söndag 30 december 2012

Favoritlack 2012

Och nu topp 20 favoriter oavsett vilket år de släpptes. Förra årets lista hittar ni här, och lite har hänt ändå (inte bara med bildkvaliteten och swatchstickorna ^^)  Förra årets hit som låg på allas listor, Chanel Peridot, har åkt ut så det skriker om det från min. Det regnade dupes över oss och jag tröttnade. Det är fortfarande ett underbart vackert lack men efter alla kopior så har det där pirret i magen försvunnit.

Å andra sidan ligger några stadigt kvar på listan: China Glaze DV8 håller kvar sin topp-placering. Även Nubar Reclaim och A-England Perceval håller sig kvar utan svårigheter, medan China Glaze It's Alive trillar precis över kanten. ...Jaja, här har ni listan! Utan inbördes ordning förutom DV8 på förstaplatsen.


China Glaze - DV8. Fortfarande ohotad etta på listan. Inte det jag skulle behålla om nån tog alla lack utom ett (för det går att ersätta), och inte det jag vill ha på naglarna resten av mitt liv. Men på nått vis ändå det jag älskar mest.


A-England - Perceval. Röd perfektion med fantastisk formula. Jag är ju inte mycket för rött egentligen men det här har jag köpt en backup av, så bra är det!


Nubar - Jewel. Brunt scatterholo som lyckas vara roligt och elegant på samma gång.


Layla - Flash Black. Alla Layla hololack borde ju vara här men jag fick välja ett. Flash Black är en enda stor regnbåge, men ändå lite mer spännande än ett silverholo.


Nubar - Reclaim. Jättegrönt holo. Trots många gröna hololack där ute finns det fortfarande inget som slår Reclaim. En sån där klassiker som alla borde ha i sin samling (och jag vet bara ett par andra lack som jag är beredd att säga det om).


Ozotic - 505. En oljefläck på flaska, alla färger på en gång. Jag är fortfarande alldeles fascinerad av det varje gång jag tittar på det.


KleanColor - Metallic Green. Ett jätte-lack: jättegrönt, jättepigmenterat, jättesnabbtorkande, jättebra! Enda felet är att det missfärgar naglarna, jättemycket :p  Är trots det inne på min andra flaska av det.


Zoya - Charla. Det finns många dupes till det här, jag har två av dem, men för mig kommer det här alltid vara den äkta varianten (tror inte den släpptes först iofs men det bryr jag mig inte om). Helt enkelt så vackert att det är löjligt.


Zoya - Myrta. Var en hårsmån att komma med även på listan över årets släpp, men den blev bortplockad eftersom jag visste att den i alla fall var självklar på den här listan. Jag älskar det, trots att det är orange, trots att det går emot alla mina instinkter. Men det är ändå ett sånt där lack som blicken stannar på varje gång jag drar ut lådan eller bläddrar bland swatchstickorna. Underbart helt enkelt.


Sally Hansen - DVD. Ett gammalt lack jag till slut knep på eBay efter mycket längtande. Och det är precis så vackert som jag föreställde mig.


Sherer Chameleon - Blue Sky. Ett helt fantastiskt duokromt lack som är unikt i min samling. Det enda jag tänker länka till i den här listan för det måste ses utanför flaskan också.


Peripera - Metallic Green P027. En nästan-dupe till China Glaze Deviantly Daring men med lite mer kalla toner och mer foil-finish. Jag gillar den här lite mer, men det är nog för att det är lite svårare att få tag på och för att det är en så kul flaska.


China Glaze - Frostbite. Så blått det bara kan bli tror jag... och så nära det perfekta koboltblå lacket jag kommit hittills. Men jag vill ha cremefinish på mitt perfekta blå så det här duger egentligen inte, men färgen är häftig.


Hits - Unconvenitonal. Jag har burit och fotat det flera gånger utan att få till bilder som ens nästan gör det rättvisa. Min stora frustration i lacksamlingen men samtidigt så vackert att man blir hänförd.


Chic - *namnlöst*. Och så det här lilla skitlacket! Det är verkligen skit och jag hyser en intensiv hatkärlek till det. Flaskan är patetisk, penseln ett är skämt, formulan är kass... men färgen är perfekt. Så den stora dupe-jakten har börjat, och tills den är avslutad kommer det här få ligga kvar på listan och håna mig.
(Och ja, bilden är manipulerad. Min kamera envisades med att göra ett neonlack av det när det egentligen är pastell-korall. Det är fortfarande inte rätt, men det är bättre)


Och sen fem repriser från gårdagens lista med lack som släpptes 2012 och som har nästlat sig in på den här listan också:


Layla - Limoncello. Perfekt grönt med underbar finish


Layla - Stone. Älskar finishen, och färgen är sådär perfekt klassisk och elegant


Ninja Polish - Floam. Bara så himla roligt! Men det är nog lite nyhetens behag, jag tvivlar på att den kommer vara med på nästa års lista. Men vem vet.


China Glaze - Unpredictable. Supervackert duokrom, kanske inte så starkt men väldigt fint.


Color Club - Ho-Ho-Holly. Mer grönt! Älskar djupet och finshen, det känns lyxigt på nått vis.


