fredag 28 december 2012

Summering av 2012 i list-form

Förra året hittade jag den här listan hos Viola Vamp, och jag ska väl inte vara sämre än att jag drar den igen! Uppdelad i nagellack och personligt igen. Här hittar ni 2011's lista, det var kul att titta igenom den tyckte jag, fast det är nog bara jag ^^ 
Jag har brutala problem med att hålla reda på vad som hände i år och vad som har hänt andra år. Det är väl ett tecken på min besvärande höga ålder och begynnande senilitet antar jag. Så jag reserverar mig för att nått kanske har hamnat på fel sida förra årsskiftet, men ni får ta det för vad det är!

Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut?
Nagellack: Jag gjorde en egen nagellackskollektion! Är ganska stolt över den, trots allt, att den blev av och inte blev halvfärdig nånstans på mitten bara.
Personligt: Det var mycket nytt i år med. Jag tog min efterlängtade examen, äntligen! Och fick ett "riktigt" jobb, där allting är nytt varenda dag fortfarande trots att jag har haft det i ett drygt halvår.
Höll du några av dina nyårslöften?
Om jag inte mins fel så blev det inga för 2012, och hade det blivit det så hade jag glömt dem i vilket fall ;)
Vilka länder besökte du?
Nagellack: Nagellacken åkte från alla möjliga håll, har nog täckt in alla världsdelar utom Afrika och polerna vid det här laget.
Personligt: Det längsta jag kom var nog det angränsande landskapet :p
Är det något du saknade 2012 som du vill ha 2013?
Nagellack: Jag är fortfarande på jakt efter det perfekta koboltblå lacket och har nu hittat en kandidat som jag ska försöka få tag på. Om inte den duger så går jakten vidare.
Personligt: Lite mer koll på läget på jobbet. Jag känner mig fortfarande väldigt ny och bortkommen i vissa situationer. Kollegorna säger att jag kommit in i det väldigt bra och snabbt, men jag känner det inte så själv än. 
Vilket datum kommer du alltid att minnas?
2:e maj, första dagen på nya jobbet. Och sen borde jag också memorera 12:e oktober som är det datum som står på examensbeviset. Men det hände liksom inget den dagen mer än att en administratör tryckte på "skriv ut" så det är svårare att komma ihåg.
Vad är det bästa som hänt dig under året som gått?
Nagellack: Bloggen, alltid! Nagellacken hade inte varit hälften så roliga utan er att dela dem med! Älskar alla läsare och andra bloggare och alla man får prata med ute på nätet. Och gensvaret från kollektionssläppet, som jag inte hade kunnat drömma om innan!
Personligt: Jobbet. Att jag hamnat på precis rätt ställe i min begynnande karriär, kanske till och med hoppade över ett steg eller två som man "borde" mellanlanda på om man är nyutexaminerad från min utbildning. 
Vilket var ditt största misstag?
Nagellack: Det kemiska kaos som resulterade i en hastig död för frankenlacket Lithium. Jag vet fortfarande inte varför det blev så, även om teorin är att plasten i burken jag blandade i släppte ifrån sig nått. Men det var klantigt värre.
Personligt: Jag säger som förra året, säkert massa grejer! Men inget som har gett några bestående men uppenbarligen, eftersom jag inte kommer på nått som sticker ut. Och allt är ju sånt man lär sig på så misstag är inte hela världen egentligen.
Vilket var ditt bästa inköp?
Nagellack: Nya kameran! Den ihop med vettigt ljus numera gör att jag skäms ögonen ur mig för mina gamla bilder. Får man ta bort allt det gamla och börja om bloggen från början? :p Och att jag köpte mig min egen domän, det känns väldigt tryggt och bra också. ...Ni hade säkert hoppats på att få ett specifikt lack som svar men jag kan ju omöjligt välja bland mina älsklingar, så det kan ni glömma ;)
Personligt: Den nya bilen. Nästan varenda gång jag kör den, även om det bara är tråkvägen till jobbet, så tänker jag på hur glad jag är att ha den och hur mycket jag tycker om att köra bil. Jag kommer ha bil tills jag är 80 och blind och en läkare tar ifrån mig körkortet! För att ni verkligen ska förstå hur mycket jag alltid vill ha en bil i mitt liv så hade jag valt bilen om nån tvingade mig att välja mellan den och nagellackssamlingen ^^
Vad spenderade du mest pengar på?
I början av 2012 gjorde jag misstaget att räkna ihop vad jag spenderade på nagellack och kom fram till att det flera månader i rad var mer än jag spenderade på hyra och räkningar... Det gjorde mig lite mörkrädd och sen dess har jag försökt att lägga band på mig lite, bara köpa de lacken jag verkligen vill ha. 
I övrigt spenderar jag pengar på att köpa mat ute, till både lunch och middag, och det måste jag dra in på, jag kan inte fortsätta att äta upp stora delar av min inkomst :p
Vad gjorde dig riktigt glad?
Nagellack: Fantastiska hololack, och att fler märken börjar släppa holosar. Och återigen alla läsare och folk på nätet. Jag blir överlycklig och alldeles varm inombords varje gång jag slängt ur mig en fråga eller efterlysning och andra anstränger sig för att hjälpa till, hitta saker, leta info eller vad det än är. Ni är så härliga!
Personligt: Vänner och familj, bra saker på TV... jag är lättroad :)
Mådde du bättre eller sämre under 2012 än vad du gjort tidigare år?
Blandat... året började riktigt uselt med bakslag efter bakslag. Missade tentan så min examen blev fördröjd ett halvår, och blev behandlad som skräp på förra jobbet. Men sen gick det uppåt. Semestern blev dock offrad till mer tentaplugg och den här hösten och vintern har haft ett par jobbiga perioder också. Så, tja... blandat
Finns det något du önskar att du lagt mer tid på?
