onsdag 15 augusti 2012

Dåliga nyheter om tillgången på SpectraFlair

Tillgången på SpectraFlair på eBay har blivit drastiskt sämre strax efter att jag köpte senaste omgången. I vanliga fall finns allt på eBay så den här utvecklingen har oroat mig. Nu har jag letat info om det och tyvärr ser det mörkt ut… En del av er kanske har koll på allting redan, jag vet inte vad som sprids på forumen eftersom jag inte är där, men för er andra så kan jag dela med mig av det jag hittat.

Tydligen har JDSU som tillverkar SpectraFlair fått nys om att vi börjat använda deras produkt i nagellack och blivit hysteriska. SpectraFlair är inte godkänt för användning i kosmetika och nu är de livrädda för att bli stämda. Ska man få lov att sälja det i någon form så måste man vara försäkrad och själv kunna ta på sig skadeståndskrav på en miljon dollar, av vad jag har läst. Är man inte försäkrad så vägrar de sälja det till en. Oavsett försäkring eller inte så får man inte lov att sälja det vidare i pulverform. I vårt fall måste det alltså vara i en nagellacksbas. Det finns ingen som uppfyller de här kraven i nuläget så tillgången på SpectraFlair på nätet är obefintlig. Det finns nån enstaka som säljer det till högstbjudande på eBay fortfarande men lagren är på upphällning och som det ser ut kommer de inte att bli påfyllda. Så för oss frankare av hololack ser framtiden inte vidare munter ut. Om det nu inte löser sig på nått vis, nån som bestämmer sig för att lösa eller gå runt problematiken eller att JDSU ändrar inställning.

(Kan ju tillägga att jag inte vet vad det är som de stora nagellacksföretagen använder i sina hololack. På innehållsförteckningarna står det "aluminium pulver" och det är precis vad SpectraFlair är. Så jag har trott att det är det de använder. Den självklara frågan är ju då: hur kan man få tag på det som de använder? …Jag har tyvärr inget svar på det)

För min del betyder det att de 6g SpectraFlair jag har kvar är allt jag kan få tag på. Jag kommer använda det som behövs till kollektionen men se till att spara ett gram eller så för eget bruk. Om inte något drastiskt händer och det går att få tag på det i pulverform smidigt igen kommer det inte att bli fler holo-kollektioner från mig.

Om du vet mer - rykten eller bekräftade uppgifter spelar ingen roll - lämna en kommentar!

36 kommentarer:

 1. Oj vilken dramatik!! OCh trist såklart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det amerikanska stäm-skiten-ur-alla samhället är ju inte vidare öppet för kreativitet tyvärr :/

   Radera
 2. Ja fy, det här är supertrist :/
  SJälv köpta ju jag mitt gram via MoreNailPolish-bloggen,
  men där finns inte längre länken som hette "Get Spectraflair" tyvärr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hon fick tyvärr slut på pulver att sälja och ville inte investera i en ny burk/hink eftersom det är ett väldigt stort utlägg på en gång.

   Radera
 3. Japp, jag hörde detta rykte för nån dag sen. Det var indie-märket Dollish Polish som meddelade att hon inte längre kunde göra nya holo-lack för att spectraflair har dragits in. (Saxat från FB) "Due to the new, strict regulations regarding Spectraflair pigment, all holographic polish shades will be slowly phased off the shop as we work through our existing pigment stock." Himla trist för alla som frankar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi drabbas allihop, himla dumt :(

   Radera
 4. Trist. Men du kan säkert franka fram en snygg glitterkollektion också, som jag GÄRNA är testansvarig för. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inga glitterlack! Glitterlack är usch >.< Det ser ut som ett dagisprojekt på naglarna. Och det är min högst personliga åsikt att indie-lacks-tillverkare som slänger ner lite glitter i klarlack är lata ^^

   Radera
  2. Skrattar så magfläsket guppar. :D

   Radera
  3. Önskar att det fanns en "gilla-knapp" här precis som på Facebook. Jag trycker på min fantasi-gilla-knapp:)

   Radera
  4. Det finns ju Googles +1 knapp... inte för att det är nån som nånsin använder den iofs ^^

   Radera
 5. Trist! Men jag måste erkänna att det låter lite roligt. Låter som om det skulle vara en otillåten drog. Haha.
  Men men, som ovan sa, en glitterkollektion kanske är något?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste döda det här tidigt innan ni får upp hoppet för mycket: Jag kommer INTE att göra några glitterlack! :p Jag tycker inte om glitterlack, jag använder inte glitterlack, så jag tänker inte göra några :p

   Radera
 6. Så tråkigt, och otroligt fånigt! Det vore väl en sak om man hade det i ett läppstift så man gnaskar i sig det, men på naglarna kan ju inte rimligtvis ett aluminumpulver göra någon skada!

