lördag 18 augusti 2012

Dåliga nyheter om frankenlacken

Extrem frustration! Det är så otroligt mycket jobbigare att få till frankenlacken än jag trodde, hade jag vetat hur mycket jobb det var hade jag inte börjat med det, ärligt talat. Jag har ju frankat otaliga flaskor lack innan. En flaska i taget. Det är en helt annan sak att franka så här stora volymer och framför allt att använda pigment istället för färdiga nagellack. Att blanda färdiga lack med varandra är piece of cake, att jobba med pigment är i en helt annan liga!

Jag beställde ju, vad jag tyckte var, massor med SpectraFlair nu i sista omgången... Det är slut. När jag tillsatte det i det turkosa och gröna som behövde lite mer omph så ändrade det färgen på dem så det gröna blev turkost och det turkosa blev blått. Så det var bara att börja om med pigmenten och försöka få till rätt nyanser igen. Jag fick inte tillbaka de nyanserna jag hade från början för det gröna pigmentet tog slut. Men jag kunde i alla fall fixa så att man ser skillnad på dem igen :s Sen tog min bas slut så det blev inget mer blandande alls! Så det är bara att gilla läget med nyanserna.

Anledningen till att basen tog slut är att jag har använt en hel del till det röda Lithium. Tyvärr är Lithium död. Det slutade vara nagellack och blev tuggummi istället! Jag har aldrig sett ett nagellack bli som det blev och jag vet inte varför det bestämde sig för en alternativ väg i tillvaron. Jag gissar att det antingen var det där värdelösa pigmentet som jag berättat om förut, eller för att jag - innan jag hällde det på flaskor - blandade det i en urdiskad kryddburk med plastlock och att nån kemikalie i plasten reagerat med kemikalierna i lacket. Hur som helst är hela batchen förstörd, går inte att späda och inte att sälja.


svårt att visa på stillbilder, men det är verkligen som tuggummi, jag kan till och med göra bubblor som
säger plopp med det i flaskan om jag rör runt penseln!

Jag är dock väldigt glad att jag hann upptäcka det innan jag sålde lacken för det hade varit förfärligt att sälja ett nagellack med bäst-före-datum på en vecka! Så det är bra att jag inte stressat ut dem utan lät de stå en vecka så de hann ändra sig först... (resterande lack har inte visat några liknande tendenser kan jag tillägga, de är som de ska! Men så har jag blandat dem i burkar med plåtlock också.)

Jag är också glad att det var Lithium och inte ett av de andra, för det där pigmentet hade ändå förstört nyansen på det så att det inte hade några likheter med min ursprungliga plan längre. Det blev rosa-rost-rött istället för mörkt djuprött. Så egentligen är det ingen större förlust ^^ ...Mer än av SpectraFlair och suspension base då.

Hur som helst, Lithium utgår. Och jag ville inte försöka ersätta det i sista stund med nån halvtaskig nödlösning som inte höll samma kvalitet. Så det får bli fyra lack i kollektionen istället. Och eftersom både basen och SpectraFlair tog slut så blev det inte 50 flaskor utan bara 46 (och då behåller jag inte ens en av varje själv). Flaskor och bas kan jag köpa mer av, men när SpectraFlair blev så besvärligt/dyrt att få tag på så tänker jag inte försöka få ihop till fler flaskor innan jag släpper det här gänget för försäljning. Beklagar...

Det är ju ett experiment det här och jag anstränger mig för att se det som en kul grej (just nu är det inte det minsta kul men det känns nog bättre imorron...) Jag hoppas att jag i alla fall kan bjuda er på lite underhållning i och med mina katastrofer bland lacken :) De fyra som blev bra ska jag visa upp i ett separat inlägg, men nu vill jag inte ens se ett nagellack mer idag ^^

17 kommentarer:

 1. Åh vad tråkigt att höra :(

  SvaraRadera
 2. Usch va tråkigt för dig! Men du måste hålla i åtanke att det för det första ska vara en kul grej för dig och för det andra så vet vi som vill köpa ett lack av dina att det är frankenlack och att man inte kan ha samma förväntningar på lacken som man köper från stora lacktillverkare. Även om jag till 100% kan förstå att du inte vill släppa ifrån dig något som är mindre än bra. Jag tycker det är coolt att du ens vågar testa, jag vågar knappt ens hälla ihop 2 identiska lack i en flaska...franka olika färger eller hålla på med pigment....scaaaary....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det ska ju vara ett kul experiment snarare mest. Jag vill ju egentligen hålla samma standard som fabrikstillverkade lack men det gick inte riktigt den här gången. Om det blir en nästa gång så blir det förhoppningsvis bättre :p