Nagellack: Skrivit kommentarer på andras bloggar... i år igen. Det är det första som stryker med när tiden inte räcker till och det har varit dåligt med tid på sistone. Men jag läser fortfarande era bloggar, jag lovar!
Personligt: Varit på gymmet. Jag började jättebra i somras men sen blev tillvaron stressig och det har blivit för många veckor när jag bara gått på söndagar. Hade velat hinna med minst tre gånger i veckan egentligen.
Finns det något du önskar att du lagt mindre tid på?
Nagellack: Gått igenom hela samlingen för att uppdatera mitt Excel-ark. Det önskar jag att jag lagt exakt ingen tid alls på! Hade jag bara haft ordning på mig och lagt till alla nya lack direkt och strukit de som flyttade ut så hade jag inte behövt sortera allting två gånger extra.
Personligt: Pluggat på tentor långt efter att jag egentligen gått ur skolan. Nu tog jag ju examen drygt ett år senare än vad som var planen. Å andra sidan var det nödvändigt eftersom det blev som det blev. Jag ångrar naturligtvis inte att jag pluggade klart och tog examen trots att jag redan fått jobb osv, men i en ideal värld önskar jag att jag hade sluppit ta den där extra tiden.
Blev du kär?
Nagellack: Jag har nog blivit kär i flera lack under året, vilka jag gillat bäst får ni se i de separata listorna som kommer. 
Personligt: Nej, är redan med pojkvän.
Vilket program har varit det bästa på tv?
Top Gear, som alltid. Men det har inte gått med nya säsonger sedan mars så jag har mest saknat det under året. I år har jag också verkligen gillat Grey's Anatomy, Criminal Minds, Big Bang Theory och Glee... ungefär som alla andra år då.
Hatar du någon som du inte hatade förut?
Jag hatar de som hittade på trängselskatten här i stan och som införs från 2:e januari. Sådär så jag blir upprörd varje gång jag tänker på det... så nu tänker vi på nått annat.
Vilken var den bästa boken du läst under året?
Har som vanligt bara läst kurslitteratur och kokböcker. Jag satsar allt mitt läsande på bloggar istället :)
Önskade du dig något som du fick?
Nagellack: Floam! Den har jag önskat mig länge och nu äntligen lyckats få tag på. Om man menar "fick" som i presenter så har jag fått lack och skönhetsrelaterat i present från kompisar som varit på resor, sånt är alltid kul. Och om vi ska expandera från nagellack till smink så önskade jag mig Too Faced 3 Way Lash lining tool av rumskamraten när hon åkte till USA. Och den fick jag och den är så fantastiskt bra så det är inte klokt. Jag kommer aldrig köpa en annan eyliner så länge de tillverkar den!
Personligt: Ett riktigt jobb. Det överskuggar allt. Även om jag ju så klart fått andra saker som jag är glad över också, ingen nämnd och ingen glömd.
Önskade du dig något som du inte fick?
Nagellack: Mest önskar jag mig mer suspensionbase, och den jag beställde fick jag ju inte för den hamnade nån helt annan stans! Himla skitföretag... nejdå jag är inte bitter >.<
Personligt: Jag önskade mig ett antal kilo mindre i vikt, men de fick jag behålla tyvärr :/
Vilken var årets bästa film?
Förra året svarade jag Twilight Breaking Dawn, och i år tänker jag variera mig med att svara Twilight Breaking Dawn del 2 ^^
Vilka var de bästa människorna som du träffade?
Nagellack: De bästa nagellacken som kollektion betraktat måste vara Layla's hololack. Annars har jag blivit ständigt påmind om hur mycket jag älskar Zoya också.
Personligt: Vänner, familj, nagelnördar på nätet, nya kollegor... mycket bra folk :)
Hur skulle du beskriva din (kläd)stil?
Nagellack: Ombytligt. Både i bemärkelsen att jag kan byta lack 7 gånger på en dag, och att jag har galen diskokula på naglarna hemma och blågrått diskret cremelack på jobbet.
Personligt: Jeans, t-shirt/linne, kofta. På kontoret har vi 25 grader inne så lager på lager gäller, så man kan ta av några när man kommer dit.
Vad fick dig att må bra?
Vänner och familj, sol, att unna mig att vara lat.
Vilken kändis var du mest sugen på?
Nagellack: Jag säger Floam igen. Det har mest varit indie-lack som varit riktigt hypade i år (mins ni Lynderella-hysterin?) och de har jag hållit mig borta från nästan helt.
Personligt: Nej, inte ens nästan.
Vem saknade du?
Nagellack: Jag saknade SpectraFlair när det försvann... men sen fick jag tag på substitution som är minst lika bra (jag har hårdtestat det under ett bra tag nu för att se att det håller måttet och det gör det) så nu behöver jag inte sakna det mer :)
Personligt: De vännerna som jag inte träffade så mycket som jag skulle vilja. Pojkvännen, vi har för lite tid för varandra.
Vilken var din bästa månad?
Sommarmånaderna är alltid höjdpunkten på året för mig. 
Finns det något som du skulle kunna ha gjort bättre?
Det gör det alltid. Men ska man hitta balans i livet så gäller det att göra saker tillräckligt bra och inte perfekt, annars blir man galen. ...Fast jag kunde sparat lite bättre på mina pengar, det kunde jag.
Hur kommer nästa år att skilja sig från 2012?
Förhoppningsvis blir allting bara bättre! Jag kommer att ha mindre fritid men mer stabilitet. Nu har jag kommit in i en period i livet som antagligen blir mer långsam förbättring istället för de jättesprång och helomvändningar jag varit med om tidigare, och jag ser fram emot det. Och så måste jag ta ett lite stadigare grepp om min ekonomi och börja planera lite mer nu när jag har fått leka av mig under 2012. Det ska börja betalas studielån och sparas till bostadsrätt bland annat.
För bloggen blir det garanterat massa nya nagellack. Det ska bli en Cactus-kollektion till också. Och mer faktainlägg. Och så har jag vaga drömmar om storslagna idéer... men vi får väl se, året är långt :)