  Men jag är ju inte någon farlig holojunkie, så jag skulle gilla glitter också. Eller kanske duokromer! Eller duokroma glitter! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis! Men de är ju bara oroliga över att bli stämda, inte över om nån faktiskt skulle må dåligt om det :s
   Duokromt är ett alternativ, om det blir nått mer

   Radera
  2. Jag skulle gärna testa dina duokroma lack om du skulle göra några! Men jag är ju faktiskt mer förtjust i duokromt än holo också. Det är bara synd att det görs så många duokromer som är rätt lika varandra.

   Radera
  3. Ja det är ett problem: att få till unika dokroma lack, alla använder ju samma pigment! Jag har spanat på lite annat och ska se vad jag (om det blir aktuellt) kan hitta. Men då är vi dock tillbaka i problematiken med produkter som inte är godkända för kosmetiskt bruk... Om det nu är ett problem för andra, jag skiter i vilket när det gäller vad jag själv har på naglarna :)

   Radera
 7. Jag har hört samma sak som du i några månader nu. Spelar ingen roll för mig som sällan frankar med spectraflair, även om jag har några gram jag med, men det är ju synd för indie-industrin. Jag var förvånad när du började jobba med din kollektion eftersom många indie-märken redan flaggat för att de skulle sluta med holo när du började, men jag hoppades så klart att du hade något annat sätt att få tag på ingredienserna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl jag som är efter då... ingen idé att skriva om saker om alla redan vet allt antar jag.
   De har överdrivit i så fall om de har kinkat om det för flera månader sedan. Jag har köpt på eBay två gånger sista månaden, senast för mindre än två veckor sedan fanns det mer än en säljare som hade det till vettiga priser. Det är först nu det faktiskt har tagit slut.

   Radera
 8. Nej, jag tror inte alls du är efter. Många indie-säljare visste att deras tillgång skulle strypas så de har flaggat för att de kommer sluta producera hololacken om man skulle vilja köpa dem innan de tar slut. Kan inte säga att de kinkat. Det är ju bra att tala om att vissa saker försvinner inom kort och att produktionsmöjligheterna är begränsade, precis som du gör här. Jag tror det var i samma veva som Ozotic-lacken blev d/c som jag hörde att det inom kort skulle bli svårt att få tag på spectraflair. Har man ett märke som t.ex Enchanted Polish eller liknande så måste man ju veta hur stor produktion man klarar av att ha på lite sikt eftersom de säljer tusentals lack. De köper knappast spectraflair på eBay heller men vad vet jag. Det känns som att du uppfattar mina kommentarer som kritik. Det gör mig lite ledsen att jag inte kan uttrycka mig bättre i min kommunikation med dig och jag ber återigen om ursäkt om jag lät otrevlig på något sätt. Jag var inte medveten om det när jag skrev kommentaren.

  SvaraRadera
 9. http://www.customcreationpaints.co.uk/spectraflair-pigment-p-29.html spring hit fort, jag har beställt härifrån och de säljer fortfarande pigmentet, de skickar rekommenderat!
  Det står t om så här=
  "Some of our clients have used this to make nail varnish polish 1gram makes about 7-9 bottles when mixed into a clear, then applied over a black basecoat. WE HAVE CHECKED THIS OUT WITH THE MAKERS AND THEY HAVE ASSURED US THIS IT IS OK FOR THIS PURPOSE"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg precis att det stod Sold out :( men de får kanske in det igen förhoppningsvis....

   Radera
  2. Jag handlade min första omgång av dem (fast från deras eBay-sida). Har kikat in där fler gånger det sista i hopp om att de ska ha nått och allt ser ju jättebra ut tills man ser den stora röda ploppen med "sold out" >.<
   Jag har funderat på att maila dem och fråga om de får in mer, men jag gissar att 50-11 pers redan har gjort det :/
   Men tack så jättemycket för tipset ändå! Det är ju tanken som räknas :)

   Radera
  3. Jag mailade till dem och frågade när och om de skulle börja sälja det igen, fick följande svar :

   "No for a while to busy to be messing around with 1 gram sales."