   Radera
 3. Jag tycker du är en hjältinna ändå!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ååh, det var snällt sagt :D

   Radera
 4. Neeej! Vad tråkigt! :( Mitt Lithium är inte sådär. Än kanske jag ska säga? Synd, för jag tyckte ju om det även om det inte var knallrött. Hojta till om du vill ha tillbaka det eller vill ha något av de andra.
  Betyder det här att "mina" blå och turkosa är fel nu, eller tillsatte du spectra flaret innan du skickade till mig? Bara så jag vet om jag redogör för rätt lack sedan när du ger klartecken.

  Och så håller jag med Linda. Heja dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande att din flaska av det inte bestämt sig för att bli tuggummi!
   Nejdå, du får självklart behålla dem! Jag hade egentligen tänkt skicka dig de riktiga versionerna av lacken också men det blev ju för lite bas och för få flaskor för det :(

   Radera
 5. Vad tråkigt! Men samtidigt förståeligt då bara situationen med Spectra Flair är ju något som påverkat kollektionen. Hoppas du kan lyckas med pigmenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja SpectraFlair bristen var nådastöten. Jag hade kunnat köpa mer bas och mer pigment i övrigt men det hjälper inte när jag inte kan hitta SpectraFlair till rimliga priser och i rätt form

   Radera
 6. Aj, ja, låter jättejobbigt! Hur som helst ska det bli spännande att se hur det går! Jag håller tummar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ni får ständiga uppdateringar iaf :) ...ibland känner jag mig tjatig, men alltid e det nån som gillar det :)

   Radera
 7. Nej! inget Lithium för att dämpa mina humörsvängningar!! :O
  Jag får nöja mig med de andra (om jag kan lägga tassarna, eller rättare sagt grisfötterna, på dem)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag hoppas att de andra är okej iaf :)

   Radera
 8. Det är väl det här man har utvecklingstid för? Man vet aldrig när en smärre katastrof händer.
  Och so what om det blir fyra färger istället fem? So what om det nu blev 46 flaskor istället för 50? Vi har hela tiden vetat att detta var ett experiment och du har aldrig lovat (bortsett från lyllosen Mrs Data då;)) oss några flaskor så det är egentligen inget att oroa sig för.
  Hur som haver är/har det varit otroligt spännande att följa dig och din utvecklingsfas trots att vi inte sett ett endaste färgprov. Så hur det än må sluta måste du redogöra alla händelseförlopp för oss:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, antalet flaskor i sig spelar ju egentligen ingen roll. Det egentliga problemet är att utgifterna är de samma och lacken måste bära sina egna utgifter. Så för varje flaska mindre jag kan sälja stiger priset med några kronor och så småningom kommer jag upp i priser som ni inte vill betala :(
   Roligt att höra att du uppskattat de ständiga rapporterna iaf :) Egentligen är det ju inte helt normalt att skriva minsta detalj som sin produktutvecklingsprocess men jag tyckte att det nog skulle vara roligare om ni fick vara mer delaktiga :)

   Radera
 9. Ajaj... när man inte vet om man ska skratta eller gråta åt storyn så hoppas jag du kan skratta åt det hela när du får lite distans till frustrationen. Hur det hela än måtte sluta tycker jag det är himla kul och trevligt att du så frikostigt delar med dig av ups and downs kring projektet. Det måhända verkar så lätt att sitta hemma på kammaren och blanda o sälja indie-lack men det tänker man nog bara när man inte inser alla materialinvesteringar, planering, handpåläggning och möjliga missöden. Du är en hjältinna som åtminstone försöker :)

  Nu får ju dom där 46 flaskorna dessutom extra åtråvärd lyx status. MrsDatas Lithiumflaska blev plötsligt helt unik! VVVHTF och disconinued på en gång lixom :D Hoppas du tillåter att MrsData swatchar o bloggar den så vi får se den någon gång åtminstone...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, bättre att skratta åt eländet :) Det känns bättre nu dagen efter det hela också :)
   Det är roligt att mina experiment iaf kan bidra till underhållningen på bloggen även om lacken inte blir 100% ^^
   Jajjamen, ni kommer få se allihop hos henne, hennes beta-versioner iaf.

   Radera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.