Om nån mer vill haka på listan i någon form, förkortad eller komplett (jag har redan skurit en del i den), så lämna en kommentar så lägger jag upp en länklista.

Fler som listar!

15 kommentarer:

 1. Åh va kul att läsa om! :D Vore roligt att besvara den också! :D Ska se om jag hinner ta mig tid under dagen! :)

  SvaraRadera
 2. Svar
  1. Roligt att höra, trots att det blev lite långt kanske :)

   Radera
 3. Jag har lagt upp min lista på min blogg nu. Lite nedkortad men annars så! :)

  SvaraRadera
 4. Kul med en summering! Och här har du ett Top Gear-fan till =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yey :D Mer Top Gear åt folket! ^^

   Radera
 5. Vilken rolig lista!
  Kul att veta ännu mer om dig!
  Å jag är ett hard core Top Gear fan oxå! ;) (Brittiska alltså, de andra är skit!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du gillade det :)
   Kul att vi är fler som kombinerar nagellack med brittiska galningar som kör bil ^^

   Radera
 6. Denna listan är superintressant att läsa:) Om jag lyckas hitta tid till att göra en själv återstår att se.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller tummarna för att du hinner :)

   Radera
 7. Tack för länkningen och påminnelsen. Haha, jag hade faktiskt glömt bort listan själv.

  Ha ett riktigt gott nytt år! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var inne och kikade efter en ny lista hos dig häromdagen men saknade den. Men nu blev det ju summering av året i bildform idag istället :) Det är lite kul att våra vägar korsas en gång om året :)

   Radera
 8. Jag har snottat den och pulat med den och den kommer upp på nyårsafton på Mrs Datas liv. :)

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.