   Jag har mailat tillbaka och frågat varför han tog förgivet att jag bara ville köpa ett gram och att jag var intresserad av att köpa mer än så, återkommer när jag får svar:)

   Radera
  4. ja det var ju lite nedlåtande sådär :p Fast han har kanske fått 5000 likadana förfrågningar av folk som bara vill ha ett gram ^^ Jag hade gärna köpt bra mycket mer än så jag också och säkrat min tillgång för ett tag! Jag har tidigare läst att man kan köpa det hinkvis och då blir det ju jättedyrt, men om man är 2-3 som kan dela på en hink så hade det lätt varit intressant. Du får gärna rapportera tillbaka om du får svar! :)

   Radera
 10. Jo jag har också hört om detta och tycker att det faktiskt är rätt vettigt OM det nu är så att SpectraFlair är så pass "farligt"(vad det nu innebär) om det hanteras på fel sätt, vilket jag också hört om. Vet inte vad som menas med det eller vad som kan hända men det är klart att finns det restriktioner som är där för att folk inte ska komma till skada så tycker jag att det borde finnas kvar...

  Synd på holofrankandet såklart men hellre utan holo än att man får cancer eller vad som nu kan hända :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har läst säkerhetsdatabladet för SpectraFlair som finns på hemsidan. (Ett absolut måste naturligtvis innan jag häller det i frankenlack som jag delar med mig av till andra!) Och jag kan lugna dig med att det är fullständigt ofarligt! Om man jobbar med det 40h i veckan ett helt arbetsliv så är det fortfarande ofarligt, så att vi hanterar tre gram en gång i livet och har en knivsudd i ett nagellack är helt försumbart. Det är betydligt "farligare" att fylla på spolarvätska i bilen exempelvis :)
   Det enda det stackars pulvret kan göra är att irritera luftvägarna och ge en tillfällig hosta om man envisas med att vistas i ett helt moln av det (mer än ett par gram). Vilket ju vanligt mjöl skulle göra också. Det kan också ge ifrån sig otrevliga gaser om man hettar upp det till några hundra grader (inte vidare relevant för nagellacksblandning) Så det är bara hysteri över stämningar. Hade det faktiskt varit farligt att hantera skulle de ju inte låtit en köpa det alls, med eller utan försäkring. I USA kan man ju stämma tillverkare av lampor för att man medvetet tittat in i dem tills det påverkat synen, så de är alltid hysteriska med sånt! :p

   Radera
 11. Sicken tur för min egna del att jag beställde hem lite bara för ett par veckor sedan. Jag var inte medveten om denna hysterin kring Spectraflair.
  Har tillräckligt för att kunna experimentera ihop ett par flaskor till mig själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tills alldeles nyligen fanns det ju gott om det på eBay, och finns det där finns det ju på andra ställen. Jag hade inte haft nått emot att investera i lite till och lägga på lager för eventuella kommande kollektioner. Får hoppas att någon kommer med ett alternativ på lite längre sikt.

   Radera
 12. http://www.etsy.com/listing/88230294/spectraflair-fine-grade-holographic

  Vet inte om hon har kvar eller inte, men du kan juh alltid maila och fråga:).

  Med vänlig hälsning
  /Eva

  SvaraRadera
 13. http://www.frankenpolishshop.com/index.php/spectraflair/spectraflair.html

  Eller här...

  MvH
  /Eva

  SvaraRadera
 14. Hej! Jag jobbar som sagt på ett kemiföretag, om du vill maila MSDS till mig så kan jag kolla om det är något jag kan få tag i likvärdigt och om det är något jag isf har möjlighet att beställa. Iofs så kan det hända att det kommer i 25kg säckar, så man får kanske vara "ett par stycken" och dela. haha! ;D

  Som "utbyte" tar jag tacksamt emot tips på var du fått tag i suspensionbase och pigment och sånt. Frankar själv, men i mycket liten skala och har inte gett mig på holo ännu. Hitills är jag på "blanda lack-nivå" :P

  SvaraRadera
 15. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 16. Hittade en sida där det säljs färdigblandat i nagellack :-) http://www.frankenpolishshop.com/index.php/spectraflair/spectraflair.html

  SvaraRadera
 17. http://viewitem.eim.ebay.se/1-GRAM-SPECTRAFLAIR-PIGMENT-COARSE-35-GRADE--HOLOGRAPHIC-POWDER-VERY-RARE/390516421936/item

  SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.