onsdag 29 augusti 2012

Mer djur

Som ni redan vet kryllar det av djur i vårat hushåll. Marsvin, fåglar, akvariefiskar och inlånade hundar... Just nu är både marsvin och fåglar på sommarbete så det är lite tomt här, men häromdagen fick vi ytterligare en inneboende :)

Här är bilder på det gulligaste lilla djuret i hela världen!Det är tyvärr usla bilder för kameran ville inte ta bilder i så kass ljus, det lilla livet är ju nattaktivt så jag har inget solljus eller fotolampor att tillgå :p

Rumskamraten hittade denna lilla skogsmus vid stallet där hon rider. Den mådde inte alls bra för den satt still på marken och lät sig bli upp-plockad, inte ett normalt beteende för en mus. Så hon tog hem den åt mig och stoppade den i ett gammalt plastakvarium, ihop med sågspån och gnagarmat och en toarulle att krypa in i. Första dygnet var den inte i vidare bra skick och satt mest still och lät sig till och med bli klappad (jag kunde ju inte låta bli!). Men nu har den verkligen piggnat till och kilar runt och bygger gångar i spånet.

Jag har inte bestämt mig än för om jag kan skiljas från den och släppa ut den igen, fast jag vet att jag borde ^^ Men oavsett så får den vara kvar här en vecka och äta upp sig så att jag är säker på att den kan klara sig själv sen.

8 kommentarer:

 1. Jag dör, vad söt. Jag brukar försöka hela mössen mina kära katter försöker mörda...

  SvaraRadera
 2. Herregud vilken söt liten krabat. Så väldigt snällt av dig att ta dig an det lilla livet :)

  SvaraRadera
 3. Oerhört söt! Helt ljuvlig!

  SvaraRadera
 4. Skogsmöss är så oförargliga:) Men det är klart att den ska tillbaka till stallet där den kommer ifrån. (efter att du kelat färdigt med den givetvis;))

  SvaraRadera
 5. Jag håller med Lela.... Tillbaka med den till stallet. Den är juh född i frihet och van vid det;-).
  Personligen skulle jag aldrig ta in sjuka djur till mig, då jag inte vet vad för parasiter djuret har och som i värsta fall skulle kunna överföras till mina fåglar.

  Med vänlig hälsning
  /Eva

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.