kul att du också hittat den och tycker så bra om den!
  Min nagelvårdslista hade blivit så kort att jag hoppar över att göra en helt enkelt.

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.