lördag 4 augusti 2012

Rapport från lackdimmorna

Kort inlägg med uppdatering om frankenlacken.

- Har fått en halv påse pigment i knät, får se om de byxorna blir permanent gröna...
- Har konstaterat att man absolut ska franka nagellack på sommaren så man kan ha fönstret öppet hela dagen, annars hade jag dött av ångorna för länge sen.
- Har nu "skapat" alla fem nyanser men behöver fixa till det röda som jag inte är nöjd med. Ett av pigmenten inte vill alls samarbeta och visade sig vara oanvändbart till nagellack eftersom det inte löser sig i basen. Så nyansen på det kommer inte att bli som det var tänkt från början. Å andra sidan blir det svarta lacket faktiskt svart och inte grått så det blev över förväntan istället :)
- Har beställt mer SpectraFlair för jajks vad det går åt! Ifall nån undrar varför man nu inte längre kan köpa SpectraFlair på eBay till rimliga priser för att det tog slut, så är det mig ni ska skylla på ^^
- Har satt namn på alla lacken! Det blir naturvetenskapligt nörderi på temat rymd och optik. Kommer komma med en lång förklaring i samband med att ni får se riktiga bilder av dem. Men kollektionen kommer i alla fall att heta Spectrum.
- Har inte pluggat så mycket som jag borde för att jag av någon underlig anledning blir distraherad av nått hela tiden >.<
Nu ska jag och den lackrelaterade huvudvärken sova...

13 kommentarer:

 1. Ohh väntar nyfiket på dom första swatcherna ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De borde dyka upp inom en snar framtid nu när jag har trixat med det sista idag :)

   Radera
 2. Knallsvart holo alltså. Åh! Sitter här och sådär darrar av spänning över DEN nyheten. :)

  Glöm inte att plugga lite också, bara. Du ska ju knäcka på den där tentan nu. Woop woop!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kommer heta knallsvart som smeknamn :) Som A-england lacket som heter Tristam Eyes som smeknamn. Jag tyckte att jag kunde göra så också.

   Ja, jag måste plugga, blää. Ska göra det bättre idag för nu är mitt SpectraFlair slut och jag kan inte blanda mer lack ens om jag skulle vilja >.<

   Radera
 3. Ååh vad jag vill se bilder! :D

  SvaraRadera
 4. Som någon skrev tidigare: skyddskläder.. (hoppas du fick bort det gröna)
  Och kanske något skydd för näsa och mun så du inte får ner partiklarna i luftgångarna.

  Se bara till att inte det är blåsigt den dagen du sitter med vidöppna fönster, kan se framför mig hur ditt rum har förvandlats till discorummet nr1*retas glatt*;-).

  Med vänlig hälsning
  /Eva

  Och sen ska det bli jättekul att få se bilder på dina skapelser:-D!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja heltäckande skyddsdräkt hade inte suttit fel :p
   Haha, nä bara en dm, och en bit från skrivbordet. Pigmenten virvlar inte runt så mycket om man hanterar dem med lugna rörelser, men SpectraFlair är otroligt lättflyktigt, bara man öppnar påsen blir det ett litet moln! Mitt tangentbord och min skärm har massa pyttepyttesmå glitter på sig nu ^^

   Radera
 5. Det riktigt svarta ska bli spännande att se. Även det som inte ville blanda sig alls är jag nyfiken på, hur agerar det då? Kan du skapa häftig lackkonst på flaska kanske?;)

  Vilken tur att det tar ett par dagar för Spectraflairet att komma fram så du kan lägga ordentligt med energi på den däringa dumma tentan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blandar sig delvis, men det mesta klumpar ihop sig och sätter sig på insidan av flaskorna. Mest i botten men även på sidorna. Och de klumpar som är fria i lacket och följer med upp på naglarna går sönder av penseln och gör små pigmentstreck. Fullständigt hopplöst! Det är det röda pigmentet som jag hade räknat med skulle ge mig ordentligt med färg, så det förstörde planerna ordentligt nu när jag inte kan använda det. Det mest av det som är i batchen redan har sjunkit men jag är orolig för att lite kommer följa med i flaskorna. Jag har inte material så det räcker att göra om det heller :/

   Radera
 6. Ser fram emot lanseringen!!

  SvaraRadera
 7. DÖR AV SPÄNNING! Ojojoj, kommer kissa på mig!

  SvaraRadera
 8. Det ska bli jättekul att se vad du har skapat! Jag och min plånbok är beredda! :-)

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.