Så, det var 2012 det... eller har vi fler listor där ute som jag har missat?!


My top 20 for 2012, out of all the polishes I own. They're not in any order exept for DV8 at the top, the other 19 share second place.

22 kommentarer:

  1. Massa superfina lack! Och Charla har absolut en speciell plats i mitt hjärta :) Sen tror jag att jag ska införskaffa några mer av Kleancolor metallic lacken.

    SvaraRadera
  2. Jag får sån ångest över alla snygga lack att jag inte klarar av att göra listor :-D Jag kan liksom inte bestämma mig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag förstår precis! Det tog ju en halv evighet att välja lack till de här listorna, alldeles för mycket snyggt att välja mellan :p

      Radera
  3. Åh vilken underbar lista! Dör lite inombords och inser att plånboken (eller vad man säger i moderna tider) får banta. Här finns det lack som jag måste inhandla (vet att några är svår att få tag i) men andra finns där, ska bara köpa dem! Det som är underbart med de här listorna, man blir påmind av lacker som man tänkt köpa, men av anledningar inte gjort. Snart blir det av iaf! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kollade även 2011 års lista, kul att jämföra. Fina lack där med förstås, det jag tänkte på att din nya kamera är mycket bättre, bilderna är finare helt enkelt. :D

      Radera
    2. Ja, det är sällan man får se folks favoriter såhär annars, så det är jättekul att alla gör listor till nyår :) Man hittar alltid nånting på varje lista som man tänker att man borde skaffa.
      Ja det är en otrolig skillnad på bilderna, numera ser man ju vad lacken har för färg ^^

      Radera
  4. Rolig lista! Flera av dem står på min önskelista. :-)

    SvaraRadera
  5. Ohhh, får inte hålla på o fresta med lack på detta viset, kommer behöva en lotto vinst snart (:

    SvaraRadera
  6. Så många snygga lack! Och jag håller med om första-platsen, det är en av mina absoluta favoriter också. Jag behöver nog ta och spana in lite Layla-lack, de har jag inte testat ännu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, DV8 är svårslagen... Gör det, Layla gör mycket som är snyggt. Och det är lätt att fastna på de ljuvliga hololacken men de andra kollektionerna är verkligen inte fy skam heller!

      Radera
  7. Jag petade också Peridot för att man blev övermätt på alla dupes.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är nästan lite synd att det blev så många (även om det ju såklart är bra med billigare varianter), lite av exklusiviteten försvann när varje märke hade sin Peridot-dupe

      Radera
  8. Denna listan fick mig att inse hur många vackra lack jag saknar. 2013 kommer nog spenderas på ebay skulle jag tro. Kan tex inte förstå att jag inte äger ChG - DV8?!

    SvaraRadera
    Svar
    1. eBay är ett farligt ställe ^^ Jag gick över till det mer och mer i år eftersom jag skaffat det mesta som jag vill ha av de lättåtkomliga märkena, det finns så himla massa snygga lack som inte tillverkas längre

      Radera
  9. Underbar lista, sugen på att prova många av dessa! Vet du förresten hur man kan få tag på China Glaze DV8 här i Sverige? El är det utomlands som gäller?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den får man bara tag på på eBay (eller direkt av en nagelnörd om man hittar nån som vill sälja eller byta). Det var flera år sedan CG slutade tillverka det så det går inte att få tag på till humana priser längre. Räkna med att ge minst 150kr för det.
      Fast det är det värt, tycker jag :)

      Radera
    2. Tack! Jag misstänkte det...Det verkar dock gå att beställa i USA från denna sajt (men de postar inte internationellt) http://www.nailguy.com/nail-polish/80801-china-glaze-dv8.html
      Men förstår ändå inte varför de slutat tillverka, ser ju verkligen ut hur fint som helst! :)

      Radera
    3. Den shoppen är tyvärr död :/ Jag har varit där och nosat förut och man kan gå igenom alla steg ända fram till betalningen, men då säger PayPal att mottagaren inte kan ta emot pengar, de har nog stängt ner kontot. Det finns några e-tailers som ser ut som de har dem men det är alltid nån hake i slutänden. Antingen är siten död, eller så finns de inte när man väl försöker lägga lacken i varukorgen, eller så tar de gladeligen emot betalning utan att nånsin skicka nån vara. Jag letade länge och väl innan jag gav upp och beställde allihop på eBay. Dyrt som sjutton, men vad gör man inte ^^
      Ja, de hade verkligen kunnat tjäna en hacka på att ha kvar dem i sortimentet, det är nog det de försöker göra med den kommande holokollektionen som släpps till våren. De är otroligt hypade redan nu så jag hoppas de lever upp till förväntningarna :)

      Radera
  10. Nu när du har en egen UV-lampa så tycker jag att du ska utbilda dig inom biosculpture så att jag kan komma och göra mina naglar regelbundet hos dig och så kan du fixa min bröllops manikyr! Yes, så får det bli ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tyckte du va? ^^ Tar du kostnaden för utbildningen ur din bröllopsfond då också? ;)
      Och jag kommer bara skaffa material så att jag kan förstärka naglar, inga förlängningar, så du får ändå sluta bita på dina egna! :)

      Radera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.