torsdag 13 december 2012

Nakna naglar

Här är det efterfrågade inlägget om hur naglarna ser ut när de kommer ut från konstmaterialet. Jag bröt av tre naglar på högerhanden så långt ner det bara går, och trots lagningsförsök så gav de upp. Så jag hade inget annat val än att klippa ner naglarna på hela handen. Och eftersom det inte blev nått kvar alls så hade förstärkningen ingen poäng längre, så jag drog av den för att se hur naglarna mådde under.


Naturligtvis ska man inte dra av materialet, men det hade redan släppt i kanterna och när jag drog så lossnade det utan några problem alls, så jag tyckte att jag lika gärna kunde chansa ^^ Och naglarna klarade sig riktigt bra. De är korta och ser eländiga ut på bilderna med fnasiga nagelband. Men för att ha varit instängda i konstmaterial i över 6 veckor på raken och blivit filade på och så vidare, så hade jag väntat mig att de skulle vara i mycket sämre skick. Det känns verkligen som om materialet inte påverkar naglarna över huvud taget utan bara ligger uppepå och skyddar dem från yttre påverkningar. Jag tror att det största slitaget kommer från filningen och den ska jag snacka mig ur nästa gång jag går till salongen tänkte jag :)

Nagelytan var lite fnasig efter att jag dragit av materialet men det kan man ju vänta sig. Och det gick lätt att polera bort med en väldigt fin buffer. Det är ett lager överlack på naglarna på bilden också som jag hann lägga på innan jag kom på att jag skulle fota. ...För övrigt är det löjligt svårt att fota högerhanden utan att få suddiga bilder eller kramp i armen!

Jag hade inte tänkt mig ett nytt salongsbesök förrän efter nyår, så nu hoppas jag att jag inte bryter naglarna på vänsterhanden också. Höger kan jag leva med (även om det ser dumt ut) men swatch-handen måste jag ha intakt ^^

10 kommentarer:

 1. Det där såg ju absolut inte farligt ut!

  SvaraRadera
 2. Tänker mig lite att det där materialet är lite som nagellack och skyddar nageln. Ja, vissa material som läggs på naglar kanske är för starka, men gel/shellack eller vad det nu kallas verkas ju lagomt farligt. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är som väldigt tjockt och hållbart nagellack :)

   Radera
 3. Ska du lägga på en nu omgång naglar, eller odla egna igen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänker inte göra en förlängning på bara naglarna på högerhanden, så så länge swatch-handens naglar klarar sig så blir det bara förstärkningar. Antagligen kommer jag fortsätta med förstärkningarna tills vintern är slut och naglarna överlevt den värsta tiden på året :p Sen får jag se hur de mår och om de har en chans att klara sig på egen hand, alternativt att jag byter till ett hemmasystem med förstärkningarna. Det är ju tyvärr lite för dyrt att gå på salong en gång i månaden :/

   Radera
 4. Såg helt okej ut. Mina blev mer skadade av att försöka få bort depends gellack som jag precis testat än vad dina är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter ju illa, jag hade hoppats att hemmasystemen var skonsamma de också... Har funderingar på att byta till ett sådant system så småningom, men efter vad jag läst hittills så blir det antagligen inte ett färdigt kit utan lampa och material separat.

   Radera
 5. Ser inte alls illa ut. Trist som attan bara att slå av dem när man lagt ner pengar på förstärkningen:(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Det är himla synd, men å andra sidan är jag inte förvånad. Inte ens den bästa av förstärkningar kan klara av att hålla mina idiotnaglar hela :(

   Radera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.