söndag 5 augusti 2012

Zoya - Daul + jämförelse med Faye

Daul är verkligen ett klassiskt Zoyalack, ett strålande exempel på finishen som Zoya gjort till sitt signum. Basen är blålila och i den simmar massor med glitterflakes i guld. Så pass mycket att det nästan ser ut att vara mer guldigt än lila i vissa vinklar. Väldigt smickrande och elegant och välgjort! Det är dessutom det som jag önskade att Faye skulle vara så jag är väldigt glad att Zoya gjort Daul.
Formulan var rätt ordentligt skir och även lite rinnig. För att kunna hålla ordning på lacket så det inte rann iväg fick det bli lite tunnare lager än jag normalt använder och då krävdes det fyra.

Formula: 3
Färg i sin genre: 5
Inköpsställe: eBay

Och så till den självklara frågan då: hur likt Faye är det? I flaskan är det såpass likt så man börjar undra om det var motiverat med båda lacken i sortimentet. Faye är ju lite lila också, fast mer rosalila. Men när det hamnar på naglarna blir det större skillnad. Faye är mycket mer rosa- och koralltonad än Daul som är lavendellila. Guldglittret upplevs som varmare i Faye men jag tror det beror på basfärgen, Zoya brukar köra på samma guldglitterflakes i de flesta lack. Formulan var i det närmaste identisk också.


8 kommentarer:

 1. Nja, jag gillar nog Faye mer faktiskt. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är helt okej det också ;D

   Radera
 2. Min röst går till Daul! (It's purple, It's me, *shocker* :) Trevlig jämförelse och en påminnelse att plocka hem Daul någon vacker dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag väljer hellre lack som är lila än rosa jag också

   Radera
 3. Det ser fantastiskt vackert ut! Men frågan är om jag behöver den, känns som den är lik OPI It's My Year?

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är nog hyfsat lika men inte dupes av vad jag sett på bilder. Snarare ligger OPI mitt emellan de två Zoyalacken. ...Har inte IMY så jag kan dock inte jämföra själv, min samling av OPI lack är fyra till antalet ^^

   Radera
 4. Jag håller nog på Daul! Tack för jämförelsen :)

  SvaraRadera
 5. Gillade Faye väldigt mycket tills jag såg Daul. Nu är det Daul jag vill ha!

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.