onsdag 29 augusti 2012

Reklam-kommentarer

Många av er andra bloggare känner säkert igen det charmiga fenomenet när radom folk lämnar en kommentar på ens blogg enbart i syfte att man ska besöka deras egen blogg. Jag tar omedelbart bort alla sådana kommentarer och jag är väldigt noga med att inte besöka bloggen eftersom jag blir så irriterad över attityden hos skribenten. Dock får jag väldigt sällan den typen av meddelanden på svenska längre, kanske har svenska bloggare lite mer hyfs :)

De som kommer på engelska fångar Bloggers spam-filter effektivt upp så de syns aldrig på bloggen, men jag kan läsa dem sen i spam-korgen och ibland är det riktigt rolig läsning. De har uppenbarligen aldrig den minsta aning om vad jag skrivit i inläggen de kommenterar och deras bloggar eller webbsidor har sällan med nagellack att göra. Alternativt så är det en programsnutt som letar upp siter själv och lämnar kommentarer, fast jag kan få ett par från samma källa med lite olika text i, så det ser onekligen ut som det är en människa bakom.
Häromveckan fick jag - efter en hyllning om vilket viktigt ämne mitt inlägg handlade om och hur bra jag hanterat detta viktiga ämne som så få på nätet tar upp (!) - reklam för en site med snabblån för amerikanska krigsveteraner... jag kände inte att jag tillhörde målgruppen riktigt.

Den senaste reklamkommentaren jag fick tänkte jag dela med mig av som underhållning. Jag vet inte vad sidan det länkades till handlar om och jag bryr mig inte heller. Men kommentaren är en härlig uppvisning i hur illa Google Translate uppenbarligen fungerar på vissa språk!

"I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored material stylish. nonetheless, you command get got an shakiness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again since exactly the same nearly very often inside case you shield this hike."
Klockrent!

14 kommentarer:

  1. Hahahahaha!!! Jag dööööööör! Vad roligt! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är bra att galenskapen kan glädja fler :D

      Radera
  2. Ja det där är faktiskt irriterande. Nu har du det nog tio resor värre än mig, men ändå. En annan grej, jag får vissa dagar en hel del trafik från sidor som vill att man tex ska låna pengar=annons. Men det är liksom uppenbart att det är en dator som gör det och inte en människa bakom. Tanken är väl att jag ska bli nyfiken vad som genererar så "många" besökare och kolla sidan. Önskar det gick blockera sådana adresser. (för de kommenterar inte, bara "tittar"). Larvigt att gnälla över kanske men men, sån dag i dag. ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, de stör mig också! Kan ha förhållandevis många sidvisningar från nån sån site emellanåt. Jag tror att de kartlägger nätet för att kolla olika saker (konkurrens, var besökare kommer ifrån, hur deras annonser sprids eller sånt kanske) och susar förbi och lämnar spår i statistiken. Ibland har jag klickat på dem för att se vad det är eftersom hela adressen inte alltid skrivs ut och det kan ju rent teoretiskt vara nagel-relaterat nån gång. Men sist jag klickade så var det en porrsite, så nu klickar jag inte mer på de länkarna! ^^

      Radera
    2. Ja, tänkte också nagelrelaterat! Råkade också ut för en porrsajt! Nu klickar jag inte heller nå mer, inte värt. Var helt oskyldigt också, typ "hills".

      Radera
  3. Än så länge är jag ganska förskonad från såna kommentarer, hade någon period förra vintern vilket är lite konstigt för då hade jag knappt några läsare.
    Den kommentaren här i inlägget fattar jag inte ett jota av så den måste skapat mycket effekt;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Särskilt sista "meningen" om att hike'a tyckte jag var vacker ^^

      Radera
  4. Undrar hur många vändor den texten har snurrat genom google translate! Onekligen underhållande smörja! Jag har inte så mycket problem med reklamkommentarer, men så har jag ju inte så många besökare heller.

    SvaraRadera
  5. Jävlar vad roligt! Skrattar så magfläsket guppar!

    SvaraRadera
  6. Haha, jag förstår inte!! Vilken knasig kommentar... Mitt spamfilter är faktiskt ganska bra, lite för bra ibland så vissa riktiga kommentarer hamnar ibland i spamkorgen. Men jag brukar kika in och rensa upp där ibland :D

    SvaraRadera
  7. Hahaha, gillar också sista meningen med att ge vandringen en sköld, klockren!

    SvaraRadera
  8. Haha.. ser nästan ut som dom mailsvar jag fick från KKcenterHK när jag försökte brottas med felskickade Ebalay lack. Suck, dont remind me :)

    SvaraRadera
  9. Jag är också ganska förskonad än så länge. Men det är sjukt irriterande!

    SvaraRadera

Har varit tvungen att ta bort möjligheten att kommentera utan att vara inloggad pga väldiga mängder spam. Beklagar! Men lämna gärna en kommentar ändå om du har möjlighet.