måndag 3 december 2012

Sun Coat - Lovely Lapis, vattenbaserat

Först det som är rätt med det här lacket: Det är blått på Blå måndag, och färgen är helt underbar

Nu det som är fel: Allt annat

Total epic fail, det är vad det här är. Det är mitt första möte med ett vattenbaserat lack och jag misstänker starkt att det blir mitt sista. Visserligen tror jag att det här är ett måndagsexemplar, eller att märket Sun Coat är de vattenbaserade lackens lågprisskit. Jag ska inte dra alla vattenbaserade lack över en kam, men det är svårt att bli sugen på att testa ett annat efter det här!

Först fick jag späda det direkt när jag fick hem det eftersom det var så segt att det stod för sig själv. Sen fick jag späda det igen innan jag skulle använda det eftersom det var så segt att det inte gick att måla med. Vid båda tillfällena fick jag hälla ut lite ur flaskan eftersom jag inte fick plats med tillräckligt mycket vatten. Jag slängde i ett par kulor i det också för att kunna skaka det mer effektivt men det skramlar inte om flaskan så jag misstänker att de bara fastnade i en tjock klump på botten.


När jag till slut kunde måla med det var det jättesvårt att få det jämnt. Med nagelförstärkningen är ju mina naglar jämnare än de nånsin kan bli på egen hand, och så släta att nagellack har svårt att fästa. Men det blev ändå jätteojämnt och penseldrag och vallar och elände. Det beter sig precis som när jag målat hela naglarna med akrylfärg, vilket inte är så konstigt eftersom det här är akrylfärg. Men om det ska bete sig likadant kan jag lika gärna ta min egen akrylfärg ju!


Det torkar jättelångsamt, och man kan ju inte ha snabbtorkande överlack över för då blir det pannkaka. Det torkar matt också vilket gör att färgen inte är lika snygg när den väl är torr, så där försvann lite av den positiva punkten ovan... På bilderna är det fortfarande vått, sen torkade det plastmatt och nästan lite frostigt. Och med pigmentklumpar, härligt >.<

Det står på flaskan att man ska dra av det som borttagningsmetod och det stämde i alla fall. Det gick att dra av som segt gummi från naglarna. Det var nog den roligaste delen av lackupplevelsen...

Jag tänker fortsätta att hoppas att det var ett måndagsexemplar, och jag tänker inte ens bry mig om att betygsätta det. Precis som jag inte brydde mig om att försöka få det jämnt på topparna av naglarna på bilderna. Flaskan åker nog i soporna tror jag :/

18 kommentarer:

 1. Jag har testat vattenbaserade snails, och det var skirt, men annars bra och försvann när jag tvättade händerna..:P Synd att detta var så rist!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja överlack över behöver man ju i vilket fall ^^

   Radera
 2. Hm... håller mig till vanliga lack tror jag :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag med i fortsättningen!

   Radera
 3. Svar
  1. Det var verkligen ett bottennapp!

   Radera
 4. Jag har Hopscotch Kids till min dotter och det är väldigt lätt målat, har iof inte testat de själv men på hennes små naglar är det de. Tror jag måste ta och testa de själv och se hur det är, så återkommer med status om de senare:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste ju finnas märken som funkar bättre än det här, annars hade de ju sålt ett enda och vattenbaserade lack hade dött ut :p

   Radera
 5. Väldigt snygg färg iaf!!
  Synd på formulan...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var så fint så jag ville verkligen tycke om det

   Radera
 6. Låter lite.... besvärligt... :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. understatment of the year ^^

   Radera
 7. Urkas - men jag är inte förvånad! Det krävs nog lite härliga lättflyktiga lösningsmedel för att få till ett bra lack. Eller, det kanske går att göra bra vattenlösliga lack, men det skulle nog kräva en del utvecklingsarbete som jag misstänker inte är så prioriterat just nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de skulle behövt nånting som gjorde det lita mer utflytande... en bra film former helt enkelt :) Produktutveckling är kanske inte högsta prio hos alla tyvärr

   Radera
 8. Hm, lät ju sådär. Färgen i sig var fin men inte unik, har nog ett vanligt nagellack i den här färgen redan.. I övrigt riktigt skräp men kanske kan vara ett alternativ till allergiker? :) Typ enda chansen för dem. :) Kanske finns bättre vattenbaserade för dem dock. Jag vill iaf inte ha skiten. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det måste ju finnas bättre vattenbaserade lack än så här för de som bara kan använda sådant!

   Radera
 9. hm, om det är akrylfärg är det väl typ plast, och alltså inte miljövänligt heller...? :/ synd, för färgen var verkligen jättefin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att de är väldigt mycket bättre ut miljösynpunkt än vanliga lack ändå. Men det är väl mest hälsoaspekten man är ute efter med vattenbaserade lack

   Radera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.